Back
Καλομοίρα Ξακουστού

Πολιτική Γένος Θηλυκού: Η Καλομοίρα Ξακουστού στο #ethermaikos

Διάρκεια ανάγνωσης: 4 λεπτά

Η Καλομοίρα Ξακουστού είναι Υποψήφια Τοπική Σύμβουλος Αγγελοχωρίου με την παράταξη «Όλοι Μαζί» και συστήνεται μέσα από το #ethermaikos.

Οι δημοσιογράφοι, Σοφία Πρώιου & Χριστίνα Στεφανίδου

Οι δημοσιογράφοι, Σοφία Πρώιου & Χριστίνα Στεφανίδου

Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας ώθησαν στην ενασχόλησή σας με την ενεργό πολιτική;

Ο κυριότερος λόγος είναι ότι ο τόπος μας χρειάζεται νέα άτομα, με νέες ιδέες και θέληση να ομορφύνουμε και να κάνουμε τον τόπο που μεγαλώσαμε καλύτερο και προσβάσιμο για όλους. Μας αξίζει κάτι πολύ καλύτερο και ειδικότερα για τις επόμενες γενιές.

Ποιες είναι κατά τη γνώμη σας οι μεγαλύτερες «ελλείψεις» της περιοχής στην οποία είστε υποψήφια;

Μια από της κυριότερες ελλείψεις είναι η κακά συντήρηση στην άντληση και στην καθαριότητα του νερού. Επίσης, από την άνοιξη και μέχρι τέλος του καλοκαιριού έχουν γίνει ελάχιστες παρεμβάσεις την καθαριότητα των φρεατίων αλλά και των χόρτων. Επίσης, θα προσθέσω ότι λείπουν αρκετές υποδομές όπως το ΚΑΠΗ, οι παιδικές χαρές και πολλά ακόμα.

Πέραν των «προβλημάτων» της περιοχής θα ήθελα να αναφερθείτε στο δικό σας όραμα για τον δήμο Θερμαϊκού. Ας υπερβούμε τις ανάγκες και ας ονειρευτούμε το αύριο της περιοχής μας.

Το Αγγελοχώρι χρειάζεται αγάπη και έχει παραμεληθεί τα τελευταία χρόνια. Το δικό μου όραμα, λοιπόν, είναι να γίνει πλήρης καθαρισμός στη θάλασσα, η οποία είναι παραμελημένη και καθόλου αξιοποιημένη, νέα παιδική χαρά και ανάπτυξη της πλατείας του χωριού. Το χωριό μου είναι δυστυχώς στα όρια της εγκατάλειψης και πρέπει αυτό να αλλάξει άμεσα.

Η σημερινή εικόνα του ΔΣ είναι τουλάχιστον απογοητευτική όσον αφορά τη γυναικεία παρουσία. Θεωρείτε ότι αυτό οφείλεται σε επιλογή των γυναικών να απέχουν από την εκλογική διαδικασία ή στο γεγονός ότι το εκλογικό σώμα δεν τις εμπιστεύεται ώστε να της στηρίξει με την ψήφο του;

Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι οι γυναίκες δεν θέλουν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία. Δυστυχώς είναι θέμα εμπιστοσύνης από το εκλογικό σώμα. Θεωρώ την γυναικεία παρουσία απαραίτητη στην πολιτική και στην συμμετοχή στις εκλογές, εξάλλου στις παρούσες εκλογές η συμμετοχή των γυναικών είναι στον απόλυτο βαθμό.

Τι ήταν αυτό που σας ενέπνευσε στο πρόσωπο του επικεφαλής της παράταξής με την οποία είστε υποψήφια και αποφασίσατε να συμμετέχετε στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο;

Όπως και την προηγουμένη τετραετία έτσι και τώρα αποφάσισα να είμαι στο πλευρό ενός ικανού και αξιόλογου και πάνω απ’ όλα άνθρωπο τον κύριο Γιάννη Μαυρομάτη. Βλέποντας όλα αυτά τα έργα που έχει αξιοποιήσει και την βοήθεια που παρέχει στον κόσμο του δήμου Θερμαϊκού χωρίς καμία διάκριση και με απόλυτη διαφάνεια με ενέπνευσε να είμαι δίπλα του στην νέα παράταξη που ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα καταφέρουμε να αλλάξουμε τον τόπο μας.

Γιατί οι δημότες Θερμαϊκού να επιλέξουν να στηρίξουν με την ψήφο τους την παράταξή σας και εσάς;

Τα προηγούμενα χρόνια ο κύριος Γιάννης Μαυρομάτης έχει αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει με την εμπιστοσύνη του κόσμου και με ατελείωτη δουλειά να ανεβάσει το επίπεδο στη ζωή του δήμου μας. Έχοντας δίπλα του ανθρώπους εργατικούς και ικανούς θα καταφέρουμε να επαναφέρουμε το χαμόγελο. Εγώ προσωπικά θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να γίνει το Αγγελοχώρι το διαμάντι του Θερμαϊκού.

Έστω ότι η επομένη των εκλογών σας βρίσκει στο δημοτικό συμβούλιο ως μέλος της διοικούσας παράταξης. Ποιες είναι οι προσωπικές σας φιλοδοξίες για την επόμενη πενταετία;

Με πολλή δουλειά θα ήθελα να καταφέρω να έχουν γίνει τα έργα στο Αγγελοχώρι. Η κυριότερη επιθυμία μου είναι το χωριό να αξιοποιηθεί πλήρως και εγώ μέσα από αυτήν την επιθυμία θα είμαι πιο χαρούμενη και πιο δυνατή για το μέλλον.

Δες όλες τις συνεντεύξεις εδώ.

Μπορείς να διαβάσεις:

Η Μητέρα Όλων των Μαχών

Post a Comment