Back
ΚΚΕ

Κ. Στεφανίδης: «Την 21 του Μάη κάθε ψήφος στο ΚΚΕ είναι απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική!»

Διάρκεια ανάγνωσης: 4 λεπτά

Το ζήσαμε και το ξέρουμε, σωτήρες δεν υπάρχουν! Μόνο ο λαός σώζει τον λαό, στον δρόμο της ανατροπής, με δυνατό ΚΚΕ.

ΚΚΕ

Άρθρο του Κοσμά Στεφανίδη – Υποψήφιος Βουλευτής ΚΚΕ στη Β’ Θεσσαλονίκης

Τώρα ο λαός μας έχει την ευκαιρία να κάνει ένα βήμα μπροστά και να σπάσει τον φαύλο κύκλο των ψεύτικων, εκβιαστικών διλημμάτων τόσων χρόνων που θα επαναφέρουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, όσο πλησιάζουμε στις 21 Μάη. Γιατί το πραγματικό δίλημμα είναι ή πιο ισχυρό το ΚΚΕ ή θα συνεχίσουν να είναι ισχυροί όσοι μας έχουν κλέψει κομμάτια από τη ζωή μας και το μέλλον μας.

Η ΝΔ εκβιάζει ότι χωρίς αυτή δεν θα υπάρχει σταθερότητα που είναι αναγκαία για να συνεχιστεί η ανάπτυξη, για να αντιμετωπιστούν προκλήσεις όπως στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η δική τους σταθερότητα όμως σημαίνει αστάθεια για τη ζωή του λαού και για το εισόδημα του! Η “σταθερότητα” της ΝΔ, όπως εκφράζεται μέσα και από τη δημοτική αρχή Τσαμασλή, σημαίνει υλοποίηση μιας σειράς έργων (Thessintec, ιδιωτικοποίηση κάμπινγκ Αγίας Τριάδας και άλλων υποδομών) προσανατολισμένων στην ανάπτυξη των κερδών των λίγων και όχι στην ανάπτυξη των κοινωνικών αναγκών των πολλών. Οι κάτοικοι του Δήμου Θερμαϊκού γνωρίζουν καλά τις συνέπειες αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής:

Τις γνωρίζουν οι γονείς και οι μαθητές με τα διαρκή προβλήματα στη σχολική στέγη και μεταφορά, με πιο τρανταχτό παράδειγμα αυτό του 1ου ΓΕ.Λ. Θερμαϊκού, τα ελλιπή αντιπλημμυρικά έργα και πολλά άλλα.

Τις γνωρίζουν καλά οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό – τουρισμό που κάθε Μάιο ακούν για το τουριστικό θαύμα , άλλα ξέρουν ότι αυτό αφορά την εκτίναξη των κερδών για τις μεγάλες εταιρείες των μεταφορών και του τουρισμού και είναι χτισμένο πάνω στην εκμετάλλευση των εργαζόμενων του κλάδου.

Τις γνωρίζουν οι αγρότες που ζουν με το βάρος των υψηλών τιμών σε αγροτικό ρεύμα – νερό, πετρέλαιο, σπόρους, λιπάσματα ενώ την ίδια στιγμή δίνουν τη σοδειά τους σε τιμές κάτω του κόστους. Στηρίζοντας με τον κόπο τους την αύξηση των κερδών των ομίλων του «αγροδιατροφικού τομέα».

Αυτή είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη! «Θαυματουργή» για τα κέρδη των λίγων, «εφιάλτης» για τους πολλούς!

ΚΚΕ

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη προβάλλει μια “προοδευτική” κυβέρνηση που μόνο σαν ανέκδοτο ακούγεται, αν σκεφτεί κανείς ότι το ένα συστατικό της θα είναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ψήφισε αυτή την τετραετία το 50% των νομοσχεδίων μαζί με τη ΝΔ, ενώ το άλλο θα είναι το ΠΑΣΟΚ που ψήφισε το 70%. Φαίνεται δεν άκουσαν τις δηλώσεις στελεχών του οίκου Moody’s που δηλώνουν σίγουροι ότι: «Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε πως θα υπάρξει ευρεία συνέχιση των πολιτικών και των μεταρρυθμίσεων και όχι κάποια οπισθοδρόμηση, όποια και αν είναι η σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης».

Δυστυχώς για αυτούς, ευτυχώς για τον λαό μας δεν είμαστε ούτε στο 2012, ούτε στο 2015… Υπάρχει συσσωρευμένη πείρα, που καταγράφεται, με μαζικούς όρους, ακόμα και σε πολλές δημοσκοπήσεις με το γνωστό “κανένας από τους δύο”. Αυτό είναι που φοβάται συνολικά το σημερινό σύστημα.

Το ζητούμενο είναι αυτή η πείρα, η αγανάκτηση, η οργή, η αγωνιστική διάθεση να αποκτήσει ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά και να καταλήξει σε συμπόρευση με το ΚΚΕ. Να μην υποχωρήσει στη λογική του “μικρότερου κακού”, που έχει αποδειχθεί ότι πάντα οδηγεί στο μεγαλύτερο.

Καμία εμπιστοσύνη στα λεγόμενα μικρά κόμματα που τελικά γίνονται μεγάλοι σύμμαχοι του συστήματος! Κάθε φορά που το σύστημα βλέπει ότι δεν μπορεί με τα διαθέσιμα εργαλεία να απορροφήσει την οργή, τότε επιστρατεύει διάφορες εφεδρείες. Μια σύντομη αναδρομή μόνο την τελευταία δεκαετία να κάνει κάποιος στην πορεία των λεγόμενων μικρών κομμάτων αποδεικνύεται ότι μόνο όταν ψηφίζεις ΚΚΕ ξέρεις τι θα σου βγει, ξέρεις ότι η ψήφος σου θα μείνει ΚΚΕ. Δεν θα μεταλλαχτεί, δεν θα εκλέξεις π.χ. κάποια βουλευτή με το ΜέΡΑ25 για να την δεις μετά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ας κάνουμε λοιπόν στις 21 Μαϊου αυτό που φοβούνται, με ψήφο στο ΚΚΕ!

Γιατί την 21 του Μάη κάθε ψήφος στο ΚΚΕ είναι απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική.

Είναι ψήφος που θα δυσκολέψει τη ζωή της επόμενης κυβέρνησης.

Είναι ψήφος που αφαιρείται από ψήφο σε αντιλαϊκά νομοσχέδια.

Είναι η μόνη που δεν χάνεται, είναι ψήφος προοπτικής. Γιατί ενισχύει την προσπάθεια για συνολικές, ριζικές αλλαγές.

Εκεί λοιπόν που το σύστημα νιώθει φόβο και ανησυχία, οι λαοί πρέπει να δουν τη δική τους ελπίδα και προοπτική.

Και αυτήν την ελπίδα, αυτήν την προοπτική φωτίζει στη χώρα μας με την πάλη του το ΚΚΕ.

Μπορείς να διαβάσεις:

Τα highlights του debate

Post a Comment