Back
Δολιανίτου

Πολιτική Γένος Θηλυκό: Η Θεοδώρα Δολιανίτου στο #ethermaikos

Διάρκεια ανάγνωσης: 4 λεπτά

Η Θεοδώρα Δολιανίτου είναι Υποψήφια Τοπική Σύμβουλος με την παράταξη «Θερμαγικός» και συστήνεται μέσα από το #ethermaikos

Οι δημοσιογράφοι, Σοφία Πρώιου & Χριστίνα Στεφανίδου

Οι δημοσιογράφοι, Σοφία Πρώιου & Χριστίνα Στεφανίδου

Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας ώθησαν στην ενασχόλησή σας με την ενεργό πολιτική;

Η ενασχόληση μου με την ενεργό πολιτική αποτελεί μια απόφαση απόλυτα συνειδητή. Ως ενεργός πολίτης, μητέρα, θεωρώ ότι είναι προσωπικό μου χρέος να συμμετέχω στην λήψη αποφάσεων για τον τόπο μας. Βασικότερη μου ώθηση σε αυτήν μου την απόφαση όμως αποτελεί η επιθυμία μου για την εκπροσώπηση των συμπολιτών μου, η προσφορά μου, η βοήθεια, καθώς και η συνεισφορά μου στην επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν την Περαία μας.

Ποιες είναι κατά τη γνώμη σας οι μεγαλύτερες «ελλείψεις» της περιοχής στην οποία είστε υποψήφια;

Όσα έργα και να γίνουν σε ένα τόπο είναι βέβαιο πως ποτέ δεν θα είναι αρκετά. Οι εποχές αλλάζουν, τα δεδομένα αλλάζουν και αναλόγως τις συνθήκες πάντα θα υπάρχουν ελλείψεις. Χρειαζόμαστε περισσότερους χώρους αθλητισμού και ψυχαγωγίας, χώρους καθαρούς και ασφαλείς. Λεωφορεία για ΑμεΑ, μια προσφορά πολύ σημαντική για άτομα τα οποία δεν έχουν την δυνατότητα να μετακινηθούν μόνα τους. Καθώς και όλα όσα περιλαμβάνουν την καθημερινότητα μιας οικογένειας.

Πέραν των «προβλημάτων» της περιοχής θα ήθελα να αναφερθείτε στο δικό σας όραμα για τον δήμο Θερμαϊκού. Ας υπερβούμε τις ανάγκες και ας ονειρευτούμε το αύριο της περιοχής μας.

Στόχος μου είναι ένας Δήμος ευαισθητοποιημένος. Μια Περαία της οποίας βασικό χαρακτηριστικό είναι ο ανθρωπισμός και ο σεβασμός. Να μάθουμε στα παιδιά μας αλλά και σε εμάς τους ίδιους να αγαπάμε το περιβάλλον και τους συμπολίτες μας. Να σεβόμαστε τους δημόσιους χώρους και να συνεργαζόμαστε για να τους διατηρούμε καθαρούς.

Η σημερινή εικόνα του ΔΣ είναι τουλάχιστον απογοητευτική όσον αφορά τη γυναικεία παρουσία. Θεωρείτε ότι αυτό οφείλεται σε επιλογή των γυναικών να απέχουν από την εκλογική διαδικασία ή στο γεγονός ότι το εκλογικό σώμα δεν τις εμπιστεύεται ώστε να της στηρίξει με την ψήφο του;

Κατά την γνώμη μου η έλλειψη γυναικείας παρουσίας τόσο στο Δ.Σ. όσο και στα τοπικά συμβούλια οφείλεται σε μια μίξη των δύο παραπάνω λόγων. Πολλές γυναίκες φοβούνται ίσως να αναλάβουν ευθύνες στην τοπική αυτοδιοίκηση και κατ’ επέκταση να συμμετέχουν σε αυτή γιατί ακριβώς νιώθουν πως το εκλογικό σώμα δεν θα τις στηρίξει με την ψήφο του. Ως γυναίκα, έχει περάσει από τη σκέψη μου αυτός ο δισταγμός, η σκέψη δηλαδή πως η δική μου πρόταση δεν θα έχει τόση βαρύτητα, ακριβώς γιατί ανήκω στο γυναικείο φύλο. Αυτό δημιουργεί αυτό που λέμε παθητικότητα και για αυτόν ακριβώς τον λόγο η απουσία της «γυναίκας» είναι ιδιαίτερα εμφανής και αρκετά μεγάλη.

Τι ήταν αυτό που σας ενέπνευσε στο πρόσωπο του επικεφαλής της παράταξής με την οποία είστε υποψήφια και αποφασίσατε να συμμετέχετε στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο;

Μια βασική μου προϋπόθεση για να συμμετέχω σε ένα ψηφοδέλτιο είναι να με εμπνέει ο επικεφαλής του και η ομάδα του. Στον κ. Γιώργο Τσαμασλή, νυν Δήμαρχο, είδα όραμα και δημιουργικότητα. Είδα έναν άνθρωπο που νοιάζεται για τον τόπο του και τους συμπολίτες του. Πέρα όμως από αυτά, είδα και έναν άνθρωπο που να μπορεί να αναλάβει ευθύνες, έναν χαρακτήρα ηγετικό και έμπειρο, που εμπνέει σεβασμό και εκτίμηση.

Γιατί οι δημότες Θερμαϊκού να επιλέξουν να στηρίξουν με την ψήφο τους την παράταξη σας και εσάς;

Θέλω οι συνδημότες μου να με εμπιστευτούν. Πάντα ήμουν άνθρωπος κοινωνικός και το γνωρίζουν αυτό. Έχω διάθεση και όρεξη για δημιουργικότητα και δεν φοβάμαι να αναλάβω ευθύνες. Είμαι δίπλα τους για να ακούσω οποιοδήποτε προβληματισμό και να προχωρήσω σε λύσεις. Ζητάω, λοιπόν, όχι απλά ψήφο, αλλά ψήφο εμπιστοσύνης ως προς το πρόσωπό μου και δεσμεύομαι να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις σε αυτόν τον τόπο, όπου ζω και μεγαλώνω την οικογένεια μου.

Έστω ότι η επομένη των εκλογών σας βρίσκει στο δημοτικό συμβούλιο ως μέλος της διοικούσας παράταξης. Ποιες είναι οι προσωπικές σας φιλοδοξίες για την επόμενη πενταετία;

Επιθυμώ να γίνουν πράξη όλα αυτά τα οποία αναφέρουμε στο πρόγραμμά μας. Μπορεί κάτι να μην πετύχει. Είναι μέσα στα σχέδια και αυτό. Παρόλα αυτά η προσπάθεια δεν πρέπει να σταματάει ποτέ. Φιλοδοξώ μια θητεία λοιπόν δημιουργική που η ομάδα της δεν θα φοβάται να παίρνει ρίσκα και ευθύνες. Μια θητεία που θα μετατρέψει την Περαίας μας σε ένα μέρος αξιοζήλευτο.

Δες όλες τις συνεντεύξεις εδώ.

Μπορείς να διαβάσεις:

Πολιτική Γένος Θηλυκό: Η Κρυσταλλία Κόμπου στο #ethermaikos

Post a Comment