Το μήνυμα του Δημ. Σχολείου Ν. Κερασιάς για την Παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων
Ως επιστέγασμα της φιλοζωικής του δράσης, το Δημ. Σχολείο Ν. Κερασιάς γιόρτασε την Παγκόσμια ημέρα αδέσποτων και έδωσε το δικό του μήνυμα για τους τετράποδους φίλους μας.
Δράσεις αφιερωμένες στη φιλοζωία έλαβαν χώρα σήμερα, Πέμπτη 4 Απριλίου, στα σχολεία όλης της χώρας, καθώς μετά από εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), από φέτος η 4η Απριλίου καθιερώνεται η Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας.
Με έναν ιδιαίτερο τρόπο, αποφάσισαν να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου της Νέας Κερασίας, αφού αντί οποιασδήποτε άλλης δράσης, έστειλαν το μήνυμα της προστασίας και της φροντίδας των ζώων, με τη δημιουργία μιας «γωνιάς» για τα αδέσποτα, με ποτίστρες από τις οποίες μπορούν να ξεδιψούν οι τετράποδοι αδέσποτοι φίλοι μας.
Τι ζήτησαν οι μαθητές από τον δήμαρχο
Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, μαθητές και μαθήτριες της Δ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κερασιάς, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, έγραψαν και ένα γράμμα προς τον Δήμαρχο Θερμαϊκού, αναφερόμενοι στο πρόβλημα των αδέσποτων που τους απασχολεί, ζητώντας του να τοποθετήσει κι’ άλλες ποτίστρες έξω από το σχολείο με την υπόσχεση πως θα φροντίζουν οι ίδιοι ώστε να είναι πάντα γεμάτες με φρέσκο νερό.
Πώς ορίστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων και γιατί επιλέχθηκε η 4η Απριλίου
Στα αδέσποτα ζώα είναι αφιερωμένη η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων. Η 4η Απριλίου καθιερώθηκε ως τέτοια ημέρα μετά από πρωτοβουλία που έλαβαν ολλανδικές φιλοζωικές οργανώσεις πριν από 14 χρόνια. Στόχος τους η ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας για την τύχη των εκατομμυρίων – όπως καταγράφονται – αδέσποτων ζώων και τις δύσκολες αν όχι άθλιες συνθήκες υπό τις οποίες διαβιούν.
Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων ορίστηκε στον αντίποδα της Παγκόσμιας Ημέρας Ζώων που γιορτάζεται στις 4 Οκτωβρίου κάθε έτους και σε απόσταση ενός εξαμήνουν από αυτήν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, μόνο στην Ελλάδα, ο αριθμός των αδέσποτων ζώων ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια άτομα. Πρόκειται για ζώα που ζουν στους δρόμους και αντιμετωπίζουν μια σειρά κινδύνων όπως έλλειψη τροφής και νερού, ιατρικής περίθαλψης και φυσικά διατρέχουν κίνδυνο κακοποίησης ή να χτυπηθούν από κάποιο τροχοφόρο.