Back
Μ. Χρυσοχοΐδη

Θεσσαλονίκη: Τετ α τετ 14 δημάρχων με τον Μ. Χρυσοχοΐδη για το ζήτημα της αστυνόμευσης

Διάρκεια ανάγνωσης: 5 λεπτά

«Θα υπάρξει πλήρης η αλήθεια, ολόκληρη, και θα αποδοθεί στους πολίτες της χώρας μας» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης, για τη γυναικοκτονία έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων – Ποια είναι η θέση του Δημάρχου, Θ. Τζέκου και τι διεκδικεί για το Δήμο Θερμαϊκού;

Το σχέδιο αστυνόμευσης τέθηκε στο τραπέζι των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη και τους 14 δημάρχους, με στόχο να δοθεί μια λύση στο πρόβλημα της ασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι.

Στη σύσκεψη, συμμετείχε επίσης ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης καθώς και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Λίγο πριν τις 10:00 το πρωί της Πέμπτης (04/04), έφτασε ο κ. Χρυσοχοΐδης πρώτος από όλους στο νέο κτήριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπου τον υποδέχθηκε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής της Θεσσαλονίκης, Γιώργος Παπαδόπουλος.

Μ. Χρυσοχοΐδη

Η άφιξη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, στο νέο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Χρυσοχοΐδης πριν την έναρξη τη σύσκεψης που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο νέο κτήριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αναφέρθηκε αρχικά στην αποτρόπαια γυναικοκτονία έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε συντετριμμένος για το απεχθές συμβάν, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της 28χρονης και τόνισε πως πρόκειται μια από τις πιο δύσκολες στιγμές στην πολιτική του διαδρομή. Παράλληλα υπογράμμισε πως η έρευνα προχωρά με γοργούς ρυθμούς και πως θα διαλευκανθεί πλήρως.

Δείτε τα όσα δήλωσε:

Σύμφωνα με τον κ. Χρσοχοΐδη, στη σύσκεψη που είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα, θα γίνει και «μία παρουσίαση και για την τροχαία, την κίνηση στην πόλη και τη ρύθμιση του ζητήματος του FlyOver όπως επίσης και ζητήματα που αφορούν την νεανική βία, τη βία ανηλίκων, όπου και εκεί γίνεται μεγάλη προσπάθεια από την αστυνομία όπως επίσης και την ενδοοικογενειακή βία».

«Είμαι εδώ γιατί θέλουμε να βελτιώσουμε σημαντικά την ποιότητα ζωής των πολιτών, για αυτό κάλεσα τους δημάρχους και τον επικεφαλής της περιφέρειας τον κύριο Τζιτζικώστα, προκειμένου να παρουσιαστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο» σημείωσε.

«Η υπόσχεσή μας είναι ότι κάθε μέρα όλο και περισσότερο και με τη δική μου παρουσία και με την παρουσία της νέας ηγεσίας και όλων των αστυνομικών, από τους αξιωματικούς, μέχρι τον απλό αστυφύλακα, θα είμαστε δίπλα στους πολίτες, για να προασπίσουμε τη ζωή, την ακεραιότητα, τη δική τους και των παιδιών τους», κατέληξε ο ίδιος.

Συνεργασία Δήμου Θερμαϊκού και Ελληνικής Αστυνομίας για να δοθεί ένα τέλος στην παραβατικότητα

Δηλώσεις παραχώρησε ο Δήμαρχος, Θ. Τζέκος μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη, θέτοντας ο ίδιος τους δικούς του προβληματισμούς για την ασφάλεια του Δήμου.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην σημασία εκμετάλλευσης του ακινήτου στην Επανομή από την Ελληνική Αστυνομία και την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων εν όψη της καλοκαιρινής περιόδου:

«Λάβαμε μια πλήρη ενημέρωση για το πλάνο, τον σχεδιασμό δράσης της αστυνομίας για το Δήμο Θεσσαλονίκης. Από την πλευρά την δική μας, ως Δήμαρχος Θερμαϊκού έθεσα θέματα για την περιοχή μας, όπως ζητήματα παραβατικότητας που δημιουργούνται από τον οικισμό των Ρομά στην περιοχή μας, την ενίσχυση της αστυνομίας εν όψη της καλοκαιρινής περιόδου με την άμεσα δράση, με τις μηχανές ΔΙΑΣ όπως επίσης έθεσα και στη διάθεση της αστυνομίας, το αστυνομικό τμήμα της Επανομής ένα ακίνητο στο κέντρο του οικισμού που πρέπει να εκμεταλλευτεί η ελληνική αστυνομία».

Μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σ. Αγγελούδης,  αποχωρώντας νωρίτερα από την αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο:

“Έθεσα 2-3 ζητήματα που θεωρώ ότι εμπεδώνουν την αίσθηση ασφάλειας που θα πρέπει να έχει ο πολίτης”, έτσι ζήτησε: “περισσότερη παρουσία της αστυνομίας στις γειτονιές και τα πάρκα της όλης, αλλά και έμφαση σε αυτό που λέμε νεανική βία” ενώ παράλληλα ζήτησε και την άμεση μεταστέγαση 2 Α.Τ. από το κέντρο:

“Κατέθεσα το αίτημα όσο το δυνατόν πιο άμεσα να λυθούν τα κτιριακά ζητήματα. Θεωρώ πως τόσο το κτίριο της πλατείας Δημοκρατίας όσο και το κτίριο στην Αριστοτέλους θα πρέπει να μεταστεγαστούν το συντομότερο δυνατό. Θα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε ώστε το Αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου να μεταστεγαστεί, γιατί η πλατεία Αριστοτέλους -και με την ανάπλαση που ετοιμάζουμε- θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα της απρόσκοπτης κίνησης των πεζών και των πολιτών”.

Παρακάτω φωτογραφίες από την συνάντηση:

Μ. Χρυσοχοΐδη

Μ. Χρυσοχοΐδη

Μ. Χρυσοχοΐδη

Μ. Χρυσοχοΐδη

Μπορείς να διαβάσεις:

Σκληρή «μάχη» με το χρόνο για τη διάσωση του Open Mall – Προχωράει το parking στο «Κοχύλι»

Post a Comment