Back

Ο Κωνσταντίνος Ιντζές συστήνεται μέσα από το #ethermaikos

Διάρκεια ανάγνωσης: 4 λεπτά

Ο Κωνσταντίνος Ιντζές είναι Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» και τον Σωτήρη Αβραμόπουλο. Μιλά στο #ethermaikos για την υποψηφιότητά του και την επόμενη μέρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Συνέντευξη στη Σοφίας Πρώιου, δημοσιογράφος – ethermaikos.gr

Θέσατε την υποψηφιότητά σας για τις επερχόμενες Περιφερειακές Εκλογές. Τι ήταν αυτό που σας ώθησε σε αυτήν την απόφαση;

Η απόφαση να κατέβω υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος είναι μια συλλογική απόφαση. Ξέρετε εμείς στο ΚΚΕ δεν έχουμε προσωπικούς ανταγωνισμούς για μια θέση στα όργανα εξουσίας. Ίσα ίσα που όλες οι αποφάσεις για το ποιος θα εκπροσωπήσει τον λαό μας σε αυτά τα όργανα, παίρνονται συλλογικά στο Κόμμα μας, έτσι και στην «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ποιες είναι, κατά την άποψή σας, οι βασικότερες ανάγκες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αυτήν τη στιγμή;

Οι ανάγκες είναι τεράστιες και κυρίως σε ό, τι έχει να κάνει με τις διευρυμένες λαϊκές ανάγκες για την καλυτέρευση της ζωής μας. Τα έργα για αντιπλημμυρική προστασία, για αντιπυρική προστασία και πρόληψη γίνονται με το σταγονόμετρο όλα αυτά τα χρόνια. Βλέπετε είναι έργα που για αυτούς που κυβερνάνε το τόπο όλα αυτά τα χρόνια αλλά και για τις παρατάξεις τους στην περιφέρεια, είναι έργα που έχουν κόστος και δεν φέρνουν κέρδη για τους λίγους. Δυστυχώς μας βλέπουν ως κέρδος! Δείτε τι έγινε στον κάμπο της Θεσσαλίας! Ποιο άλλο τραγικό παράδειγμα; Οι ζωές των λαϊκών νοικοκυριών δεν μπορούν να μπαίνουν στην ζυγαριά του κόστους – οφέλους.

Για εμάς τέτοια έργα είναι προτεραιότητα. Όπως και έργα για την υγεία του λαού, την παιδεία, την οδική ασφάλεια με σύγχρονα οδικά δίκτυα, έργα για χώρους πρασίνου και προπαντός έργα που να μην τα χρυσοπληρώνουν οι εργαζόμενοι.

Προέρχεστε από τον Δ. Θερμαϊκού. Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας για την εκπροσώπηση του Δήμου στο Περιφερειακό Συμβούλιο;

Τέτοιες ανάγκες έχει και ο Δήμος Θερμαϊκού. Να σας θυμίσω μόνο ότι κάθε φορά που βρέχει όλες οι πόλεις από Περαία ως Μηχανιώνα έχουν πρόβλημα. Ταυτόχρονα πρέπει να γίνει σοβαρή αναβάθμιση στις δομές υγείας. Η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας είναι τραγική. Υποστελέχωση ακραίας μορφής για ένα κέντρο υγείας που έχει στην ευθύνη του πάνω από 60 χιλιάδες κόσμου. Πρέπει να ανοίξουν νέες δομές πρωτοβάθμιας υγείας και ταυτόχρονα να αναβαθμιστούν τα σχολεία της περιοχής. Ακόμα να γίνουν αναπλάσεις στα παραλιακά μέτωπα όχι για ιδιωτικές μπίζνες αλλά για ελεύθερους χώρους για τον λαό της περιοχής.

Πως αξιολογείτε την μέριμνα της παρούσας Περιφερειακής Αρχής αναφορικά με τον Δήμο Θερμαϊκού; Πιστεύετε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο που ολοκληρώνει την θητεία του, επένδυσε αρκετά στον δήμο μας;

Θεωρώ ότι σε όλα τα βασικά στοιχεία που αφορούν τις λαϊκές ανάγκες η διοίκηση της περιφέρειας ήταν απών όπως απών θα είναι και η επόμενη. Δεν είναι θέμα μόνο θέληση της κάθε περιφερειακής αρχής. Είναι θέμα σχεδιασμού και προγραμμάτων. Τα προγράμματα όλων των υπολοίπων παρατάξεων έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη των λίγων και την κερδοφορία τους και όχι την ευημερία των πολλών.

Όλα τα παραδείγματα που σας ανέφερα προηγούμενος αυτό αποδεικνύουν. Για παράδειγμα το flyover μπαίνει σε express ταχύτητες υλοποίησης, αλλά το οδικό δίκτυο του αεροδρομίου προς τη Μηχανιώνα είναι στα μαύρα χάλια του!

Ποιο είναι το δικό σας προσωπικό όραμα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας του 2029;

Το δικό μας όραμα είναι μαζί με τον λαό μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω! Να βάλουμε μπροστά ριζικές αλλαγές με το πρόγραμμα της Λαϊκής Συσπείρωσης. Μαζί με τον λαό να αλλάξουμε από την ρίζα το σύστημα που μας έχει φέρει ως εδώ και να βάλουμε πλώρη για μια κοινωνία που θα υπερισχύει το δίκαιο των πολλών και θα καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες τους.

Τι κάνει τον Σωτήρη Αβραμόπουλο να διαφέρει από τους υπόλοιπους Υποψήφιους Περιφερειάρχες;

Ότι υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, ότι δεν είναι δεσμευμένος από επιχειρηματικούς ομίλους ούτε υπερασπίζεται αυτούς. Είναι ένας αγωνιστής που μέσα από τις γραμμές του κινήματος, του ΚΚΕ μάχεται για όλα αυτά που σας ανέφερα πριν! Αυτό θα κάνει και την επόμενη μέρα τον εκλογών όπως και όλοι οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με την «Λαϊκή Συσπείρωση».

Μπορείς να διαβάσεις:

Ο Στέφανος Βασιλειάδης συστήνεται μέσα από το #ethermaikos

Post a Comment