Back

Συνέντευξη: Μοσχοβίτης – Οι διακρίσεις του Ν.Ο.Α.Θ., η διεκδίκηση του πανελληνίου SUP & η ανάγκη στήριξης

Διάρκεια ανάγνωσης: 3 λεπτά

Στο ethermaikos και τον Θεόφιλο Ψυχογιό, μίλησε ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ακτής Θερμαϊκού, Χρίστος Μοσχοβίτης.

Το Νοέμβριο του 2021, ο πρόεδρος Χρίστος Μοσχοβίτης ανανέωσε τη διοικητική του θητεία στο Ναυτικό Όμιλο Ακτής Θερμαϊκού για μια ακόμα τριετία, ενώ είχε αναλάβει τα ηνία από τον Ιανουάριο του 2020.

Υπενθυμίζεται οτι ο ΝΟΑΘ είχε ιδρυθεί το 1995 και είναι εγεγραμμένος σε δυο Ομοσπονδίες, αυτή της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, με βασικό άθλημα την ιστιοπλοϊα και αυτή της Ελληνικής Ομοσπονδίας κανόε καγιάκ, με δραστηριοποίηση την όρθια σανιδοκωπηλασία (“Sup”). Με ενεργούς αθλητές-μέλη και στις δυο κατηγορίες περί τους 40 και αρκετές διακρίσεις, ο Χρίστος Μοσχοβίτης μίλησε στο “ ethermaikos.gr” για τα πεπραγμένα του ΝΟΑΘ, την ανάγκη μεγαλύτερης στήριξης από την τοπική κοινωνία και αυτοδιοίκηση λόγω του δυσβάσταχτου κόστους συντήρησης του εξοπλισμού, ενώ αποκάλυψε και το επόμενο μεγάλο “στοίχημα”, τη συνδιοργάνωση του πανελληνίου πρωταθλήματος “Sup” 2023, μαζί με τρεις ακόμα Ομίλους της Θεσσαλονίκης. Αναλυτικά τα όσα είπε:

“Στις πρόσφατες διακρίσεις μας συμπεριλαμβάνονται στο Sup δυο αθλήτριες, η Κυριακή Λογοθέτη και Ειρήνη Βαφειάδου με Αργυρό παγκόσμιο πρωτάθλημα στο ομαδικό νεανίδων μεγάλων αποστάσεων. Επίσης Χάλκινο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων τεχνικού αγώνα.  Η αθλήτριά μας στην ιστιοπλοΐα, Μελίνα Γκάρη, αυτές τις ημέρες αγωνίζεται στο Περιφερειακό πρωτάθλημα προλυμπιακών κατηγοριών που διεξάγεται στο International Sailing Center στην Αθήνα.

Το 2019, είχε κατακτήσει το χρυσό στο Βαλκανικό η Σοφία Ράπτη και το 2021 ο Στράτος Κοσμόγλου το χάλκινο και το αργυρό στο παγκόσμιο και πανελλήνιο αντίστοιχα πρωτάθλημα Tornado.

Στις 28 με 30 Οκτώβρη 2022 διοργανώσαμε τον διασυλλογικό αγώνα “Κύπελλο Θερμαϊκού” αφιερωμένο όπως κάθε χρόνο στη γενέθλια μέρα της Περαίας και ειδικά φέτος και στη μνήμη του διακεκριμένου αθλητή μας Στράτου Κοσμόγλου. Στον αγώνα συμμετείχαν όμιλοι από όλη τη Βόρεια Ελλάδα”.

Ο μεγάλος στόχος και το αίτημα στην Ομοσπονδία

Για να συνεχίσει ο Χρίστος Μοσχοβίτης: “Μαζί με άλλους τρεις ομίλους της Θεσσαλονίκης επιδιώκουμε να συνδιοργανώσουμε για πρώτη φορά στη Βόρεια Ελλάδα το πανελλήνιο πρωτάθλημα Sup για το 2023. Με το θαλάσσιο στίβο αγώνων το παραλιακό μέτωπο της Περαίας, Νέων Επιβατών, Αγίας Τριάδος.
Υποβάλαμε αίτημα στην Ομοσπονδία, το διεκδικούμε για συνδιοργάνωση”.

Αυξημένο κόστος, περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες

Όσο για το φλέγον θέμα, της εξασφάλισης κονδυλίων;

“Είμαστε ο μοναδικός Ναυτικός Όμιλος στο Δήμο Θερμαϊκού. Έναν δήμο ο οποίος διαθέτει τεράστια ακτογραμμή ικανή να φιλοξενεί σε καθημερινή βάση Ναυταθλητικές δραστηριότητες και ζητάμε τη στήριξη του Δήμου και των χορηγών. Για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να κρατάμε ψηλά το επίπεδο στις διακρίσεις. Αγωνιζόμαστε να προσφέρουμε την ιστιοπλοϊα με προγράμματα που ξεκινούν από 40 ευρώ το μήνα.

Ενώ η ιστιοπλοϊα είναι ένα άθλημα που χρειάζεται ακριβό εξοπλισμό, αγωνιστικά σκάφη ξεκινούν από 5.000 ευρώ. Επομένως, περιμένουμε περισσότερα από το Δήμο. Να μας στηρίξει οικονομικά και μέσω χορηγών τα αθλήματα και τον Όμιλο, βάσει των διακρίσεων που προσφέρει. Επίσης είναι δαπανηρή η συντήρηση των προπονητικών και αθλητικών σκαφών. Έχουμε να κάνουμε με υλικά και πλωτά μέσα μέσα στη θάλασσα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Τα δυο προπονητικά σκάφη, φουσκωτά ταχύπλοα του ομίλου, είναι στη διάθεση του κεντρικού λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης και Μηχανιώνας, για έρευνα και διάσωση όλο το χρόνο”.

Post a Comment