Back
Πολιτιστικός

Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Ταξιάρχης» Κερασιωτών: Ένα ελπιδοφόρο κράμα εμπειρίας και νεανικής ορμής

Διάρκεια ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Νέας Κερασιάς ιδρύθηκε το 2013 – Με νέο Διοικητικό Συμβούλιο περίπου 10 χρόνια μετά ξεκινά με όρεξη το ταξίδι του στα πολιτιστικά δρώμενα – Σκοπός του προέδρου Βαγγέλη Θεοδώρου είναι να συνδέσει την εμπειρία των παλιών μελών με την ματιά των νέων για το κοινό καλό της περιοχής.

Αφουγκραζόμενοι την ανάγκη απόκτησης νέας πνοής, νέοι άνθρωποι από την Κερασιά ανέλαβαν την οργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Ταξιάρχης» Κερασιωτών και με την καθοδήγηση των παλαιότερων επιθυμούν να βελτιώσουν το χωριό. Ξεκινώντας από την εικόνα του χωριού μέχρι την σύσφιξη των ανθρώπινων σχέσεων και την ενεργοποίηση της νεολαίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος αρχίζει να στελεχώνεται.

Πολιτιστικός

Τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Άγιος Ταξιάρχης Κερασιωτών – Στην μέση ο δήμαρχος Θερμαϊκού Θ. Τζέκος.

Οι ιδέες ενώνουν και οι παρέες δημιουργούν

Στην Κερασιά, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Βαγγέλης Θεοδώρου, πλέον οι σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των κατοίκων μοιάζουν με αυτές μίας πόλης.

«Θέλουμε να ενώσουμε το παλιό με το καινούριο. Χρειαζόμαστε τα παλιά μέλη για να μαθαίνουμε πράγματα και πρωτίστως να διατηρήσουμε τα ήθη και έθιμά μας», δήλωσε και διαπίστωσε πως «όσο πιο κοντά βρίσκεσαι σε ένα πολιτιστικό κέντρο όπως η Θεσσαλονίκη τότε πιο εύκολα μπορείς να του μοιάσεις χωρίς να είσαι».

Το νέο ΔΣ αποτελείται από τους Βαγγέλη Θεοδώρου (πρόεδρος), Νότης Κουτσουράδης (αντιπρόεδρος), Δέσποινα Καραμιχαήλ (γ. γραμματέας), Μαρία Τσολακίδου (ταμίας) και τα δύο μέλη Βασιλική Κυρίμη και Χρυσή Τζανετάκη.

Τα νέα μέλη ονειρεύονται έναν σύλλογο έτσι ώστε να μπορούν μέσα από τη δράση του να βελτιώσουν το χωριό. «Έχουμε τη δύναμη να το κάνουμε και το ευχάριστο είναι ότι είμαστε μία παρέα», τόνισε ο κ. Θεοδώρου.

Πολιτιστικός

Το λάβαρο του Συλλόγου στη φετινή κατάθεση στεφάνων της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.

Σε αναζήτηση μόνιμης έδρας

Με απόφαση έχει παραχωρηθεί προσωρινά ως έδρα του Συλλόγου ο χώρος που στεγάζονται τα ΚΑΠΗ.

«Υπάρχει πολύ καλή επικοινωνία με τον Δήμαρχο και αυτό μας ικανοποιεί», ανέφερε ο πρόεδρος και συμπλήρωσε πως ήδη έχει ξεκινήσει αυτοψία των διαθέσιμων χώρων ώστε να βρεθεί μία πιο λειτουργική και μόνιμη έδρα για τον Σύλλογο.

«Υπάρχουν κάποιοι χώροι στο Δημοτικό (Κερασιάς), αλλά επειδή είναι υπόγειοι απαιτούνται κάποιες παρεμβάσεις. Υπάρχει επίσης και ο χώρος της Κοινότητας στον οποίο απαιτείται αρκετή δουλειά ώστε να καταστεί έτοιμος να μας υποδεχτεί», συμπλήρωσε.

Η ευαισθητοποίηση της νεολαίας σε «πρώτο πλάνο»

Ακόμα και η διαφορά ηλικίας των μελών μεταξύ τους, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος, δημιουργεί ένα όμορφο κράμα εμπειρίας και νεανικής ορμής. Στόχος του Συλλόγου είναι η ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς και η ενεργοποίησή της στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.

Με αισιοδοξία και πολλή όρεξη για δουλειά τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Άγιος Ταξιάρχης Κερασιωτών κοιτούν το μέλλον και σχεδιάζουν την βελτίωση του τόπου στον οποίον ζουν.

Στην κεντρική φωτογραφία: Β. Χριστοδούλου, Β. Θεοδώρου και Δ. Καραμιχαήλ 

Μπορείς να διαβάσεις:

Ακτινοβόλος φάρος παράδοσης ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγγελοχωρίου o «Φάρος»

Post a Comment