Back
Μαρίνα Σιούτη - Τοπούζη

Πολιτική Γένος Θηλυκού: Η Μαρίνα Σιούτη – Τοπούζη στο #ethermaikos

Διάρκεια ανάγνωσης: 3 λεπτά

Η Μαρίνα Σιούτη – Τοπούζη είναι Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη «Συμμετέχω Θερμαϊκός» και συστήνεται μέσα από το #ethermaikos.

Οι δημοσιογράφοι, Σοφία Πρώιου & Χριστίνα Στεφανίδου

Οι δημοσιογράφοι, Σοφία Πρώιου & Χριστίνα Στεφανίδου

Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας ώθησαν στην ενασχόλησή σας με την ενεργό πολιτική;

Έχω ζήσει στο Δήμο Θερμαϊκού από την αρχή της ζωής μου και πλέον ως μητέρα δύο μικρών παιδιών, βλέπω τον τόπο να αφήνεται στην τύχη του. Η αγάπη μου για την περιοχή αλλά και η αγανάκτηση για την αδιαφορία των προηγούμενων διοικήσεων με ώθησαν στην ενασχόληση με τα κοινά.

Ποιες είναι κατά τη γνώμη σας οι μεγαλύτερες «ελλείψεις» της περιοχής στην οποία είστε υποψήφια;

Οι ελλείψεις είναι σημαντικές και μεγάλες. Μερικές από αυτές είναι το οδικό δίκτυο, οι ανύπαρκτες και επικίνδυνες παιδικές χαρές, τα ρέματα όμβριων υδάτων και τα φρεάτια, η έλλειψη χώρων άθλησης σε όλο το δήμο και πολλά ακόμη για τα οποία ο συνδυασμός μας αναφέρεται αναλυτικά στο πρόγραμμά του.

Πέραν των «προβλημάτων» της περιοχής θα ήθελα να αναφερθείτε στο δικό σας όραμα για τον δήμο Θερμαϊκού. Ας υπερβούμε τις ανάγκες και ας ονειρευτούμε το αύριο της περιοχής μας.

Ονειρεύομαι έναν τόπο κυρίως ασφαλή για τους πολίτες, με αναβίωση των πλαζ και ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, με πράσινο και παιδικές χαρές, γήπεδα παντού, φροντίδα για τα αδέσποτα ζώα και φυσικά καθαρό με έμφαση στην ανακύκλωση. Ονειρεύομαι έναν σύγχρονο δήμο!

Η σημερινή εικόνα του ΔΣ είναι τουλάχιστον απογοητευτική όσον αφορά τη γυναικεία παρουσία. Θεωρείτε ότι αυτό οφείλεται σε επιλογή των γυναικών να απέχουν από την εκλογική διαδικασία ή στο γεγονός ότι το εκλογικό σώμα δεν τις εμπιστεύεται ώστε να της στηρίξει με την ψήφο του;

Το ποσοστό των γυναικών, όπως ορίζεται από το νόμο, που απαιτείται για τη συμμετοχή ενός συνδυασμού στις εκλογές είναι 40% τουλάχιστον. Κάθε ψηφοφόρος οφείλει να αναζητήσει και να βρει γυναίκες υποψήφιες που να ενδιαφέρονται για τα κοινά και να έχουν λαϊκό έρεισμα. Η ψήφος δεν καθορίζεται από το φύλο και η εμπιστοσύνη κερδίζεται ανεξαρτήτως. Συνεπώς η σύνθεση του Δ.Σ. μπορεί να θεωρηθεί και ως τυχαία.

Τι ήταν αυτό που σας ενέπνευσε στο πρόσωπο του επικεφαλής της παράταξής με την οποία είστε υποψήφια και αποφασίσατε να συμμετέχετε στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο;

Ο κ. Τζέκος Θεόδωρος είναι νέος , έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες, Διεθνείς Σχέσεις και Νομική. Είναι εν ενεργεία Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Άνθρωπος καθαρός, με ήθος, αξιοπρέπεια και πάνω από όλα αγάπη για τον δήμο Θερμαϊκού. Για όλα αυτά τον εκτιμώ και συστρατεύομαι μαζί του.

Γιατί οι δημότες Θερμαϊκού να επιλέξουν να στηρίξουν με την ψήφο τους την παράταξή σας και εσάς;

Ο συνδυασμός μας στελεχώνεται από ικανότατους ανθρώπους, όλων των κοινωνικών στρωμάτων, με όρεξη να πιάσουν το τιμόνι και να οδηγήσουν το Δήμο Θερμαϊκού στην αναγέννησή του. Έχουμε ισχυρό πρόγραμμα και για τις τρείς δημοτικές ενότητες το οποίο θα βρείτε αναλυτικά στο symmetexothermaikos.gr καθώς και στα social media.

Έστω ότι η επομένη των εκλογών σας βρίσκει στο δημοτικό συμβούλιο ως μέλος της διοικούσας παράταξης. Ποιες είναι οι προσωπικές σας φιλοδοξίες για την επόμενη πενταετία;

Η επανεκκίνηση του Δήμου Θερμαϊκού μέσα από ομαδική δουλειά και οργάνωση είναι ο στόχος. Σαν προσωπική φιλοδοξία ορίζω να σταθώ άξια στο ύψος των υποχρεώσεων για το κοινό όφελος με τους συμπολίτες μου.

Δες όλες τις συνεντεύξεις εδώ.

Μπορείς να διαβάσεις:

Η Πολιτική είναι Γένος Θηλυκού

Post a Comment