Back
Βαρσάμη

Πολιτική Γένος Θηλυκού: Η Ελευθερία Βαρσάμη στο #ethermaikos

Διάρκεια ανάγνωσης: 4 λεπτά

Η Ελευθερία Βαρσάμη είναι Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη «Συμμετέχω Θερμαϊκός» και συστήνεται μέσα από το #ethermaikos.

Οι δημοσιογράφοι, Σοφία Πρώιου & Χριστίνα Στεφανίδου

Οι δημοσιογράφοι, Σοφία Πρώιου & Χριστίνα Στεφανίδου

Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας ώθησαν στην ενασχόλησή σας με την ενεργό πολιτική;

Ως κάτοικος του δήμου Θερμαϊκού και συγκεκριμένα ως κάτοικος της Νέας Μηχανιώνας, με λύπη έχω διαπιστώσει τα τελευταία χρόνια ότι η εικόνα των τοπικών κοινοτήτων με εξαίρεση ενδεχομένως την έδρα του δήμου αντί να βελτιώνεται χειροτερεύει. Επίσης, το γεγονός ότι κουράστηκα ως δημότης να βλέπω τους ίδιους ανθρώπους να ανακυκλώνονται σε καίριες θέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης χωρίς αποτέλεσμα, ήταν ίσως το έναυσμα για να πάρω αυτή την απόφαση.

Ποιες είναι κατά τη γνώμη σας οι μεγαλύτερες «ελλείψεις» της περιοχής στην οποία είστε υποψήφια;

Τα προβλήματα και οι ελλείψεις είναι πολλά, με διαφορετική βαρύτητα ίσως για τους δημότες αλλά εξίσου σημαντικά. Στην Νέα Μηχανιώνα, έχουμε προβλήματα στους δρόμους, ελλείψεις στα σχολεία, ανυπαρξία υποδομών στο λιμάνι ενώ βρίσκεται εδώ η αγορά της ιχθυόσκαλας και μεγάλος αλιευτικός στόλος, έλλειψη δραστηριοτήτων και απασχόλησης όχι μόνο για παιδιά, αλλά και για όλες τις ηλικίες.

Πέραν των «προβλημάτων» της περιοχής θα ήθελα να αναφερθείτε στο δικό σας όραμα για τον δήμο Θερμαϊκού. Ας υπερβούμε τις ανάγκες και ας ονειρευτούμε το αύριο της περιοχής μας.

Σαφώς και το όραμα μου ταυτίζεται με το όραμα της παράταξης μου για τα γενικότερα προβλήματα όλου του δήμου, πολλά από τα οποία είναι ζωτικής σημασίας, όμως υπάρχουν και πολλά άλλα καθημερινά μικροπράγματα που κάνουν την διαφορά. Θα ήθελα ο δήμος μας να γίνει ένας πρότυπος εκσυγχρονισμένος δήμος, που να μπορεί να προσφέρει εξελιγμένες υπηρεσίες και παροχές που δεν υπάρχουν σήμερα, να γίνει ένας δήμος που θα λειτουργεί με τέτοιο τρόπο που οι όλοι θα χαιρόμαστε και θα νιώθουμε υπερήφανοι που ανήκουμε σε αυτόν.

Η σημερινή εικόνα του ΔΣ είναι τουλάχιστον απογοητευτική όσον αφορά τη γυναικεία παρουσία. Θεωρείτε ότι αυτό οφείλεται σε επιλογή των γυναικών να απέχουν από την εκλογική διαδικασία ή στο γεγονός ότι το εκλογικό σώμα δεν τις εμπιστεύεται ώστε να της στηρίξει με την ψήφο του;

Δυστυχώς τα κοινωνικά πρότυπα ακόμη ωθούν ως ένα βαθμό τη γυναίκα κατά πρώτον να είναι σύζυγος και μητέρα και κατά δεύτερον εργαζόμενη και πολιτικά ενεργή. Η γυναίκα δεν είναι αδύναμο φύλο, είναι ικανή και ισάξια να αντεπεξέλθει σε οποιονδήποτε ρόλο διοίκησης. Οι μητέρες-εργαζόμενες θεωρώ ότι πιέζονται από τους γρήγορους και απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας, διαθέτοντας ελάχιστο ελεύθερο χρόνο, γεγονός που συμβάλει αρνητικά στην απόφαση τους να συμμετέχουν ενεργά στα κοινά.

Τι ήταν αυτό που σας ενέπνευσε στο πρόσωπο του επικεφαλής της παράταξής με την οποία είστε υποψήφια και αποφασίσατε να συμμετέχετε στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο;

Ο Τζέκος Θεόδωρος είναι ένα μορφωμένο, συγκροτημένο, νέο άτομο με φρέσκιες ιδέες και όραμα για τον δήμο μας, όραμα πέρα από κομματικές μικρότητες, εγωκεντρισμούς και άλλου είδους σκοπιμότητες. Ο πραγματικός στόχος του είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας.

Γιατί οι δημότες Θερμαϊκού να επιλέξουν να στηρίξουν με την ψήφο τους την παράταξή σας και εσάς;

Η παράταξη μας έχει συσπειρώσει αξιόλογους υποψηφίους με ποικιλομορφία στη διάρθρωση και ισορροπία μεταξύ των δύο φύλων. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι οι άνθρωποι που την αποτελούμε έχουμε νέες ιδέες, γνώσεις, εμπειρία, είμαστε οι περισσότεροι πρώτη φορά υποψήφιοι και έχουμε έντονη την επιθυμία για συνεισφορά ώστε να δώσουμε προοπτική στον τόπο που κατοικούμε και μεγαλώνουμε. Προσωπικά πιστεύω ότι πρεσβεύω απόλυτα τις θέσεις και το όραμα της παράταξης και θα ήθελα να συμβάλλω κι εγώ ενεργά στην υλοποίηση τους.

Έστω ότι η επομένη των εκλογών σας βρίσκει στο δημοτικό συμβούλιο ως μέλος της διοικούσας παράταξης. Ποιες είναι οι προσωπικές σας φιλοδοξίες για την επόμενη πενταετία;

Με πολύ μεγάλη χαρά θα αποδεχτώ τον ρόλο μου και με πολύ μεγάλη όρεξη θα προσπαθήσω να φανώ αντάξια των προσδοκιών της σημαντικής αυτής θέσης. Ο στόχος μου είναι να μπορέσω να ξεπεράσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα εμπόδια που θα υπάρξουν στην πορεία, ώστε να καταφέρω να υλοποιήσω όλα αυτά τα οποία ονειρεύομαι για ένα καλύτερο δήμο, αφήνοντας στο τέλος ως μέλος του Δ.Σ. ένα θετικό αποτύπωμα από την προσπάθεια αυτή.

Δες όλες τις συνεντεύξεις εδώ.

Μπορείς να διαβάσεις:

Συνεχίζεται η προεκλογική «πορεία» του Θ. Τζέκου

Post a Comment