Back
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

ΟΛΟΙ κη ΜΑΖΙ κή κατάρρευση

Διάρκεια ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πριν ασχοληθώ με τα ποσοστά των συνδυασμών που προχωράνε στη 2η Κυριακή θα ήθελα να αναλύσω την «κατάρρευση» του συνδυασμού ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Μήνες πριν την αρχή της προεκλογικής περιόδου είχα αρθρογραφήσει πάντα με την ιδιότητα του marketer κάνοντας μια SWOT analysis για τον συνδυασμό του Γιάννη Μαυρομάτη – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Μία από τις ενότητες στη SWOT analysis είναι οι αδυναμίες – WEAKNESSES. Μεταξύ άλλων είχα αναφέρει: Ετερόκλητες πολιτικές αντιλήψεις των βασικών στελεχών – Αδυναμία αυτοκριτικής – Κουρασμένα/Φθαρμένα βασικά στελέχη – Αδυναμία να προσελκύσει νέες ομάδες ψηφοφόρων – Ηττημένος προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης – τελικό αποτέλεσμα

Το «κίνημα»

Το εκλογικό παρασκήνιο θέλει πριν μήνες τον Αντώνη Ματζάρη πρώην Δήμαρχο Θερμαϊκού και σεβαστό πρόσωπο στην Περαία με τον κοινωνικό του ρόλο, να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να ενώσει Θοδωρή Τζέκο, Γιάννη Μαυρομάτη, Νίκος Παράσχου & Γιώργο Χατζηβαλάση. Ένα «κίνημα» απέναντι στον νυν δήμαρχο Γιώργο Τσαμασλή.
Μάλιστα το παρασκήνιο θέλει να συναποφασίζουν να πραγματοποιήσουν δημοσκόπηση ώστε μέσω αυτής να καταλήξουν στο ποιο θα ήταν το πρόσωπο το οποίο θα ηγηθεί, δεδομένου πως στο κίνημα αυτό θα συνέπρατταν 4 επικεφαλής όλοι με παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού.
Χωρίς να μπορώ να γνωρίζω τα ενδιάμεσα στάδια αυτού του κινήματος η κατάληξη ήταν ο Θοδωρής Τζέκος να συνεχίσει να είναι επικεφαλής του Συμμετέχω Θερμαϊκός ενώ οι υπόλοιποι στη δημιουργία του συνδυασμού ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Η αρχή του τέλους

Κάποια στιγμή σε αυτά τα «εκλογικά» παρεάκια μεταξύ φίλων ρωτήθηκα (μετά την επίσημη πρώτη του συνδυασμού ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στο ΚΑΠΠΑ 2000) για το πως βλέπω το εγχείρημα. Δεν σας κρύβω πως στην επίσημη πρώτη είδα έναν επικεφαλής «κουρασμένο». Ουδείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την προσφορά του στα κοινά. Ωστόσο από τον Γιάννη έλειπε η φωτεινή αύρα του νικητή. Δεν ήταν ο ίδιος με το 2019 και δεν είχε απολύτως καμία σχέση με τον «ταύρο» του 2014. Σαν να μην ήταν στο φυσικό του περιβάλλον παρότι ήταν η επίσημη πρώτη.
Θεωρώ πως ο Γιάννης αν και κάτι ήξερε να κάνει πολύ καλά ήταν να δίνει εκλογικές μάχες. Ωστόσο διέκρινα την αρχή του τέλους.

Η Λάθος στρατηγική

Ο συνδυασμός ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ είχε εξαρχής δομικό πρόβλημα. Ωστόσο πολλές φορές μπορεί κάτι να ξεκινάει στραβά και στην πορεία να καταλήξει θετικά. Ε! Αυτή δεν ήταν μια τέτοια περίπτωση.

Στην πολιτική τους επικοινωνία έβαλαν ψηλά στην ατζέντα τους την καθαριότητα, τομέας στον οποίο ο πρώην δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης είχε αποτύχει. Το κυνήγι του γεμάτου κάδου, η συγγνώμη που δεν ήρθε ποτέ, τα φύκια και οι μεταξωτές κορδέλες της παραλίας, των κακών πεζοδρομίων, του απόλυτου πετυχημένου δημάρχου στον πρώην Δήμο Θερμαϊκού, τα Τσαΐρια και οι Ρομά, τα έργα της ύδρευσης, η παράδοση, η «Περαία μας», η ακατάσχετη άσκοπη ανούσια φλυαρία στα social media, οι πιστοί φίλοι και τα σχόλια τους, ο πολιτικός πυρήνας του συνδυασμού που δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και τέλος το αδόμητο: Ο Τσαμασλής πρέπει να φύγει, δεν οδήγησαν απολύτως πουθενά. Πουθενά. Μάλλον τώρα που το σκέφτομαι οδήγησαν στην 3η θέση.

The End

Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα της επόμενης Κυριακής το πλέον σίγουρο σήμερα είναι πως το πολιτικό κεφάλαιο – Δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης πλέον ανήκει στο παρελθόν. Μια πολιτική σταδιοδρομία με αποτύπωμα που θα το κρίνουν οι ιστορικοί του μέλλοντος ολοκληρώθηκε με τον πιο σκληρό τρόπο. Οι δημότες αποφάσισαν πως ο συνδυασμός ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στις 01/01/24 στο νέο δημοτικό συμβούλιο θα έχει μόλις 5 θέσεις.

Μπορείς να διαβάσεις:

Ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι προηγούνται στη ”μάχη” του σταυρού

Post a Comment