Back
Γωγώ Καντούνη

Μένει εκτός χειρουργείων ο γιατρός της Γωγούς Καντούνη – Κατηγορείται για ένα κακούργημα και ένα πλημμέλημα

Διάρκεια ανάγνωσης: 3 λεπτά

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος αντιμετωπίζει ο γιατρός που τοποθέτησε τον μοιραίο γαστρικό δακτύλιο στην 14χρονη Γωγώ Καντούνη, κόρη του πατέρα Βησσαρίωνα Καντούνη – Δεν θα χειρουργεί μέχρι τη δίκη.

Σε Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο παραπέμπεται ο γιατρός που κατηγορείται για τον θάνατο της 14χρονης, Γεωργίας (Γωγώ) Καντούνη, μετά την επέμβαση για την τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου, προκειμένου να χάσει βάρος.

Στον κατηγορούμενο έχει ήδη επιβληθεί ο περιοριστικός όρος «της απαγόρευσης διενέργειας εγχειρήσεων» μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Το Συμβούλιο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «υφίσταται κίνδυνος τέλεσης νέων εγκλημάτων εκ μέρους του κατηγορούμενου και δη όμοιων με αυτά για τα οποία κατηγορείται, για την αποτροπή του οποίου είναι πρόσφορη και αναγκαία η επιβολή σε αυτόν και του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης διενέργειας χειρουργικών επεμβάσεων, ήτοι οποιασδήποτε (άμεσης) επέμβασης πάνω στο ανθρώπινο σώμα για οποιαδήποτε αιτία καθώς και της συμμετοχής του σε χειρουργικές διαδικασίες καθ’ οινοδήποτε τρόπο, ομοίως μέχρι την οριστική εκδίκαση της ως άνω κατηγορίας».

Για το εν λόγω συμβάν, ο γιατρός παραπέμπεται να δικαστεί για θανατηφόρα έκθεση, σε βαθμό κακουργήματος ενώ κατηγορείται και για πλαστογραφία και για υπεξαγωγή εγγράφου, σε βαθμό πλημμελήματος. Το πρώτο πλημμέλημα , κατά το κατηγορητήριο, συνδέεται με την υπογραφή της ανήλικης εν όψει του χειρουργείου την οποία φέρεται να πλαστογράφησε, ενώ το δεύτερο με το οπτικό υλικό (βίντεο) από την επέμβαση, το οποίο ζητήθηκε από τους γονείς της 14χρονης εν όψει της προσφυγής τους στην Ποινική Δικαιοσύνη και ο γιατρός αρνήθηκε να το παραδώσει.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος είχε οδηγηθεί στον ανακριτή τον Ιούλιο του 2023 προκειμένου να απολογηθεί ενώ λίγο αργότερα είχε αφεθεί ελεύθερος αφού του επιβλήθηκε ως περιοριστικός όρος η καταβολή χρηματικής εγγύησης 10.000€.

Ενώπιον του ανακριτή, ισχυρίστηκε ότι ενήργησε σύμφωνα με τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης, ενώ επικαλέστηκε την εμπειρία του σε τέτοιους είδους επεμβάσεις, τονίζοντας ότι έχει συμμετάσχει σε πάνω από 3.000 χειρουργεία.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2021 όταν η 14χρονη τότε Γωγώ Καντούνη αντιμετώπιζε πρόβλημα με τα κιλά της, κάτι που την έκανε να αισθάνεται μειονεκτικά και στο σχολείο. Έτσι, οι γονείς της μικρής Γεωργίας απευθύνθηκαν στον κατηγορούμενο πλέον γιατρό με σκοπό να τοποθετήσει γαστρικό δακτύλιο στο αδικοχαμένο κορίτσι.

Η εγχείρηση ξεκίνησε, ο γιατρός τοποθέτησε το δακτύλιο στο στομάχι, όμως αυτός έκανε μια τρύπα και το γαστρεντερικό υγρό έπεσε στην κοιλιά ώστε σιγά σιγά έκαψε το συκώτι και τα νεφρά. Όταν ξύπνησε το κορίτσι, είχε έντονο πόνο, αλλά ο γιατρός έδιωξε την επόμενη ημέρα το παιδί στο σπίτι του λέγοντας πως είναι φυσιολογικό να πονάει, δίνοντας οδηγίες ότι θα βοηθούσε παίρνοντας μόνο αναβράζον παυσίπονο.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη η Γεωργία εξακολουθούσε να πονάει αλλά σε επικοινωνία που είχαν με το γιατρό οι γονείς, οι οδηγίες παρέμειναν οι ίδιες, με τη μόνη διαφορά ότι τους συνέστησε να κάνουν παυσίπονη ένεση με βολταρέν. Αξίζει, δε να σημειωθεί ότι ο εν λόγω γιατρός έδωσε τις οδηγίες τηλεφωνικά, διότι βρισκόταν στη Γερμανία.

Την Παρασκευή η κατάσταση της Γωγώς χειροτέρεψε, οπότε μίλησαν ξανά με το γιατρό λέγοντάς του πως πονούσε αρκετά, δεν μπορούσε να κοιμηθεί και είχε ταχυκαρδία. Αυτός τότε τους είπε να μεταβούν στο Διαβαλκανικό να την εξετάσει κάποιος, μήπως είχε φλεγμονή. Έτσι έγινε και πήγαν. Βλέποντας την εικόνα της Γωγώς οι τρεις γιατροί που την εξέτασαν, είπαν κατευθείαν στους γονείς πως το παιδί έπρεπε να μπει ξανά στο χειρουργείο. Το γαστρικό υγρό έκαψε τα όργανα και αμέσως έβαλαν το παιδί στην εντατική.

Τα χαράματα τους ειδοποίησαν πως το παιδί τους «φεύγει» και γύρω στις πέντε η Γωγώ άφησε την τελευταία της πνοή.

ΠΗΓΗ

Μπορείς να διαβάσεις:

Στο ίδιο τραπέζι Δήμος και επιχειρηματίες εστίασης – Θέματα «επιβίωσης» έθεσαν οι μαγαζάτορες

Post a Comment