Back
Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης

Τα 6 ονόματα που “παίζουν” για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης

Διάρκεια ανάγνωσης: 5 λεπτά

Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για τις δηλώσεις υποψηφιοτήτων για την θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης για τον Δ. Θερμαϊκού και ήδη «διέρρευσαν» τα ονόματα των έξι πρώτων «μνηστήρων».

Η νέα δημοτική θητεία «φέρνει» μαζί της και νέο Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης καθώς η θητεία του είναι ίση με εκείνη της Δημοτικής Αρχής. Ωστόσο, η θέση αυτή στον Δ. Θερμαϊκού έμεινε «ορφανή» μετά τον αδόκητο χαμό του Θεόδωρου Τζίνα, η απώλεια του οποίου συγκλόνισε την τοπική κοινωνία, τον Μάιο του 2023.

Σήμερα, σχεδόν 9 μήνες μετά, προκηρύσσεται η κατάθεση υποψηφιοτήτων για την επιλογή του νέου Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, που θα «συντροφεύσει» τη Διοίκηση Τζέκου και ήδη έχουν αρχίσει να «κυκλοφορούν» τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων.

Δείτε την προκήρυξη εδώ.

Σύμφωνα με τις τρέχουσες πληροφορίες, οι δημότες που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την συμμετοχή τους στην επιλογή αυτή, είναι έξι και είναι οι Χρήστος Καψάλας, Γιώργος Χατζηβαλάσης, Σάκης Κατσιάδας, Γιώργος Χριστοδούλου, Σπύρος Αδαμίδης και Σωτήρης Αποστολίδης. Σημειώνεται ότι οι οριστικές υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία δήλωσης ενδιαφέροντος ενώ η επιλογή θα γίνει μετά από ψηφοφορία του Σώματος των Δημοτικών Συμβούλων.

«Γνωριμία» με τους υποψηφίους

Χ. Καψάλας.

Ο Χρήστος Καψάλας είναι νομικός με μεταπτυχιακές σπουδές στο εταιρικό δίκαιο από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης ενώ διατηρεί δικηγορικό γραφείο στη Νέα Μηχανιώνα μαζί με τη μητέρα του, Δέσποινα Μαυρίδου.

Γ. Χατζηβαλάσης

Ο Γιώργος Χατζηβαλάσης είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου της Θεσσαλονίκης. Το 1986 και σε ηλικία 29 ετών προσλήφθηκε σε διευθυντική θέση στον ΟΑΣΘ. Το 2019 εκλέγεται για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος, όντας επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δράση Πολιτών». Ο κ. Χατζηβαλάσης έθεσε υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος με την συμπαράταξη «Όλοι Μαζί» στις Δημοτικές Εκλογές του 2023.

Σ. Κατσιάδας

Ο Σάκης Κατσιάδας είναι οικονομολόγος, σύμβουλος επιχειρήσεων ενώ με μία σειρά από σεμινάρια έχει αποκτήσει γνώσεις οικονομοτεχνικών μελετών και μελετών σκοπιμότητας, διαχείρισης κόκκινων δανείων για εμπειρογνώμονες οικονομολόγους καθώς και διαχείρισης πελατολογίου. Ο κ. Κατσιάδας έθεσε υποψηφιότητα στις Δημοτικές Εκλογές του 2023 ως δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Θεόδωρου Τζέκου, «Συμμετέχω Θερμαϊκός».

Γ. Χριστοδούλου

Ο Γιώργος Χριστοδούλου εργάζεται στο Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας, Αρχειονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, ως Λέκτορας Εφαρμογών καθώς και στη Βιβλιοθήκη του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Ο κ. Χριστοδούλου έθεσε υποψηφιότητα στις Δημοτικές Εκλογές του 2023 ως δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Θεόδωρου Τζέκου, «Συμμετέχω Θερμαϊκός».

Σ. Αδαμίδης

O Σπύρος Αδαμίδης είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενώ από το 1996 έως και το 2016 διετέλεσε νομικός σύμβουλος του Δήμου Θερμαϊκού. Από το 2014 έως και το 2019 διετέλεσε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Θερμαϊκού ενώ το 2022 ήταν Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Δημοτικής Περιουσίας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Εθελοντισμού. Τέλος, το 2023 ήταν Εντεταλμένος Σύμβουλος του τέως Δημάρχου, Γιώργου Τσαμασλή αλλά και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Θερμαϊκού.

Σ. Αποστολίδης

Ο Σωτήρης Αποστολίδης  είναι απόφοιτος της Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, του Α.Τ.Ε.Ι. Σερρών, ενώ έχει διατελέσει και εκπαιδευτής στο δημόσιο Ι.Ε.Κ. Σίνδου επί τρία χρόνια. Ο κ. Αποστολίδης ήταν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στις Δημοτικές Εκλογές του 2023, με την παράταξη Θερμαγικός – Γιώργος Τσαμασλής.

Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής

Σύμφωνα με τη δημοσιευμένη προκήρυξη, ως συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης επιλέγεται πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας. Οι υποψηφιότητες υποβάλλονται με δήλωση που κατατίθεται στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την έναρξη της διαδικασίας επιλογής, δηλαδή από την ημερομηνία ανάρτησης της παρούσας στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Ως συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης δεν μπορεί να επιλεγεί αιρετός δήμου, περιφέρειας ή βουλευτής. Ως προς το αξίωμα του συμπαραστάτη του δημότη ισχύουν τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα που προβλέπονται στο άρθρο 14 του Ν.3852/10όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Η επιλογή του γίνεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται με μυστική ψηφοφορία και με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μπορείς να διαβάσεις:

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: 12 γυναίκες μιλούν για τις γυναίκες

Post a Comment