Back
Περιφερειάρχης

«Κλειδώνουν» οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας

Διάρκεια ανάγνωσης: 3 λεπτά

Σε ρυθμούς αυτοδιοικητικών εκλογών ετοιμάζεται να μπει η χώρα, με τους «μνηστήρες» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να ανέρχονται στους έξι μόλις λίγες μέρες πριν «κλείσουν» οριστικά τα ψηφοδέλτια.

Το εκλογικό τοπίο έχει ήδη αλλάξει σε σχέση με αυτό του 2019 καθώς παρατηρούνται διαφορές στην διαδικασία εκλογής Περιφερειακού Συμβουλίου. Για την ακρίβεια, οι υποψήφιοι περιφερειάρχες μπορούν να εκλεγούν από την πρώτη Κυριακή εφόσον ο συνδυασμός του συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 43%, δηλαδή το περίφημο 43% +1 ψήφο επί των έγκυρων ψηφοδελτίων.

Αυτό και μόνο το γεγονός καθιστά τον «δρόμο» προς την κάλπη πιο θελκτικό αλλά ταυτόχρονα και γεμάτο εμπόδια καθώς οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να «ριχτούν» για τα καλά στη μάχη και να αποδείξουν την αξία τους, μέχρι να οδηγηθούμε στις κάλπες του Οκτωβρίου.

Οι εκλεκτοί της Περιφέρειας

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει ήδη ξεκαθαρίσει το τοπίο, με τους συνδυασμούς να ανοίγουν πλέον τα χαρτιά τους και τα κεντρικά κόμματα να καθορίζουν τους «εκλεκτούς» τους.
Έτσι, έχουμε τον Απόστολο Τζιτζικώστα εκ νέου υποψήφιο Περιφερειάρχη με τον συνδυασμό «Αλληλεγγύη. Δυναμώνουμε τη Μακεδονία». Ο Τζιτζικώστας, ο οποίος ολοκληρώνει την θητεία του ως νυν Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, έχει ήδη λάβει το «γαλάζιο χρίσμα», καθιστώντας τον την «επιλογή» της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρειά μας.

Στην αντίπερα όχθη, στέκεται ο αμφιλεγόμενος Γιάννης Μυλόπουλος με τον συνδυασμό «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας». Για μερικούς, ο Μυλόπουλος είναι ο «πρύτανης με τη χρυσή τουαλέτα» ενώ για άλλους «ο Άρης Βελουχιώτης των πρυτάνεων».

Από τον καμπινέ των 30 χιλιάδων ευρώ και τον γάμο της κουμπάρας του στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης, που χρέωσε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μέχρι το πανελλαδικό ακαδημαϊκό κίνημα κατά των προωθούμενων μεταρρυθμίσεων από το Υπουργείο Παιδείας και την αλληλεγγύη τους «αγανακτισμένους» στο Λευκό Πύργο πίσω στο 2011, το όνομα του Γιάννη Μυλόπουλου έχει βρεθεί πολλές φορές στα πρωτοσέλιδα.

Σήμερα, «αρπάζει» την ευκαιρία που του δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και πλέον θέτει την υποψηφιότητά του διεκδικώντας τον περιφερειακό θώκο με την στήριξη της Κουμουνδούρου.

Το ΠΑΣΟΚ είναι εκείνο που φαίνεται να ταλανίζεται περισσότερο από κάθε άλλο κόμμα στο να βρει αυτό το «κάτι» που θέλει στις περιφέρειες ανά την επικράτεια. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μόλις πριν λίγο καιρό είχε επιλέξει τους υποψήφιούς του μόνο σε οχτώ από τις 13 περιφέρειες. Μία από αυτές τις οχτώ είναι και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Χρήστο Παπαστεργίου και την παράταξη «Πράξεις για την Μακεδονία» να βάφονται «πράσινοι».

Ο Βασίλης Ρόκος θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι η «έκπληξη της ημέρας» μιας και δεν είχε επιβεβαιωθεί η υποψηφιότητά του μέχρι πρότινος. Ο Ρόκος θα συμμετάσχει ως ανεξάρτητος υποψήφιος με τον συνδυασμό «Συν-εργασία» μετά και την αποχώρησή του από το ΜΕΡΑ25 τον Νοέμβριο του 2022.

Ο Σωτήρης Αβραμόπουλος ίσως ήταν και ο πιο «σίγουρος» υποψήφιος αφού το ΚΚΕ δεν άργησε να ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του με την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Τέλος, ο Φίλιππος Γκανούλης με την παράταξη «Οικολογία – Πράσινη Λύση» είναι και αυτός που ολοκληρώνει το «καρέ» των περιφερειακών εκλογών. Να σημειωθεί ότι οι «Οικολόγοι Πράσινοι», ενώ αρχικά είχαν εκφράσει την υποστήριξή τους στον Απόστολο Τζιτζικώστα, μόλις ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα Γκανούλη, φαίνεται πως άλλαξαν γνώμη και εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον Γκανούλη.

Μπορείς να διαβάσεις:

Κ. Μαργαρίτης: «Προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε την τάξη στο Δημοτικό Συμβούλιο»

Post a Comment