Back
Υποψήφιοι

Στη γραμμή εκκίνησης οι υποψήφιοι για την επίσημη «κούρσα» των δημοτικών εκλογών

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 5 λεπτά

Στον «μαραθώνιο» της μακράς προεκλογικής περιόδου οι διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου πηγαίνουν…περπατώντας προς τις κάλπες – Τα κρυμμένα πολιτικά χαρτιά και οι «ανομολόγητοι» υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Γράφουν οι: Σοφία Πρώιου & Χριστίνα Στεφανίδου

Γράφουν: Σοφία Πρώιου & Χριστίνα Στεφανίδου

Με τις εθνικές εκλογές να έχουν ολοκληρωθεί, οι «πέντε» του Δήμου Θερμαϊκού έχουν αρχίσει να συμπληρώνουν σιγά σιγά το αυτοδιοικητικό παζλ ανακοινώνοντας -στην πλειοψηφία τους- την επίσημη υποψηφιότητά τους, ενώ όσα κομμάτια απουσιάζουν αναμένεται να μπουν το προσεχές διάστημα. Ωστόσο, οι συνδυασμοί δεν φαίνεται να βιάζονται να αποκαλύψουν τις θέσεις τους και να «χρίσουν» υποψηφίους.

Ενώ λοιπόν η κλεψύδρα για τις δημοτικές εκλογές αδειάζει, η παραδοσιακή προεκλογική εκστρατεία φαίνεται να δίνει τη θέση της στη «μάχη» του πληκτρολογίου, αφού επικεφαλής και υποψήφιοι σύμβουλοι περιορίζονται στην ανταλλαγή διαδικτυακών «πυρών», με την ελπίδα να έχουν εκείνοι το τελευταίο…ποστ.

«Θερμαγικός» με το βλέμμα στην επόμενη πενταετίαΤσαμασλής

 

Η διοικούσα παράταξη του κ. Τσαμασλή, έχοντας σαφώς ένα οργανωτικό προβάδισμα, διεκδικεί με συντεταγμένο τρόπο την επανεκλογή της, παρουσιάζοντας σταδιακά και σε τακτά διαστήματα νέους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.

Μέχρι στιγμής έχουν παρουσιαστεί πάνω από 30 νέοι υποψήφιοι και σ΄ αυτή τη φάση, η προσπάθεια επικεντρώνεται στη συμπλήρωση των υποψηφιοτήτων για τα δημοτικά διαμερίσματα. Μέχρι σήμερα ο συνδυασμός «Θερμαγικός» έχει πραγματοποιήσει μια κεντρική ανοιχτή εκδήλωση, όπου ο Δήμαρχος πλαισιώθηκε από μερικά από τα νέα πρόσωπα που θα έχουν θέση στο ψηφοδέλτιο του Οκτωβρίου. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η οριστικοποίηση του πλάνου δράσης για την επόμενη πενταετία.

«Η διοίκησή μας είναι παράδειγμα σε όλη την Ελλάδα, γιατί εκτελέστηκαν ήδη από τις πρώτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων μας ένα πολύ μεγάλο μέρος των προεκλογικών μας δεσμεύσεων σχετικά με την καθημερινότητα και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε», τόνισε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Δήμαρχος Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλής, θέλοντας να δώσει το στίγμα της παράταξης του ενόψει των δημοτικών εκλογών.

«Όλοι Μαζί»: Η δράση των πολιτών για μία νέα πορεία

Η δημοτική παράταξη «Όλοι Μαζί» κάνει την πρώτη της εμφάνιση τον Μάιο του 2023 σε μία ανοιχτή εκδήλωση στο ΚΑΠΠΑ 2000 και αποτελεί την συνένωση τριών πρώην επικεφαλών παρατάξεων. Ο λόγος για τον Γιάννη Μαυρομάτη, ο οποίος αναλαμβάνει την ηγεσία της νέας παράταξης, τον Γιώργο Χατζηβαλάσης, πρώην επικεφαλής της παράταξης «Θερμαϊκός Δράση Πολιτών», και τον Νίκο Παράσχου, πρώην επικεφαλής της παράταξης «Όλοι Μαζί για τον Θερμαϊκό». Στον νέο συνδυασμό συμπράττουν, επίσης, ο πρώην δήμαρχος Αντώνης Ματζάρης καθώς και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της Δημ. Κοινότητας Επανομής, Αντώνης Καζάκης, ο οποίος «πήδηξε από το καράβι» του Γιώργου Τσαμασλή μετά την εκλογή του το 2019 με το ψηφοδέλτιο του νυν Δημάρχου.

Σε ένα μήνα ζωής έχει γίνει μόνο μία ανοιχτή εκδήλωση για την παρουσίαση του συνδυασμού ενώ ακόμα δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση του ψηφοδελτίου ούτε και παρουσίαση του προγράμματός του. Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν ότι στις αρχές Ιουλίου θα γίνει παρουσίαση μέρους των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.

«Συμμετέχω Θερμαϊκός»: Τρέχει με χίλια σε άδεια πίστα

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 συναντήσαμε για πρώτη φορά το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Συμμετέχω Θερμαϊκός», με τον Θεόδωρο Τζέκο να ηγείται του συνδυασμού. Ο «Συμμετέχω Θερμαϊκός» παραμένει μέχρι και σήμερα το «λευκό» της κομματικής παλέτας.

Μέχρι στιγμής, είναι ο μόνος «δρομέας» στον μαραθώνιο μέχρι τις αυτοδιοικητικές κάλπες. Δείχνει να προηγείται στην προβολή των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων έχει δημοσιεύσει ήδη 60 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Παράλληλα, η εκτίμηση είναι ότι καθημερινά θα προστίθενται και άλλοι. Παρόλο που δεν έχει παρουσιάσει πρόγραμμα πενταετίας, έχει δημοσιεύσει κάποιες από τις θέσεις της παράταξης.

Παρόλο που έχει επιλέξει να μην κάνει μέχρι στιγμής κάποια κεντρική προεκλογική ομιλία, έχουν οργανωθεί συγκεντρώσεις μικρότερου βεληνεκούς και παράλληλα, έχει ήδη ορίσει τους επικεφαλής των οργανωτικών ομάδων. Ο κ. Τζέκος έχει ήδη παρουσιάσει σε όλους τους υποψηφίους το πρόγραμμα του συνδυασμού.

Ολική επαναφορά στη «Λαϊκή Συσπείρωση» με…νέο επικεφαλής

Ο γραμματέας του Α.Σ.Α.Θ.* και αγρότης στο επάγγελμα, Κοσμάς Στεφανίδης θα αναλάβει τα ηνία του επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΚΚΕ, που υποστηρίζει πλήρως την παράταξη και το οποίο στις μέχρι τώρα εκλογικές αναμετρήσεις πρότεινε για Δήμαρχο Θερμαϊκού την Κωνσταντίνα Μώραλη.

Ο Κοσμάς Στεφανίδης που ήταν και υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στην Β’ Θεσσαλονίκης, θα κινηθεί στα χνάρια που εδώ και χρόνια έχει χαράξει το ΚΚΕ, χωρίς τη διοργάνωση μεγάλων πολυέξοδων εκδηλώσεων, προτείνοντας έτσι μία διαφορετική πολιτική, που δεν θα βασίζεται σε εξαγγελίες και υποσχέσεις.

«Το Μέλλον… Τώρα!» και αν όχι πότε;

Μέχρι στιγμής ο επικεφαλής της παράταξης «Το Μέλλον… Τώρα», Δημήτρης Καπλάνης, δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την συμμετοχή του στις ερχόμενες εκλογές του Οκτωβρίου ως εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Θερμαϊκού.

Σε επικοινωνία που είχε με το #ethermaikos πριν την δεύτερη δημοσκόπηση, ο κ. Καπλάνης θα διεκδικήσει εκ νέου την διοίκηση του Δήμου. Αυτό που μένει να δούμε είναι πότε θα ξεκινήσει επίσημα για την παράταξη του κ. Καπλάνη ο προεκλογικός μαραθώνιος.

Μπορείς να διαβάσεις:

Σ. Ζηφκοπούλου: «Επιδιώξαμε καλύτερη ποιότητα εκπαίδευσης για τα παιδιά του δήμου μας, που αξίζουν πάρα πολλά»

Descriptive alt text

Post a Comment