Back

Το ερασιτεχνικό θέατρο δίνει ραντεβού…στο Δ. Θερμαϊκού με ρεκόρ συμμετοχών

Διάρκεια ανάγνωσης: 3 λεπτά

Εντός των ημερών ολοκληρώνεται η προκριματική φάση του 3ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Θερμαϊκού και από τις 23 μέχρι τις 30 Οκτωβρίου και η καρδιά του ερασιτεχνικού θεάτρου αναμένεται να χτυπάει στην Περαία, σε μια «γιορτή» για το θέατρο που τείνει να γίνει παράδοση μετά τις άκρως επιτυχημένες διοργανώσεις των δυο προηγούμενων ετών.

Για επτά ημέρες, η Περαία και ο Δήμος Θερμαϊκού αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο του πανελλαδικού ενδιαφέροντος, καθώς μέσα στις επόμενες ημέρες όλα θα είναι έτοιμα για να ανοίξει και επίσημα η αυλαία του ΚΑΠΠΑ 2000 για την έναρξη του 3ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Θερμαϊκού.

Μια συνδιοργάνωση της Θεατρικής Ομάδας ΦΥΡΔΗΝ ΜΙΓΔΗΝ του Συλλόγου Προσφύγων Ανατολικής Θράκης Αγ. Τριάδας, του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ και του Δήμου Θερμαϊκού.

Ρεκόρ συμμετοχών

Η αντίστροφη μέτρηση για τον 3ο ΠΦΕΘΘ έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς ο Διαγωνισμός συγκέντρωσε περισσότερες από 60 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, διπλασιάζοντας έτσι τον αντίστοιχο αριθμό της περσινής διοργάνωσης και καταρρίπτοντας ένα προσωπικό «ρεκόρ».

Ερασιτεχνικές ομάδες από κάθε γωνιά της χώρας, με εφόδια το ταλέντο και την αγάπη τους για το θέατρο, έσπευσαν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους «να ταξιδέψουν στον τόπο μας και να μας παρουσιάσουν τη δουλειά τους».

Σε πρόσφατη δημοσίευσή της, η διοργανώτρια θεατρική ομάδα «ΦΥΡΔΗΝ ΜΙΓΔΗΝ» αναφέρει:

«Είμαστε, ιδιαίτερα υπερήφανοι και συγκινημένοι που η φετινή διοργάνωση άγγιξε τον αριθμό ρεκόρ των 63 υποψήφιων παραστάσεων, διπλασιάζοντας τον αντίστοιχο αριθμό της περσινής διοργάνωσης! Ευχαριστούμε θερμότατα όλες ανεξαιρέτως τις ομάδες που τιμούν με τη συμμετοχή τους αυτή τη διοργάνωση, η οποία ακόμα βρίσκεται στα σπάργανα, όμως φαίνεται ότι εδραιώνεται σε μια σημαντική θέση στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας όσον αφορά το ερασιτεχνικό θέατρο. Οι ερασιτεχνικοί θίασοι είναι η ραχοκοκαλιά του (κάθε) Φεστιβάλ και εμείς υποσχόμαστε ότι για άλλη μια χρονιά θα δώσουμε το 100% της δύναμής μας για μια φιλόξενη, ζεστή, δίκαιη και ψυχαγωγική διοργάνωση! Σας ευχαριστούμε!»

Η προκριματική επιτροπή

Διακεκριμένοι εκπρόσωποι των γραμμάτων και των τεχνών, που εμπλέκονται ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Θερμαϊκού θα αποτελέσουν την προκριματική επιτροπή του 3ου ΠΦΕΘΘ.

«Η πολυετής τους απασχόληση με την υποκριτική, τη μουσική, τη συγγραφή, τη φιλοσοφία, τα εικαστικά και φυσικά η αγάπη τους για το θέατρο, είναι τα εφόδια που θα τους βοηθήσουν να φτάσουν στην τελική εξάδα των παραστάσεων οι οποίες θα διαγωνιστούν στο φετινό Φεστιβάλ».

Η προκριματική επιτροπή είναι υπεύθυνη για την επιλογή των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ. Πιο συγκεκριμένα, έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της παρακολούθησης και λεπτομερούς αξιολόγησης των 63 συμμετοχών, προκειμένου να καταλήξει στην τελική εξάδα των ομάδων που θα ταξιδέψουν τον Οκτώβρη στο Δήμο Θερμαϊκού και θα διεκδικήσουν τα βραβεία του Φεστιβάλ. Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Τη φετινή επιτροπή απαρτίζουν η Λίζα Νεοχωρίτη, η Ευτυχία Βογιατζή, ο Ευάγγελος Μίχος, η Ευαγγελία Μοβσεσιάν, η Σμαρώ Σπιταλιωράκη και η Βιργινία Καλλιοντζή, ενώ τριμελής αντιπροσωπεία της Θεατρικής Ομάδας Σ.Π.Α.Θ.Α.Τ. «Φύρδην Μίγδην», θα συμμετέχει ως 7ο μέλος.

Μπορείς να διαβάσεις:

Ένας φάρος Μία ιστορία: Το πέτρινο μνημείο του Θερμαϊκού κόλπου

Post a Comment