Back
Λατινόπουλος

Λατινόπουλος: Τα επόμενα 5 χρόνια είναι καθοριστικά

Διάρκεια ανάγνωσης: 3 λεπτά

Άρθρο του Θωμά Λατινόπουλου, Διδάκτωρ Νομικής Α. Π. Θ. – Εκπαιδευτικός | Υπ. Τοπ.Σύμβ. Ν. Επιβατών, Συμμετέχω Θερμαϊκός

Είναι περίπου τρεις μήνες από την πρώτη συνάντηση και γνωριμία με τον υποψήφιο δήμαρχο.

Η συζήτηση μας μου έδωσε την ευκαιρία να διακρίνω στο πρόσωπο του εκείνα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει οποίος ζητά την εμπιστοσύνη των πολιτών για να λειτουργήσει ως αντιπρόσωπος τους σε μια ιδιαίτερα απαιτητική και σημαντική λειτουργία οπως αυτή του επικεφαλής της δημοτικής αρχής.

Γνώση και εμπειρία, ισχυρή θέληση και οργανωτική ικανότητα, καθαρός λόγος και σαφής δέσμευση στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, πηγή έμπνευσης και δημιουργικής διάθεσης για τους συνεργάτες του αλλά κυρίως υψηλός δείκτης συναισθηματικής νοημοσύνης που σημαίνει ότι μπορεί να έρθει στη θέση των συνδημοτών του, να αισθανθεί και να συμμεριστεί το πρόβλημά τους, να νοιώσει τις ανάγκες τους και να δράσει σωστά και γρήγορα σαν να ηταν δικό του προσωπικό ζήτημα.
Τον εμπιστεύομαι. Αυτός είναι ο λόγος που συμμετέχω στην πορεία που ξεκίνησε μαζι με όλους τους πολύ καλούς συνεργάτες του για να δώσει στον δήμο μας αυτά που λείπουν εδώ και πολλά χρόνια.

Υπάρχει ομως και ενας ιδιαίτερος λόγος που συμπαρατάχθηκα μαζί του. Είναι η υπόσχεση του για ισόρροπη ανάπτυξη και επενδύσεις σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Θερμαϊκού. Οσο στην Περαία τόσο και ανάλογα στους Νέους Επιβάτες, όσο στην Νέα
Μηχανιώνα τόσο και στο Αγγελοχώρι.

Επειδή βιώνω καθημερινά τα προβλήματα των Νέων Επιβατών καταλαβαίνω οτι χωρίς συγκεκριμένα μέτρα και πρωτοβουλίες οι μικρότερες σε πληθυσμό και έκταση κοινότητες του Δήμου μας θα παραμείνουν φτωχοί συγγενείς. Στους Νέους Επιβάτες θα παραπέμπεται στις καλένδες η ανάπλαση της πλατείας στο λιμάνι οπως γίνεται εδώ και δεκαετίες, η επέκταση της οδού Ανθέων, η ανέγερση του νέου δημοτικού σχολείου, η αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης στους Άνω Ν. Επιβάτες, η ασφαλτοστρώση του οδικού δικτύου που πάσχει εδώ και πολλά χρόνια μαζί με τα αυτοκίνητά μας.

Κάποιος έπρεπε να έχει νοιαστεί για όλα αυτά και για πολλά άλλα που χρειάζονται σελίδες ολόκληρες για να αναφερθούν. Οι Νέοι Επιβάτες αξίζουν το ενδιαφέρον και την προσοχή που τους αναλογεί. Όλος ο Δήμος Θερμαϊκού αξίζει μια δυναμική και αποτελεσματική διοίκηση. Πρέπει να σκεφτούμε πολύ και να ερευνήσουμε πριν αποφασίσουμε. Ποια παράταξη, ποια πρόσωπα;
Είναι η απόφαση μας για τα επόμενα πέντε χρόνια. Είναι μια περίοδος πολύ καθοριστική για τον Δήμο μας.

Εδώ ζούμε, εδώ έχουμε επενδύσει τους κόπους και τις οικονομίες μας, εδώ μεγαλώνουν και ζουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Χρειαζόμαστε σίγουρες και σταθερές λύσεις με προοπτική. Καλή ψήφο συνδημότες.

Μπορείς να διαβάσεις:

Οι ”βιτρίνες” των εκλογών – Επίσκεψη στα εκλογικά κέντρα της Περαίας

Post a Comment