Back
Δημήτρης Κουτσούμπας

Δ. Κουτσούμπας: «Ως πότε θα κοστολογούν την προστασία της ανθρώπινης ζωής;»

Διάρκεια ανάγνωσης: 4 λεπτά

Στην Ελάτεια της Φθιώτιδας βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας (ΓΓ) της Κεντρικής Επιτροπής (ΚΕ) του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, όπου ζήτησε να διευρυνθεί η ψήφος και να τον διατηρήσει για τα επόμενα χρόνια βουλευτή στη Φθιώτιδα.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υπογράμμισε ότι τον περασμένο Μάιο έγινε ένα βήμα με τη σημαντική ενίσχυση του ΚΚΕ και την εκλογή του ως βουλευτή Φθιώτιδας ζητώντας να διευρυνθεί η ψήφος και να διατηρήσει για τα επόμενα χρόνια βουλευτή στη Φθιώτιδα.

Ο ΓΓ της ΚΕ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για εκβιαστικό παραμύθι σημειώνοντας πως «το σύνθημα αυτοδυναμία ή εκλογές τον Αύγουστο το κάνει για να αρπάξει όσες ψήφους μπορεί» όπως είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας τη βεβαιότητα ότι «θα υπάρξει κυβέρνηση είτε αυτοδύναμη της Νέας Δημοκρατίας είτε συνεργασίας με ορισμένους άλλους πρόθυμους. Πάντως θα υπάρξει κυβέρνηση» είπε εμφατικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Κανένας αρνητικός συσχετισμός δεν μας τρομάζει. Κανένας συσχετισμός δεν είναι ανίκητος, όσο δυναμώνει το ΚΚΕ. Ο λαός μας έχει μια ευκαιρία να το πάει ακόμα πιο ψηλά. Να δώσει δύναμη στη δύναμή του. Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ θα γίνει άμεσα αγώνας και διεκδίκηση. Γιατί ψήφος στο ΚΚΕ θα πει συνέπεια, σταθερότητα για τον λαό. Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει ψήφος στις ζωές μας και όχι στα κέρδη τους. Ψήφος στο ΚΚΕ μεταφράζεται σε σύγκρουση, σε ανυπακοή σε όλα αυτά που μας αγανακτούν» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

«Με βάση τον εκλογικό νόμο, που είναι πιο άδικος, θα πρέπει να αυξηθούν και οι ψήφοι και τα ποσοστά, για να μπορέσει να νιώσει πιο δυνατός ο ίδιος ο λαός, για να κρατήσουμε την έδρα και στη Φθιώτιδα» είπε ο κ. Κουτσούμπας για να συμπληρώσει: «Σας καλώ όλους και αυτούς που έκαναν το βήμα στις προηγούμενες εκλογές και στήριξαν το ΚΚΕ, και αυτούς που το σκέφτηκαν αλλά τελικά δίστασαν, και τη νεολαία να δώσουν την ψήφο τους στο ΚΚΕ που ξέρουν ότι αυτά που υπόσχεται, τα υλοποιεί».

Επανέλαβε πως «απέναντι στο νέο υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης με τα 350 προαπαιτούμενα μέτρα, τη φοροληστεία που με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων το 95% των φόρων πληρώνονται από τον ελληνικό λαό και μόνο το 5% από το μεγάλο κεφάλαιο, για να μπορέσουν να αυξηθούν οι μισθοί, να μειωθούν τα χαράτσια, να μπουν εμπόδια σε αυτή την πολιτική χρειάζεται να δυναμώσει ο λαός το ΚΚΕ, που έχει αποδείξει ότι μπορεί να επιβάλλει, να κατακτήσει λύσεις υπέρ των εργαζομένων μαζί και κυρίως με τον αγώνα έξω από την βουλή».

Επιτέθηκε ευθέως και κατηγόρησε τις κυβερνήσεις του παρελθόντος για την συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος λέγοντας «ήδη έχουν αρχίσει τα παραμύθια περί σταθερής ανάπτυξης για όλους με μείωση φόρων, αύξηση μισθών και μείωση των ανισοτήτων… κι άλλα παραμύθια της Χαλιμάς. Ας έρθουν εδώ να τα πουν στην Ελάτεια, στη Φθιώτιδα, σε μια αγροτική περιοχή που βιώνει τη μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού μέσα σε μία δεκαετία, πάνω από 23%, λόγω κυρίως του πλήγματος που έχει υποστεί το αγροτικό εισόδημα».

Μιλώντας για την Ελάτεια και την ευρύτερη περιοχή υπογράμμισε την ανάγκη αντισεισμικής θωράκισης λέγοντάς πως «ήρθε να μας το θυμίσει και ο χτεσινός σεισμός στην περιοχή της Αταλάντης, όπου ξαφνικά αρχίζαμε να διαβάζουμε για το μεγάλο ρήγμα της Αταλάντης και αν έχει ενεργοποιηθεί. Έλεος πια, τι περιμένουν για να προχωρήσουν την αντισεισμική θωράκιση της χώρας;

Ως πότε θα κοστολογούν την προστασία της ανθρώπινης ζωής, και θα την πετάνε έξω από τα κυβερνητικά προγράμματά τους; Κι αυτό ισχύει για όλους και για τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ και για το ΠΑΣΟΚ που τσακώνονται για το αν είναι κοστολογημένα τα προγράμματά τους, όμως στην πραγματικότητα αν κάτι έχει κοστολογηθεί είναι οι λαϊκές ανάγκες, οι οποίες έχουν πεταχτεί έξω από τα προγράμματά τους γιατί εκεί υπάρχουν μόνο τα κέρδη των λίγων, των ομίλων».

Φωτογραφία εξωφύλλου CNN Greece

ΠΗΓΗ

Μπορείς να διαβάσεις:

Κ. Κούτουκας – Γ. Μαυρομάτης στο «ρινγκ» της καθαριότητας

Post a Comment