Back
Τραϊανή Πεκάλη

Πολιτική Γένος Θηλυκού: Η Τραϊανή Πεκάλη στο #ethermaikos

Διάρκεια ανάγνωσης: 4 λεπτά

Η Τραϊανή Πεκάλη είναι Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη «Συμμετέχω Θερμαϊκός» και συστήνεται μέσα από το #ethermaikos.

Οι δημοσιογράφοι, Σοφία Πρώιου & Χριστίνα Στεφανίδου

Οι δημοσιογράφοι, Σοφία Πρώιου & Χριστίνα Στεφανίδου

Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας ώθησαν στην ενασχόληση σας με την ενεργό πολιτική;

Ως πολιτική επιστήμων και κάτοικος των τελευταίων 11 ετών στην περιοχή και όντας μητέρα τριών παιδιών, ενδιαφέρομαι με αγάπη και σεβασμό, για την ανάπτυξη του τόπου σε όλους τους τομείς.

Ποιες είναι κατά τη γνώμη σας οι μεγαλύτερες ελλείψεις της περιοχής στην οποία είστε υποψήφια;

Πρώτον και κυριότερο το οδικό δίκτυο που είναι πλήρως παραμελημένο και ακατάλληλο για οχήματα και πεζούς. Επίσης ο τόπος υστερεί από τόπους ενασχόλησης με την άθληση (για μικρούς και μεγάλους) γιατί όπως πολύ σοφά λέγαν οι πρόγονοί μας “νους υγιής εν σώματι υγιές” καθώς και παιδικές χαρές για τα παιδιά όπως και η συντήρηση τους για αποφυγή ατυχημάτων. Ένα μεγάλο ακόμα μειονέκτημα επίσης του δήμου, είναι η έλλειψη τακτικής καθαριότητας σε όλες τις περιοχές του δήμου καθώς και στο λιμάνι και στις πλαζ. Γενικά ο δήμος υστερεί σε πολλά τα οποία χρήζουν άμεσης επιδιόρθωσης!

Πέραν των προβλημάτων της περιοχής θα ήθελα να αναφερθείτε στο δικό σας όραμα για τον δήμο Θερμαϊκού. Ας υπερβούμε τις ανάγκες και ας ονειρευτούμε το αύριο της περιοχής μας.

Ολόκληρος ο Δήμος Θερμαϊκού έχει μεγάλες πιθανότητες ανέλιξης και ως τουριστικός προορισμός αλλά και ως ένας καλύτερος τόπος διαμονής για όλους τους δημότες. Και το κυριότερο για τα παιδιά μας που μεγαλώνουν και είναι το ουσιαστικό “αύριο” του δήμου!

Η σημερινή εικόνα του ΔΣ είναι τουλάχιστον απογοητευτική όσον αφορά τη γυναικεία παρουσία. Θεωρείτε ότι αυτό οφείλεται σε επιλογή των γυναικών να απέχουν από την εκλογική διαδικασία ή στο γεγονός ότι το εκλογικό σώμα δεν τις εμπιστεύεται ώστε να τις στηρίξει με την ψήφο του;

Θεωρώ ότι οφείλεται και στα δύο. Από τη μία πολλές γυναίκες θεωρούν ότι δεν τους ταιριάζει η ενασχόληση με την πολιτική, αλλά και η αντιμετώπιση από το εκλογικό σώμα κάποιες φορές είναι λίγο ρατσιστική οπότε σαφώς και κάποιες μπορεί να κάνουν πίσω. Όμως μη ξεχνάμε ένα ακόμα ότι και “η πολιτική” είναι γένους θηλυκού και όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως φύλου μπορούμε με αγάπη και σεβασμό να ασχοληθούμε με αυτό.

Τι ήταν αυτό που σας ενέπνευσε στο πρόσωπο του επικεφαλής της παράταξης με την οποία είστε υποψήφια και αποφασίσετε να συμμετέχετε στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο;

Ο κύριος Θεόδωρος Τζέκος είναι ένας νέος άνθρωπος με αξίες και όραμα. Έχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα χωρίς να υπόσχεται κάτι το ουτοπικό. Έχει εντάξει στο ψηφοδέλτιο του ανθρώπους όλων των κοινωνικών τάξεων και στρωμάτων, δίνοντας τους “φωνή” και μπαίνοντας πιο βαθιά στα προβλήματα του τόπου. Η παράταξη στηρίζεται καθαρά και μόνο στην αγάπη και το σεβασμό για το δήμο, για ένα καλύτερο δήμο που θα είναι αντάξιος προς τους δημότες του.

Γιατί οι δημότες Θερμαϊκού να επιλέξουν να στηρίξουν με την ψήφο τους την παράταξή σας και εσάς;

Γιατί πολύ απλά ο δήμος χρειάζεται “νέο αίμα” για να μπορέσει να εκτελέσει σωστά τα καθήκοντά του και να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες των δημοτών ούτως ώστε να μην υπάρχουν δυσαρεστημένοι δημότες πια.

Έστω ότι η επομένη των εκλογών σας βρίσκει στο δημοτικό συμβούλιο ως μέλος της διοικούσας παράταξης. Ποιες είναι οι προσωπικές σας φιλοδοξίες για την επόμενη πενταετία;

Οι προσωπικές μου φιλοδοξίες, είναι οι φιλοδοξίες όλων των δημοτών που ακούσαμε τις ανησυχίες και τις ανάγκες τους. Ένας δήμος διαφορετικός, ένας δήμος καινούργιος, ένας δήμος ευχάριστος και καθαρός προς τους δημότες, ένας δήμος προσιτός στους τουρίστες και στους φοιτητές των σχολών. Ένας δήμος με αύριο!

Δες όλες τις συνεντεύξεις εδώ.

Μπορείς να διαβάσεις:

Η Μητέρα Όλων των Μαχών

Post a Comment