Back
Χριστοδούλου

GenZ-ers: Νίκος Χριστοδούλου

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ποιος/α είσαι;

Ονομάζομαι Νικόλαος Χριστοδούλου και είμαι 24 ετών. Με ξέρουν στην βιομηχανία σαν Nick Christod και στο IMDb σαν Nick Christodoulou. Δεν έβγαλα ποτέ κάποιο ψευδώνυμο που να μην σχετίζεται με το όνομα μου διότι πάντα ήξερα τι ήθελα να κάνω και δεν είχα σκοπό να το κρύψω. Αυτός είμαι εγώ.

Τι είσαι;

Είμαι σκηνοθέτης με πτυχίο από το Queen Margaret University του Εδιμβούργου. Δουλεύω σαν σκηνοθέτης τα τελευταία 4 χρόνια, στην μουσική βιομηχανία της Ελλάδας. Και πριν από αυτό βέβαια δούλευα σαν φωτογράφος για άλλα τόσα χρόνια. Ξεκίνησα να σπουδάζω πληροφορική αλλά κατέληξα να ακολουθήσω αυτό που αγαπάω.

Ο μικρότερός σου εαυτός θα ήταν περήφανος για αυτό που είσαι;

Ο μικρότερος μου εαυτός θα ήταν σίγουρα περήφανος για την πορεία και τα πράγματα που έχω καταφέρει. Στόχος μου πάντα ήταν να είμαι ο ίδιος μου ο ήρωας που πάντα θα θαυμάζει το μικρό παιδί μέσα μου. Έχω ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μου βέβαια αλλά απολαμβάνω την διαδρομή.

Που βρίσκεσαι;

Έχω μεγαλώσει στην Περαία του Δ. Θερμαϊκού και πλέον ζω και δουλεύω με έδρα την Θεσσαλονίκη. Μεταφέρομαι και ταξιδεύω λόγω των project μου αλλά προς το παρόν Θεσσαλονίκη έχω την έδρα μου.

Που θα ήθελες να βρίσκεσαι;

Θα ήθελα στο άμεσο μέλλον να ζω και να δουλεύω στο εξωτερικό. Κυρίως θα ήθελα να ζω Νέα Υόρκη ή Λος Άντζελες, όπως επίσης και να κάνω μεγάλα ταξίδια με την δουλειά μου. Σίγουρα όμως και ψυχαγωγικά ταξίδια, για να μπορώ να ηρεμώ ψυχικά. Είτε άμεσο, είτε πιο μακρινό πλάνο, σίγουρα το έχω σαν στόχο για την συνέχεια της ζωής μου.

Πες μου ένα τραγούδι που είσαι εσύ.

Ακούω πολλά είδη μουσικής. Κυρίως παραγωγές επένδυσης ταινιών αλλά και αρκετή rap-house-rnb λόγω της τωρινής μου δουλειάς. Αν και δύσκολη ερώτηση αρκετά, διότι λατρεύω και ζω με την μουσική, θα επιλέξω το «Anchor Point» των Ahmed Spins και Stevo Atambire.

Πες μου ένα μέρος που είσαι εσύ.

Έχω πολλά και διαφορετικά mood στην ζωή μου. Δεν μένω σταθερός. Την μια μέρα θέλω να είμαι στην εξοχή, σε ένα παλιό σπίτι με ήλιο και να πίνω κρασί για να καθαρίσω το μυαλό μου και την άλλη μέρα να δουλεύω ασταμάτητα με πολύ κόσμο από το πρωί στο κέντρο μιας πόλης. Θα αναφέρω όμως ένα μέρος όχι σαν φυσικό περιβάλλον αλλά πιο mentally. Ένα μέρος που είμαι εγώ είναι όταν είμαι με την οικογένεια μου. Και θα το αφήσω εκεί.

Πες μου ένα όνειρο που σχεδιάζεις να πραγματοποιήσεις στα επόμενα 5 χρόνια.

Στόχος μου στα επόμενα 5 χρόνια είναι να δουλέψω για κάποια μεγάλου μήκους ταινία ή σειρά.

Και ένα άμεσο σχέδιο;

Ετοιμάζω ένα από τα μεγαλύτερα μου project μέχρι σήμερα και είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος. Δεν μπορώ να πω πολλά ακόμη, δυστυχώς, αλλά ξέρω ότι όλοι όσοι έχω δίπλα μου και δουλεύω είναι άτομα με όρεξη, μεράκι και όραμα. Αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό για να φτιάξεις ένα καλό αποτέλεσμα. “It takes a village you know!” Το δουλεύουμε αρκετό καιρό και πιστεύω ότι είναι κάτι πρωτότυπο για Ελλάδα. Οπότε σίγουρα θα το πάρει κάπου το μάτι σας. Μέχρι εδώ μπορώ να πω.

Περιέγραψε μου με μια φράση τη γενιά σου.

Ένα γένος με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες που πνίγει και καταπιέζει η κοινωνία μας καθημερινά.

Και ένα δίλλημα:

Ένας χρόνος χωρίς μουσική ή ένας χρόνος χωρίς ταινίες;

Αν και λατρεύω και τα δυο διότι προσωπικά τα θεωρώ αλληλένδετα μεταξύ τους, θα διαλέξω μόνο για να διαλέξω. Ένα χρόνο χωρίς μουσική.

*Ο Νίκος είναι σεναριογράφος και σκηνοθέτης της ταινίας μικρού μήκους “Inside”.

Μπορείς να βρεις τον Νίκο εδώ.
Μπορείς να διαβάσεις:

GenZ-ers: Ευθύμης Κάλφας

Post a Comment