Back
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»: Αυτοί είναι οι 124 «κρυμμένοι» άσσοι

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 3 λεπτά

Νέα πρόσωπα, ηχηρές απουσίες και «τόση όση» η γυναικεία παρουσία στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» – Το #ethermaikos λύνει το «μυστήριο» των υποψηφίων συμβούλων.

Παρά την επιλογή παρουσίασης των νέων υποψηφίων της παράταξης «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία του Δ. Θερμαϊκού, μετά το πέρας αυτής, η τακτική άλλαξε με την ηγεσία του συνδυασμού να κρατά τα ονόματα των 124ων υποψηφίων ως «επτασφράγιστο μυστικό.

Παρόλη την έντονη διαδικτυακή παρουσία τόσο του συνδυασμού όσο και βασικότερων στελεχών του, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα Μέσα Επικοινωνίας, καμία λίστα δεν δόθηκε στην δημοσιότητα. Στο ένα – και μοναδικό – δελτίο τύπου που ακολούθησε, γίνεται αναφορά κυρίως σε σημεία του λόγου του κ. Μαυρομάτη.

Ουδέν κρυπτόν υπό το #ethermaikos

Το #ethermaikos δίνει στην δημοσιότητα τη λίστα με τους 124 υποψήφιους και αποτυπώνει τα χαρακτηριστικά αυτής, όπως διαγράφονται μέχρι αυτή τη στιγμή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση βρέθηκαν οι 81 με τους υπόλοιπους 43 να απουσιάζουν. Ο Γιάννης Μαυρομάτης ανέφερε στο λόγο του, ότι «αρκετοί είναι εκείνοι που δεν μπόρεσαν να βρεθούν σήμερα κοντά μας λόγω ανελλιπών υποχρεώσεων, εργασίας και διακοπών».

124

Η «εκλογική δημογραφία»

Από τους 124, οι 48 είναι γυναίκες και οι 77 άντρες. Οι 48 υποψήφιες στους 124 είναι ένα ποσοστό της τάξεως του 38,7%. Ποσοστό οριακά μικρότερο από την ελάχιστη ποσόστωση του 40% που απαιτεί ο εκλογικός νόμος.

Από την άλλη, το ποσοστό των υποψήφιων που πρόκειται να συμμετάσχουν για πρώτη φορά σε αυτοδιοικητικές εκλογές, υπερβαίνει το 50%. Παρόλο που το το 70% του συνδυασμού είναι άνω των 40 ετών διαθέτει και τον μικρότερο σε ηλικία, υποψήφιο σύμβουλο, μόλις 18 χρόνων.

Ωστόσο, δεν λείπουν και οι έμπειροι Αυτοδιοικητικοί Σύμβουλοι όπως η Πάττυ Πασχαλίδου, ο Παναγιώτης Μήλιος και ο Θράσος Παζαρόπουλος.

Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το επαγγελματικό αποτύπωμα των υποψηφίων, το οποίο καλύπτει ένα μεγάλο εύρος της αγοράς. «Ενεργός» ο ιδιωτικός τομέας, όπου πάνω από τους μισούς υποψηφίους είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, ενώ δεν λείπουν οι άνθρωποι του πρωτογενή τομέα και των σωμάτων ασφαλείας.

Αυτοί που χάραξαν «Νέα Πορεία»

Την τακτική «στρίβειν δια του αρραβώνος» επέλεξε ο πρώτος των πρώτων, Άγγελος Σαμακοβλής, ο οποίος όπως αποκάλυψε το #ethermaikos, θα συμμετάσχει στις Περιφερειακές εκλογές, θέτοντας υποψηφιότητα στο πλευρό του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Επίσης, ονόματα σχεδόν συνυφασμένα με την πολιτική σταδιοδρομία του Γιάννη Μαυρομάτη, δεν έλειπαν απλώς από την εκδήλωση, αλλά δείχνουν να είναι οριστικά εκτός ψηφοδελτίου. Συγκεκριμένα, αισθητή ήταν η απουσία της Άννη Βουλγαράκη, του Θάνου Μακρίδη, του Νίκου Γιάκη και της Ελένης Σβολάκη.

Ωστόσο, είναι γνωστό πως εδώ και πολύ καιρό οι Μάκης Μπίρος και Σπύρος Αδαμίδης, ο καθένας για τους δικούς του προσωπικούς λόγους, έχουν αποφασίσει και στηρίζουν τη διοίκηση του Γιώργου Τσαμασλή.

Μπορείς να διαβάσεις:

Χ. Βογιατζής: «Πρέπει να έχουμε τη νοοτροπία μιας σύγχρονης πόλης»

Descriptive alt text

Post a Comment