Back
ΣΜΑ Ν. Μηχανιώνας

Κ. Κούτουκας – Γ. Μαυρομάτης στο «ρινγκ» της καθαριότητας

Διάρκεια ανάγνωσης: 3 λεπτά

«Επέστρεψε τα βέλη» ο Κ. Κούτουκας στον συνδυασμό «Όλοι Μαζί» για το Δελτίο Τύπου με θέμα την κατάσταση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, στην περιοχή μεταξύ Ν. Κερασιάς και Ν. Μηχανιώνας.

Σε δημόσια καταγγελία προχώρησε πριν από τέσσερις ημέρες ο συνδυασμός «Όλοι Μαζί» και αυτήν τη φορά το θέμα ήταν η κατάσταση του πρώην Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), που βρίσκεται μεταξύ Ν. Κερασιάς και Ν. Μηχανιώνας.

Στο συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου γίνεται αναφορά στην αφόρητη δυσοσμία, η οποία προέρχεται από αυτήν την περιοχή. Μάλιστα, σύμφωνα με το Δ.Τ, η κατάσταση καθιστά αδύνατο στους κατοίκους της Νέας Κερασιάς να περάσουν χρόνο στα μπαλκόνια και στις αυλές τους. Ωστόσο, το σχόλιο που θα προκαλέσει την αντίδραση του Κ. Κούτουκα είναι το εξής: «[…] ως Διοίκηση, την καθαρίσαμε και την εξυγιάναμε».

Τα «βρώμικα» παιχνίδια του παρελθόντος

Άμεση και σφοδρή ήταν η απάντηση του Κ. Κούτουκα, η οποία ήρθε μέσα από το προσωπικό του profile στο Facebook. Στην δημοσίευση, ο κ. Κούτουκας παραθέτει ένα έγγραφο – διαμαρτυρία από το 2019 όταν επί δημαρχίας Γ. Μαυρομάτη, ο τότε προϊστάμενος καθαριότητας έκανε λόγο για «απαράδεκτη κατάσταση» του ΣΜΑ Ν. Μηχανιώνας.

Επίσης, δεν θα παραλείψει να σχολιάσει ότι «το παρελθόν σας δεν αποτελεί εγγύηση για το μέλλον του τόπου μας και αυτό το γνωρίζουν οι δημότες!», κάνοντας με αυτόν τον τρόπο αναφορά στα γεγονότα του 2017.

Συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο του 2017 το ρεπορτάζ του Greenagenda.gr για την αποκαρδιωτική κατάσταση του ΣΜΑ Ν. Μηχανιώνας, προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων που έφτασαν μέχρι την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας μαρτυρούσαν μία εντελώς παραμελημένη έκταση που θα μπορούσε κάλλιστα να αποβεί μοιραία για την δημόσια υγεία. Εκτός αυτού, υπήρξε κίνδυνος για την ρύπανση του υπόγειου υδροφορέα καθώς και για την εκδήλωση πυρκαγιάς, παρόμοιας με αυτή του 2016.

Το θέμα πήρε μεγάλη έκταση ειδικά με την έκθεση του Υγειονομικού Ελέγχου, η οποία έκανε λόγο για «ανεξέλεγκτη απόρριψη και καύση απορριμμάτων στην περιοχή της Κερασιάς», ενώ οι υγειονομικοί χαρακτήρισαν την κατάσταση «ανθυγιεινή». Παράλληλα, η ίδια έκθεση πρότεινε την «ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου», καθώς και την «άμεση λήψη μέτρων από τον Δήμο για την εξυγίανση και αποκατάσταση του χώρου, τη μείωση του ρυπαντικού φορτίου και την πρόληψη ρύπανσης των υπόγειων υδάτων».

Ο Γ. Μαυρομάτης ζητά «ντοκουμέντα»

Παρόλα αυτά, σήμερα ο κ. Μαυρομάτης θα σχολιάσει στο #ethermaikos: «Ας μου δείξει μία φωτογραφία από το χώρο αυτό ότι ήταν βρώμικος. Εγώ λέω ότι δεν υπάρχει. Ήταν πεντακάθαρος.

Εμείς τον αποκαταστήσαμε με ένα πρόγραμμα, τον περιφράξαμε και από εκεί και πέρα μιλάμε για εδώ και τέσσερα χρόνια. Όπως έγινε στο ΚΑΠΠΑ 2000 έγινε και εκεί. Έχουνε γίνει βουνό πλέον τα σκουπίδια. Δεν είναι δικαιολογία τι ήταν πριν και τι είναι τώρα. Εδώ μιλάμε για αυτήν τη διοίκηση».

Μπορείς να διαβάσεις:

Η Αντιπολίτευση του Δ. Θερμαϊκού τίθεται κατά του Πλωτού Τερματικού Σταθμού LNG

Post a Comment