Back
Τσαμπάζη

Πολιτική Γένος Θηλυκού: Η Ειρήνη (Ρένια) Τσαμπάζη στο #ethermaikos

Διάρκεια ανάγνωσης: 4 λεπτά

Η Ρένια Τσαμπάζη είναι Υποψήφια Τοπική Σύμβουλος Επανομής με την παράταξη «Θερμαγικός» και συστήνεται μέσα από το #ethermaikos.

Οι δημοσιογράφοι, Σοφία Πρώιου & Χριστίνα Στεφανίδου

Οι δημοσιογράφοι, Σοφία Πρώιου & Χριστίνα Στεφανίδου

Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας ώθησαν στην ενασχόλησή σας με την ενεργό πολιτική;

Είμαι ενεργός πολίτης εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Συμμετείχα σε δράσεις και ενέργειες που επηρέαζαν θετικά την κοινωνία μας, βοηθούσαν τους συνανθρώπους μας και προστάτευαν την περιοχή μας. Σκέφτηκα ότι τώρα ήρθε η στιγμή να διευρύνω τις συζητήσεις και τους προβληματισμούς που πάντα μοιραζόμουν με τους συμπολίτες μου. Πάντα με την ίδια ειλικρίνεια και αγάπη για τον τόπο μας, την Επανωμή.

Ποιες είναι κατά τη γνώμη σας οι μεγαλύτερες «ελλείψεις» της περιοχής στην οποία είστε υποψήφια;

Την τελευταία τετραετία έγιναν πολλά, αλλά έχουν να γίνουν ακόμη περισσότερα. Πρώτα από όλα επιλύθηκε το θέμα της καθαριότητας. Με τον ίδιο ρυθμό πρέπει να συνεχίσουμε για να διατηρηθεί όλος ο Δήμος καθαρός όπως είναι σήμερα. Επίσης θα αγωνιστώ ώστε όλα τα έργα που έχουν δρομολογηθεί στην περιοχή μας να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς καθυστερήσεις, όπως για παράδειγμα οι ασφαλτοστρώσεις αλλά και ο περιφερειακός στην Επανωμή.

Πέραν των «προβλημάτων» της περιοχής θα ήθελα να αναφερθείτε στο δικό σας όραμα για τον δήμο Θερμαϊκού. Ας υπερβούμε τις ανάγκες και ας ονειρευτούμε το αύριο της περιοχής μας.

Ο Δήμος Θερμαϊκού είναι ένας τουριστικός δήμος και γίνονται προσπάθειες, τα τελευταία χρόνια, ώστε να γίνει ακόμα πιο ελκυστικός, κάτι που βοηθάει πολύ και την οικονομία του τόπου μας. Προσβλέπω στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, κάτι που θα φέρει ανάπτυξη και μεγάλα έργα στην περιοχή. Προσπαθούμε επίσης να γίνουν μεγαλύτερα βήματα στον εκσυγχρονισμό και την ηλεκτρονική διαβάθμιση του δήμου με ακόμη περισσότερες ψηφιοποιημένες εφαρμογές και υπηρεσίες, προς τη διευκόλυνση των συμπολιτών μας.

Η σημερινή εικόνα του ΔΣ είναι τουλάχιστον απογοητευτική όσον αφορά τη γυναικεία παρουσία. Θεωρείτε ότι αυτό οφείλεται σε επιλογή των γυναικών να απέχουν από την εκλογική διαδικασία ή στο γεγονός ότι το εκλογικό σώμα δεν τις εμπιστεύεται ώστε να της στηρίξει με την ψήφο του;

Η συμμετοχή των γυναικών στα κοινά είναι ένα σημαντικό θέμα για τη δημοκρατία και την ισότητα των φύλων. Οι γυναίκες στις θέσεις λήψης αποφάσεων συμβάλουν σε πιο ολοκληρωμένες και αποτελεσματικές πολιτικές. Έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση. Μένουν να γίνουν ακόμη περισσότερα. Βρισκόμαστε όμως στο 2023 και θεωρώ ότι η κοινωνία μας έχει πλέον ωριμάσει. Τα κριτήρια των συμπολιτών μας όταν πάνε στην κάλπη πρέπει να είναι ξεκάθαρα οι δυνατότητες και το πρόγραμμα των υποψηφίων και όχι τα χαρακτηριστικά τους όπως το φύλο, το βάρος ή το ύψος τους.

Τι ήταν αυτό που σας ενέπνευσε στο πρόσωπο του επικεφαλής της παράταξής με την οποία είστε υποψήφια και αποφασίσατε να συμμετέχετε στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο;

Ο Γιώργος Τσαμασλής ως Δήμαρχος Θερμαϊκού τα τελευταία τέσσερα χρόνια δούλεψε σκληρά ώστε να επιλυθούν επιτέλους χρόνια προβλήματα της περιοχής μας ενώ έδειξε ισχυρή πυγμή προκειμένου να ξεκινήσουν μεγάλα έργα που θα δώσουν νέα πνοή στο Δήμο.

Γιατί οι δημότες Θερμαϊκού να επιλέξουν να στηρίξουν με την ψήφο τους την παράταξή σας και εσάς;

Έχουμε εμπειρία, αποτελεσματικότητα και αγαπάμε τη σκληρή δουλειά. Ο ειλικρινής διάλογος, η αγάπη για τον τόπο μας και η καθημερινή επαφή με τους συμπολίτες μας μας κάνουν να αισιοδοξούμε για την επόμενη μέρα.

Έστω ότι η επομένη των εκλογών σας βρίσκει στο δημοτικό συμβούλιο ως μέλος της διοικούσας παράταξης. Ποιες είναι οι προσωπικές σας φιλοδοξίες για την επόμενη πενταετία;

Πρώτα από όλα θα μεταφέρω καθημερινά στη διοίκηση τα προβλήματα και τις προτάσεις των συμπολιτών μου. Όλοι οι συμπολίτες μας θα έχουν τη δική τους «φωνή» στο δημοτικό συμβούλιο. Θα τους προτείνω να συμμετέχουν στο «αύριο» του τόπου μας με τις προτάσεις τους. Επίσης όπως σας είπα θα συμβάλλω ώστε όλα τα μεγάλα έργα που έχουν ήδη δρομολογηθεί να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν ενώ μέσα από νέες δράσεις θα αγωνιστούμε για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη του Δήμου μας.

Δες όλες τις συνεντεύξεις εδώ.

Μπορείς να διαβάσεις:

«Ανοιχτές Συζητήσεις» σε όλο το Δήμο με τον Γιώργο Τσαμασλή

Post a Comment