Back
Πρωτοβουλία «Σώστε το Κάμπινγκ»

Δεν κάνει πίσω η Πρωτοβουλία «Σώστε το Κάμπινγκ» – Νέο αίτημα για Δ.Σ.

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 4 λεπτά

Επανήλθε η Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού «Σώστε το Κάμπινγκ» με νέο αίτημα προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για σύγκληση ειδικής συνεδρίασης εφόσον η συζήτηση – ενημέρωση της 27ης Μαρτίου δεν ικανοποίησε το πρωταρχικό της αίτημα.

Νέο αίτημα για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την εκποίηση του Κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας κατέθεσε εγγράφως η Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού «Σώστε το Κάμπινγκ» στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Κωνσταντίνο Καραμανλή.

«Να γνωρίζουν οι συνδημότες μας και οι επερχόμενες γενιές το ποιοι συνέργησαν για την καταστροφή αυτής της μοναδικής όασης πρασίνου σε ολόκληρη την Ανατολική Θεσσαλονίκη, ποιοι στερούν από τα παιδιά και όλους τους δημότες μας το αναφαίρετο δικαίωμα να έχουν χώρους […]», αναφέρεται στη σχετική επιστολή ενώ τονίζεται ότι «οι φωνές των συνδημοτών μας πληθαίνουν και φουντώνει το αίτημά τους να περιέλθει ο χώρος στην κυριότητα του Δήμου».

Το ιστορικό

Η Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού «Σώστε το Κάμπινγκ», απέστειλε για πρώτη φορά αίτημα για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την εκποίηση του Κάμπινγκ από το ΤΑΙΠΕΔ, στις 12 Μαρτίου, ενώ αντί για συνεδρίαση, δύο εβδομάδες αργότερα, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Θεόδωρος Τζέκος κάλεσε κάθε ενδιαφερόμενο σε ενημέρωση – συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαρτίου.

Στην ενημέρωση – συζήτηση το «παρών» έδωσε εκτός της Διοίκησης, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Πάττη Πασχαλίδου, ο πρώην πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αγίας Τριάδας, Ηρακλής Μακρής, η νυν πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου, Κωνσταντίνα Ρομπέση καθώς και σύσσωμη η Πρωτοβουλία Πολιτών.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο Δήμαρχος σχολίασε ότι «όταν είχε ξανά συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν στο στάδιο της διαβούλευσης, οπότε έπρεπε να συγκληθεί επίσημα το Δημοτικό Συμβούλιο και να πάρει μία απόφαση. Εδώ δεν γίνεται στα πλαίσια αυτής της διαδικασίας».

● Αναζητώντας τη χρυσή τομή για την αξιοποίηση του Κάμπινγκ «Αγίας Τριάδας»

Διαβάστε αναλυτικά το νέο αίτημα

«Π Ρ Ο Σ

τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θερμαϊκού

κ.Κωνσταντίνο Καραμανλή

Αγαπητέ κ. πρόεδρε,

Επανερχόμενοι στην από 12 Μαρτίου 2024 επιστολή μας και δεδομένου ότι το αίτημα που σας διατυπώσαμε για την άμεση έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού με αποκλειστικό θέμα το ξεπούλημα του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας από το ΤΑΙΠΕΔ δεν ικανοποιήθηκε με την “ενημερωτική συζήτηση”, σας το υποβάλλουμε εκ νέου και θεωρούμε ότι η συνεδρίαση αυτή πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν, δεδομένου ότι οι ημερομηνίες τρέχουν και δεν είναι μακριά η 13η Ιουνίου 2024 οπότε θα διενεργηθεί ο διαγωνισμός για την εκποίηση του τόσο σημαντικού για το Δήμο και τους συνδημότες μας χώρου.

Δεδομένου ότι βρισκόμαστε στο πιo κρίσιμο στάδιο αυτής της διαδικασίας τσιμεντοποίησης του κάμπινγκ και καθώς πληθαίνουν οι φωνές των συνδημοτών μας και φουντώνει το αίτημά τους να περιέλθει ο χώρος στην κυριότητα του Δήμου, προκειμένου να αναπτυχθούν εκεί υποδομές για εκπαιδευτικές, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως υπογράμμισε και ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού, σας παρακαλούμε για τον ορισμό αυτής της ειδικής συνεδρίασης, όπου θα τηρηθούν πρακτικά και θα καταγραφούν οι τοποθετήσεις της δημοτικής αρχής, των παρατάξεων και όλων των δημοτικών συμβούλων. Προκειμένου οι συνδημότες μας και οι επερχόμενες γενιές να γνωρίζουν το ποιοι συνέργησαν για την καταστροφή αυτής της μοναδικής όασης πρασίνου σε ολόκληρη την ανατολική Θεσσαλονίκη, ποιοι ευθύνονται που δεν διεκδικήθηκε ο χώρος και βλάπτονται καίρια με τον τρόπο αυτό τα συμφέροντα του Δήμου Θερμαϊκού, ποιοι στερούν από τα παιδιά και όλους τους δημότες μας το αναφαίρετο δικαίωμα να έχουν χώρους για παιχνίδι, ελεύθερη παραλία για κολύμβηση, υπαίθρια δημοτικά θέατρα και κινηματογράφους, γήπεδα και συναυλιακές εκδηλώσεις.

Περιμένουμε κ. Πρόεδρε εγγράφως την απάντησή σας με την ημερομηνία διεξαγωγής αυτής της συνεδρίασης που αιτούμαστε.

Με εκτίμηση

Για την Επιτροπή Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού “Σώστε το Κάμπινγκ”

Χριστίνα Δεληχρίστου
Χρήστος Ζαζόπουλος
Χρήστος Ιβάνοβιτς
Κώστας Ιγνατιάδης
Σπύρος Κουζινόπουλος
Χρυσούλα Λιάπη»

Μπορείς να διαβάσεις:

Βασίλης Καλφάκης: «Η δύναμη του τώρα και το χιούμορ πάντα με γοήτευαν»

Post a Comment