Back
Βασιλειάδης

Ο Στέφανος Βασιλειάδης συστήνεται μέσα από το #ethermaikos

Διάρκεια ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ο Στέφανος Βασιλειάδης είναι Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη «Πράξεις για τη Μακεδονία» και τον Χρήστο Παπαστεργίου. Μιλά στο #ethermaikos για την υποψηφιότητά του και την επόμενη μέρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Συνέντευξη στη Σοφίας Πρώιου, δημοσιογράφος – ethermaikos.gr

Θέσατε την υποψηφιότητά σας για τις επερχόμενες Περιφερειακές Εκλογές. Τι ήταν αυτό που σας ώθησε σε αυτήν την απόφαση;

Ανήκω σε μια γενιά που ενώ ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, δέχτηκε τη μια σφαλιάρα μετά την άλλη. Δεν θέλω να γίνομαι μοιρολατρικός, για αυτό θέλω να υψώσω ανάστημα σε όσα μας τραβάνε πίσω. Να δημιουργήσω τις συνθήκες αυτές, που θα με κάνουν εμένα και τους συμπολίτες μου να αγαπήσουμε πάλι τον τόπο μας.

Ποιες είναι, κατά την άποψή σας, οι βασικότερες ανάγκες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αυτήν τη στιγμή;

Υποδομές, υποδομές και υποδομές. Η υστέρηση σε όλους τους τομείς, είναι τόσο φανερή, που η σύγκριση με την πρωτεύουσα μας λυπεί αφάνταστα. Ας μην μιλήσω για την υπόλοιπη Ευρώπη. Θέλω να σταθώ επίσης και στην άμεση ανάγκη αλλαγής αυτής της αίσθησης παρακμής που νιώθουμε, λες και είμαστε πολίτες β’ κατηγορίας.

Προέρχεστε από τον Δ. Θερμαϊκού. Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας για την εκπροσώπηση του Δήμου στο Περιφερειακό Συμβούλιο;

Μεγάλωσα στον Δ. Θερμαϊκού και πλέον ανατρέφω τα παιδιά μου εδώ. Έχω μια ξεκάθαρη εικόνα στα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της περιοχής. Θέλω να δω την Περαία-Μηχανιώνα-Επανομή να φιλοξενούν αθλητικά δρώμενα παγκόσμιας ακτινοβολίας. Τρίαθλο, beach volley, ναυταθλητισμός μπορούν να δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό brand name.

Πως αξιολογείτε την μέριμνα της παρούσας Περιφερειακής Αρχής αναφορικά με τον Δήμο Θερμαϊκού; Πιστεύετε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο που ολοκληρώνει την θητεία του, επένδυσε αρκετά στον δήμο μας;

Έχουμε το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ! Διασχίζουμε τον χειρότερο δρόμο Θεσσαλονίκης-Ν. Μηχανιώνας. Η σχολική στέγη είναι ελλιπέστατη, νιώθουμε ανασφαλής με το υποστελεχωμένο Α.Τ. και μετακινούμαστε με «αστεία» αστική συγκοινωνία. Ας μην πούμε για το ανύπαρκτο σχέδιο τουριστικής προβολής. Υπόσχονται αναπλάσεις του παραλιακού μετώπου Καλοχώρι -Αγγελοχώρι, όπως και την εγκατάσταση του Thess Intec. Ελπίζω να μην είναι το επόμενο ανέκδοτο της πόλης μετά το Μετρό.

Ποιο είναι το δικό σας προσωπικό όραμα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας του 2029;

Να γίνει πάλι πρωταγωνίστρια και όχι παρίας της Ευρώπης, όπως καταδεικνύουν επίσημα στατιστικά στοιχεία. Να φωνάζουμε Μακεδονία και να φουσκώνουμε με περηφάνια γιατί θα έχουμε έναν τόπο με δουλειές και υποδομές για εμάς και τα παιδιά μας.

Τι κάνει τον Χρήστο Παπαστεργίου να διαφέρει από τους υπόλοιπους Υποψήφιους Περιφερειάρχες;

Προσωπικά τον γνώρισα πριν ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση ως πετυχημένο γιατρό και άνθρωπο της κοινωνίας. Έχει βαθιά γνώση κάθε σπιθαμής της Περιφέρειας. Προβάλλει το όραμα του με επιχειρήματα και ξέρει να διεκδικεί.

Μπορείς να διαβάσεις:

Ο Βαγγέλης Λαζαρίδης συστήνεται μέσα από το #ethermaikos

Post a Comment