Back

Ο Βαγγέλης Λαζαρίδης συστήνεται μέσα από το #ethermaikos

Διάρκεια ανάγνωσης: 6 λεπτά

Ο Βαγγέλης Λαζαρίδης είναι Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, με τον συνδυασμό «Αλληλεγγύη» και τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Μιλά στο #ethermaikos για την υποψηφιότητά του και την επόμενη μέρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Συνέντευξη στη Σοφίας Πρώιου, δημοσιογράφος – ethermaikos.gr

Θέσατε την υποψηφιότητά σας για τις επερχόμενες Περιφερειακές Εκλογές. Τι ήταν αυτό που σας ώθησε σε αυτήν την απόφαση;

Το βασικότερο μου κίνητρο ήταν η ανάγκη που έχουν οι νέοι στην έκφραση και στην εκπροσώπηση στα κέντρα αποφάσεων. Κουράστηκαν να βλέπουν ανθρώπους να αποφασίζουν για αυτούς, χωρίς αυτούς. Κουράστηκαν να βλέπουν πολιτικούς που “θα κάτσουν με την νεολαία”. Θέλουν έναν άνθρωπο που να γνωρίζει τα προβλήματα τους, να ζει με τα προβλήματα τους. Εγώ προσωπικά είμαι ένας από αυτούς. Γνωρίζω τα προβλήματα που η γενιά μας αντιμετωπίζει και ακούω τα προβλήματα τους καθημερινά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που μαζί μου συστρατεύονται μικροί και μεγάλοι, πιστεύουν στην ανανέωση μα κυρίως πιστεύουν ότι το μέλλον ανήκει στην νέα γενιά και πρέπει να πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις. Αποτελεί για μένα τιμή να με υποστηρίζουν άνθρωποι όλων των ηλικιών και να θέλουν να μου εμπιστευτούν τους προβληματισμούς τους και τις προτάσεις τους.

Ποιες είναι, κατά την άποψή σας, οι βασικότερες ανάγκες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αυτήν τη στιγμή;

Η αμεσότητα και η προετοιμασία για την κλιματική κρίση.

Αμεσότητα γιατί οι πολίτες πολλές φορές μπερδεύουν τα έργα της περιφέρειας με εκείνα των δήμων, και μας ρωτάνε συχνά για αυτό. Μερικές φορές ακόμα και στελέχη των Δήμων ρίχνουν τις ευθύνες τους στην περιφέρεια για αρμοδιότητες που ανήκουν στους ίδιους. Αυτό πρέπει να αλλάξει και πρέπει ο πολίτης να γνωρίζει τα έργα της περιφέρειας ανάλογα με την περιοχή του.

Όσον αφορά την κλιματική κρίση, είναι ένα ζήτημα που μας αφορά όλους. Πρέπει να προετοιμαστούμε ως περιφέρεια για την επόμενη μέρα. Δυστυχώς βλέπουμε εικόνες που μας πληγώνουν από άλλες περιοχές στην Ελλάδα και πρέπει να οργανωθούμε με βάση τα δεδομένα που έχουμε τώρα. Ευτυχώς φέτος με την κατάλληλη πρόληψη της Περιφέρειας δεν είχαμε πυρκαγιά σε δάσος μας, αλλά αυτό πρέπει να συνεχιστεί, όπως και η μελέτη για νέα αντιπλημμυρικά έργα.

Προέρχεστε από τον Δ. Θερμαϊκού. Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας για την εκπροσώπηση του Δήμου στο Περιφερειακό Συμβούλιο;

Εδώ θα ήθελα να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά σε μια γυναίκα που αφιέρωσε την ζωή της για την πρόοδο και το καλό του τόπου μας, την Ιωάννα Τζάκη, που έφυγε πολύ νωρίς. Μια άξια εκπρόσωπο του Δήμου μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Μακάρι να της μοιάσω στο ελάχιστο. Προτεραιότητα μου είναι η βελτίωση των πολιτών στα μικροπράγματα. Εννοείται πως η σχέση μου με τους υποψηφίους των δημοτικών παρατάξεων όπως και των υποψηφίων Δημάρχων είναι άριστη και θα συνεχίσει και μετά τις εκλογές έτσι ώστε να γνωρίζει η περιφέρεια σε ποιά σημεία θα εστιάσει. Υπάρχουν ζητήματα που πολλές φορές γνωρίζουν μόνο οι πολίτες και σε αυτά θα ήθελα να επικεντρωθώ, πραγματά εφικτά και άμεσα υλοποιήσιμα. Οι πολίτες που συναντώ ζητούν απλά πράγματα και μερικά θα έπρεπε να ήταν ήδη δεδομένα, εκεί φαίνεται κιόλας η απουσία εκπροσώπου του Δήμου μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Για να φτάσουμε στις μεγάλες προτεραιότητες πρέπει πρώτα να προσπεράσουμε τις λεπτομέρειες, οπότε η πρώτη μου προτεραιότητα είναι τα μικρά ζητήματα.

Πως αξιολογείτε την μέριμνα της παρούσας Περιφερειακής Αρχής αναφορικά με τον Δήμο Θερμαϊκού; Πιστεύετε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο που ολοκληρώνει την θητεία του, επένδυσε αρκετά στον δήμο μας;

Επένδυσε σε πολλούς τομείς η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά σαν δημότης του Δήμου μας δεν θα είμαι αντικειμενικός και πάντα θα ζητώ κάτι παραπάνω. Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας μου, φρόντισα να ενημερωθώ για όλα τα έργα της Περιφέρειας στον Δήμο Θερμαϊκού την τελευταία τετραετία.

Στον τομέα των υποδομών είχαμε την αναβάθμηση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Τοπική Κοινότητα Μεσημερίου, όπως επίσης και τα έργα αποχέτευσης και ολοκληρωμένης διαχείρισης υγρών αποβλήτων της Λεκάνης Ανθεμούντα. Έγιναν επίσης και έργα βελτίωσης του οδοστρώματος στην 27η Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, από την είσοδο της Περαίας μέχρι και την Μηχανιώνα.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έδειξε την Αλληλεγγύη της στην πράξη, δημιουργώντας στον Δήμο μας Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο και Κέντρο Κοινότητας.

Στον τομέα της Παιδείας, επί ημερών του σημερινού Περιφερειακού Συμβουλίου ανεγέρθηκαν 2 σχολικές μονάδες, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας και το 9ο Νηπιαγωγείο Περαίας, ενώ εξοπλίστηκε η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού και το Κέντρο Βιολογικών Εφαρμογών του ΑΠΘ που βρίσκεται στο Αγγελοχώρι.

Ωστόσο, θα μπορούσαν να είχαν γίνει ακόμα περισσότερα. Για αυτό και ζητώ την ψήφο των συνδημοτών μου, για να έχει ο Δήμος μας την πρέπουσα εκπροσώπηση. Υπάρχουν πολλά έργα που πρέπει να υλοποιηθούν και υπάρχουν στην ατζέντα του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Ποιο είναι το δικό σας προσωπικό όραμα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας του 2029;

Θα ήθελα μια Περιφέρεια που να αφουγκράζεται τις ανάγκες της νέας γενιάς. Το προσωπικό μου όραμα είναι να φέρω τους νέους στο προσκήνιο και να είναι πρωταγωνιστές για το μέλλον που τους ανήκει. Όταν λοιπόν βλέπω στον δρόμο φίλους και γνωστούς που ξέρω ότι δεν ψήφισαν στις Εθνικές Εκλογές να θέλουν να πάνε στην κάλπη εξαιτίας μου με φέρνουν ακόμα πιο κοντά στο όραμα μου. Ακόμη και άτομα που δεν έχουν ξανά ψηφήσει τον Τζιτζικώστα, βρίσκονται κοντά μου, γιατί ξέρουν ότι κατεβαίνω στις εκλογές για να εκπροσωπήσω όσους περισσότερους πολίτες μπορώ. Ονειρεύομαι μια Περιφέρεια που θα είναι όσο πιο κοντά στους πολίτες γίνεται.

Τι κάνει τον Απόστολο Τζιτζικώστα να διαφέρει από τους υπόλοιπους Υποψήφιους Περιφερειάρχες;

Η εμπιστοσύνη. Κατά την θητεία του έχει αποδείξει τις δυνατότητες του, και έχει μάθει να μιλά με έργα και όχι με λόγια. Δεν είναι τυχαίο ότι στις προηγούμενες εκλογές ο κόσμος τον τίμησε με 62,02%, αυτό το ποσοστό όμως ήρθε μετά από πολύ σκληρή δουλειά. Με τον Απόστολο έχουμε πολλά κοινά στον τρόπο σκέψης και στο πως πρέπει να λύνονται τα προβλήματα. Τον έχω δει να αντιμετωπίζει τα προβλήματα επί τόπου, να παρεμβαίνει όπου υπάρχει αδιαφορία από τον εκάστοτε Δήμο. Ως άνθρωπος της δράσης κι εγώ δεν θα μπορούσα να επιλέξω καλύτερο από τον Απόστολο για αυτό και αποφάσισα η πρώτη μου υποψηφιότητα να είναι στο πλευρό του.

Μπορείς να διαβάσεις:

To DEBATE των “Δημάρχων” του Δ. Θερμαϊκού

Post a Comment