Back
Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη έχει βαλτώσει

Διάρκεια ανάγνωσης: 3 λεπτά

Δεν είναι «πίσω αυλή» η Β’ Περιφέρεια, αλλά δυναμική ενδοχώρα.

Θεσσαλονίκη

Άρθρο του Γιώργου Αρβανιτίδη, Υποψήφιος Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης,, ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

Οδεύουμε προς τις εκλογές και το βλέμμα του Πρωθυπουργού στρέφεται με φαινομενικό ενδιαφέρον και στη Θεσσαλονίκη. Σε μία κίνηση τακτικής και εντυπωσιασμού μάλιστα ο ίδιος επιλέγει να θέσει υποψηφιότητα στην Α’ Θεσσαλονίκης επιχειρώντας να ανασκευάσει παγιωμένες απόψεις για την πλήρη αδιαφορία της Κυβέρνησής του για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Το ερώτημα όμως είναι ένα: Ποιόν πείθει; Αρκεί μία απλή ματιά στα ανύπαρκτα μεγάλα έργα, την «ανισόρροπη» ανάπτυξη, το πενιχρό μερίδιο από τους εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους για να αντιληφθεί ο κάθε κάτοικος της περιοχής ότι αν δε διεκδικήσουμε μόνοι μας και δεν παλέψουμε για μία βιώσιμη και ανθεκτική Θεσσαλονίκη, ανάταξη του τόπου μας, δεν θα δούμε.

Ειδικά για την περιοχή της Β’ Περιφέρειας, οι τεράστιες δυνατότητες συνυπάρχουν με τα μεγάλα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Από τη μια τα πλεονεκτήματα στον Λαγκαδά, στην Βόλβη, στον Στρυμωνικό Κόλπο, στις Λίμνες, σε όλη αυτή την ευλογημένη έκταση με το μοναδικό φυσικό περιβάλλον, τους ορεινούς όγκους, τη γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή. Στα Δυτικά, όπου χτυπά η βιομηχανική καρδιά της πόλης, εκεί όπου παράγονται τα όστρακα, το ρύζι, τα οπωροκηπευτικά, εκεί που συγκεντρώνονται σημαντικές δραστηριότητες για όλη τη Θεσσαλονίκη. Και στα Ανατολικά, σε Πυλαία, Πανόραμα, Θέρμη, Χορτιάτη, Βασιλικά, Μηχανιώνα, Περαία, Νέους Επιβάτες, περιοχές που θέλεις να ζεις, να επισκεφτείς, να τις βλέπεις να αναπτύσσονται και να αξιοποιούν τα δυνατά τους σημεία.

Κι ενώ «το προφανές» υποδεικνύει ένα λαμπρό μέλλον, στην πραγματικότητα χρειάζεται να παλέψουμε σκληρά για τα αυτονόητα: για νέα μέσα σταθερής τροχιάς και δίκτυα σύνδεσης με την πόλη της Θεσσαλονίκης, τα οποία θα φτάνουν στην ΒΙΠΕ, στο ΔΙΠΑΕ και την Περαία, για σύγχρονες υποδομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας και παιδείας, για πόσιμο νερό ύδρευσης και καλύτερη διαχείριση νερού άρδευσης, για κίνητρα αειφορικού τουρισμού, για έξυπνες ψηφιακές υποδομές, για σχέδια πολεοδομικής αναγέννησης και χωροταξικής αναδιάταξης της ΔΕΘ, για το θαλάσσιο μέτωπο από το Καλοχώρι μέχρι το Αγγελοχώρι κ.α.

Η ευκαιρία για αλλαγή, είναι τώρα. Αλλαγή σε όλα. Στον τρόπο που παράγουμε, που καταναλώνουμε, που πολιτευόμαστε, που συνεργαζόμαστε. Στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής πιστεύουμε πως μπορούμε να μετατρέψουμε την απογοήτευση και τον θυμό σε δύναμη αλλαγής και απαρχή της ανάταξης της χώρας και του τόπου μας. Ειδικά η Β’ Θεσσαλονίκης αξίζει πολύ περισσότερα. Είναι τώρα η ώρα της διεκδίκησης για να φτιάξουμε μια περιφέρεια που θα θέλει να ζει κάθε άνθρωπος, να σπουδάζει, να δημιουργεί, να επισκέπτεται. Όχι ως πίσω αυλή της Θεσσαλονίκης, αλλά ως δυναμική ενδοχώρα.

Γιώργος Αρβανιτίδης είναι υποψήφιος Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Αναπληρωτής Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Επικεφαλής Κοινοβουλευτικού Τομέα Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μπορείς να διαβάσεις:

Ελληνική Λύση: Έρευνα από την Ανεξάρτητη Αρχή για ξέπλυμα χρήματος

Post a Comment