Back
Σταμίδης

GenZ-ers: Δημήτρης Σταμίδης

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ποιος/α είσαι;

Ονομάζομαι Δημήτρης Σταμίδης. Κάποιοι με φωνάζουν “Σταμ” αλλά δεν ενδιαφέρει κανέναν αυτό. Είμαι 28 χρονών και αν κάθε φορά που αγχωνόμουν έπαιρνα 1 ευρώ τώρα θα ήμουν λίγο πιο πλούσιος από τον Elon Musk.

Τι είσαι;

Θα μπορούσα να πω πως είμαι συνιδρυτής – συνιδιοκτήτης και bar manager στο Abuelos αλλά κριντζάρω λίγο με αυτούς τους τίτλους οπότε τους αφήνω για τον μαγικό κόσμο του instagram. Επομένως θα πω πως η οικογένεια μου και εγώ έχουμε το Abuelos στην παραλία της Περαιάς και πως έχω αναλάβει το πόστο του Bar, κάτι το οποίο είναι και το αντικείμενο που δίνω καθημερινά σχεδόν όλο μου το “είναι”.

Επίσης πέρσι αναδείχθηκα νικητής στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Cocktail του Amaro Montenegro και μετέπειτα συμμετείχα και στον Παγκόσμιο Τελικό στην Ιταλία. Είμαστε περήφανοι σαν Abuelos που φέραμε για πρώτη φορά στην περιοχή μας έναν τέτοιο τίτλο και το όνομα της Περαίας ακούστηκε αναμεσά στα μεγαθήρια των Bar της Ελλάδος αλλά και όλου του κόσμου.

Ο μικρότερός σου εαυτός θα ήταν περήφανος για αυτό που είσαι;

Πιστεύω πως ναι. Ο μικρότερος μου εαυτός είναι περήφανος για μένα απλώς προσπαθεί να μου υπενθυμίζει πως το μόνο που καταφέρνω με το άγχος και τα νεύρα είναι να έχω λιγότερα μαλλιά στο κεφάλι μου από κάθε άλλο προηγούμενο μου εαυτό.

Που βρίσκεσαι;

Αυτή τη στιγμή αράζω καναπέ κυριολεκτικά αλλά στο μεταφορικό κομμάτι δεν θα έλεγα ότι “αράζω” καθώς βρισκόμαστε στις επάλξεις/προετοιμασίες για την σεζόν που δειλά δειλά ξεκίνησε θα μπορούσα να πω – να ευχηθώ, σε αυτό το σημείο, καλή σεζόν με υγειά σε όλους τους επαγγελματίες του χώρου-.

Που θα ήθελες να βρίσκεσαι;

Η αλήθεια είναι πως επειδή λείπω πολλές ώρες από το σπίτι και αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σπίτι μου δεν θα ήθελα να είμαι κάπου αλλού.

Πες μου ένα τραγούδι που είσαι εσύ.

Είμαι αναμεσά στο Hurt του Johnny Cash και στο Runnin up that Hill, οπότε θα πω το Holdem του ΛΕΞ.

Πες μου ένα μέρος που είσαι εσύ.

Αν ήμουν μέρος θα ήμουν το μέρος που ζω. Ξεκινάει με συννεφιά, μετά βγάζει ήλιο, στη συνέχεια βρέχει, μετά ξανά βγάζει ήλιο και μετά βραδιάζει και βγάζει κρύο. Κυκλοθυμία λέγεται;

Πες μου ένα όνειρο που σχεδιάζεις να πραγματοποιήσεις στα επόμενα 5 χρόνια.

Επειδή τα 30 με χαιρετάνε και αχνοφαίνοται, στα επόμενα 5 χρόνια θα ήθελα να κάνω οικογένεια αλλά δεν θα το πιέσω κιόλας. Προέχει ο αδερφός μου και ο ξάδερφος μου καθώς συμφωνήσαμε με την ξαδέρφη μου να ρίξουμε το βάρος των ευθυνών πάνω τους.

Και ένα άμεσο σχέδιο;

Τα πιο άμεσα σχέδια τα χωρίζω σε προσωπικούς και ομαδικούς στόχους. Σε προσωπικό επίπεδο το δεύτερο πτυχίο στα κρασιά και μια επόμενη διάκριση σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Cocktail θα ήταν αυτό που ήθελα.

Στους ομαδικούς θα έλεγα πως η συνεχής εξέλιξη του Abuelos είναι καθημερινός μας και πιο άμεσος στόχος. Οι ομαδικοί στόχοι ΠΡΟΦΑΝΩΣ προέχουν των προσωπικών καθώς όπως είπε κάποιος «Το όνομα στο μπροστινό μέρος της φανέλας είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό που γραφεί στο πίσω μέρος».

Περιέγραψε μου με μια φράση τη γενιά σου.

“ΤΑΠΕΙΝΟΙ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ”…τάδε έφη ΛΕΞ

Και ένα δίλλημα:

Θα προτιμούσες να περάσεις ένα βράδυ σε μπουζούκια ή σε rave party?

Η τελευταία ερώτηση μόνο δίλλημα δεν είναι, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των bartenders είναι (συγγνώμη για την έκφραση) “κρυφομπουζουκόβιοι”. Οπότε μπουζούκι και Άγιος ο Θεός.

Μπορείς να διαβάσεις:

GenZ-ers: Παρασκευή Σαλαβγιά

Post a Comment