Back
Σπιτιού της Αλυκής

Ένα “ευχαριστώ” προς τους ανθρώπους του Σπιτιού της Αλυκής

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 3 λεπτά

Έτοιμο να υποδεχτεί και πάλι κάθε λογής πολιτιστικές εκδηλώσεις το Σπίτι της Αλυκής Αγγελοχωρίου και ο «φύλακάς» του νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει όσους στάθηκαν πιστοί συνοδοιπόροι σε αυτό το δεκάμηνο ταξίδι.

Περίπου ένα χρόνο πριν -μετά την έκδοση του πορίσματος επικινδυνότητας και το «σφράγισμα» του οικήματος πίσω από τις κόκκινες κορδέλες της Πολεοδομικής Υπηρεσίας- η σημερινή εικόνα του Σπιτιού φάνταζε ένα μακρινό και άπιαστο όνειρο.

Μέσα σε μια μέρα οι εκδηλώσεις ανεστάλησαν και οι μουσικές έπαυσαν από την αυλή του Σπιτιού του Φύλακα της Αλυκής. Χάρη στην κινητοποίηση πολλών ανθρώπων όμως, το όνειρο πήρε ξανά ζωή και σήμερα, δέκα μήνες και πολλές εργασίες μετά, το σπίτι του Φύλακα της Αλυκής στο Αγγελοχώρι, είναι έτοιμο να ανοίξει και πάλι τις πύλες του σε ένα καλοκαίρι «γεμάτο πολιτισμό».

Ο Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Αγγελοχωρίου, Ευάγγελος Μίχος, μίλησε στο #ethermaikos και εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες σε όσους στάθηκαν αρωγοί σε αυτό το δεκάμηνο ταξίδι.

Αρχικά ο κ. Μίχος έκανε αναφορά σε όσους βοήθησαν να κινηθούν οι διαδικασίες προκειμένου να εκδοθεί η πολεοδομική άδεια του οικήματος. Μεταξύ αυτών, ο τοπογράφος Γιώργος Μαυρίκας, που χάρισε το τοπογραφικό του, ο Αλέξανδρος Κούστας, που έκανε τη στατική μελέτη, ο Βουτσής Ζαχαρίας που έκανε τις ενέργειες να βγει η άδεια και ο Κώστας Κούτουκας, δίχως τον οποίο δεν θα έβγαινε καμία άδεια.

Ο κ. Μίχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα ονόματα αυτών που επιστράτευσαν υλικά, “χέρια” και οποιοδήποτε άλλο μέσο, ώστε να πάρει το σπίτι ξανά ζωή.

«Ο Μαρίνος Γεωργιάδης που έσπευσε με το που βγήκε η άδεια να βάλει σκαλωσιές, τα Κεραμουργία Βορείου Ελλάδος που μας χάρισαν τα κεραμίδια και ο Γιώργος Λιόλιος που τα μετέφερε, ο Στέφανος Παπαδημητρίου που με την ΕΡΓΟΚΑΔ παρέλαβαν τα μπάζα και δώρισαν το κόστος των κάδων, ο Πέτρος και η Πένυ Τσίκουρα με την εταιρεία Τεχνολογική, που μας δώρισαν και εγκατέστησαν τα φωτοβολταϊκά, η Οικογένεια του Θανάση Ταυλαρίδη για την δωρεά του πιάνου και ο Φώτης Αθανασάκης για την κατασκευή των καναπέδων» αναφέρει ο κ. Μίχος και συνεχίζει:

«Τα Αδέλφια Παναγιώτη & Νίκο Μηλιό, όπως και τον Κώστα Μηλιό, που στη μνήμη του πατέρα τους Δημήτρη, δούλεψαν για την αποκατάσταση της στέγης, ο Άκης Παπανικολάου που δούλεψε για τα κουφώματα αλουμινίου σαν να ήταν για το σπίτι του, ο Νίκος Αμπατζής και η Ρούλα Διαμαντοπούλου που όποτε είχαν δυνατότητα μας είχαν στην έγνοια τους και βοήθησαν σε διάφορες εργασίες, ο Βασίλης που έρχονταν από Θεσσαλονίκη για βοήθεια στα βαψίματα, ο Θοδωρής Γοστροφρίδης για τη παρουσία του στη μεταφορά των χωμάτων και ο Γιώργος Μαυρομάτης για τις συστάσεις και ιδέες σε όλη τη διάρκεια του έργου».

Ξεχωριστή μνεία έκανε ο κ. Μίχος στους 203 γνωστούς και αγνώστους φίλες και φίλους που με την προσφορά τους στο λογαριασμό του Συλλόγου, συγκέντρωσαν 8.563€ και έγινε πραγματικότητα το όνειρο.

Καταλήγοντας, ο κ. Μίχος ευχαρίστησε τον Πασχάλη Χατζηγεωργίου, υπεύθυνο της Αλυκής Αγγελοχωρίου για την αμέριστη βοήθεια του, την οποία παρείχε όποτε του ζητήθηκε, καθώς κα τον υπεύθυνο Βορείου Ελλάδος της εταιρείας Ελληνικές Αλυκές ΑΕ, Γιώργο Λεπενιώτη, γιατί δίχως την άδεια του, «ποτέ δεν θα ξεκινούσε αυτό το ταξίδι».

Ο κ. Μίχος “κλείνει” την ευχαριστήρια επιστολή προς τους «ανθρώπους του σπιτιού» εκφράζοντας την βαθιά του ευγνωμοσύνη προς όλες και όλους.

*Φωτογραφία: Tommy Courtis
Μπορείς να διαβάσεις:

Ο Ιούνιος της Υπερηφάνειας

Post a Comment