Back

Τι ακριβώς συμβαίνει με τον Ναυτικό Όμιλο Ακτής Θερμαϊκού;

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 3 λεπτά

Θα μείνει ή θα εγκαταλείψει τελικά τον χώρο που του παραχωρήθηκε, το 2006 επί Αντώνη Ματζάρη και που χρησιμοποιεί έως σήμερα για τις εγκαταστάσεις του ο ΝΟΑΘ; Μέχρι στιγμής, άγνωστο!

Η σχετική σύμβαση, η οποία έληξε τον Σεπτέμβριο του 2021, προέβλεπε ανανέωση της παραχώρησης του οικοπέδου πλησίον της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων για άλλα 15 χρόνια. Έκτοτε το θέμα της ανανέωσης δείχνει να έχει «παγώσει», χωρίς κανένας να γνωρίζει τι πρόκειται να συμβεί στη συνέχεια.

«Πρόκειται για μια μετέωρη κατάσταση, την οποία όλοι αποδέχονται σιωπηρά», σημειώνει ο πρόεδρος του ΝΟΑΘ, Χρήστος Μοσχοβίτης. «Ο χώρος στον οποίο στεγάζεται ο ΝΟΑΘ είναι ένα αγροτεμάχιο προορισμένο για ναυταθλητικούς σκοπούς. Μας έχει παραχωρηθεί εδώ και χρόνια από τη Δημοτική Αρχή. Μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί κάτι, δεν μας έχει έρθει κάποιο εξώδικο». Ωστόσο, η ανανέωσης της παραχώρησης δεν έγινε εξηγώντας πως «από το 2016 έχουν τρέξει οι διαδικασίες για διευθέτηση του ζητήματος, όλα τα απαραίτητα έγγραφα είναι έτοιμα. Το μόνο που απομένει για να ολοκληρωθεί η διαδικασία είναι να πατήσει το… ENTER ο μηχανικός τοπογράφος της Τεχνικής Υπηρεσίας». Όπως μας αποκαλύπτει, μάλιστα, ύστερα από δύο συνεχόμενες προσπάθειες τον Αύγουστο του 2021 και του 2022, η απάντηση που έλαβε ήταν η ίδια: «Διευθετήστε το ζήτημα με τα ακίνητα και θα δοθεί λύση».

Γ. Μαυρομάτης: «Η στάση της Δημοτικής Αρχής προκαλεί ερωτηματικά»

Εναντίον της Δημοτικής Αρχής στρέφεται ο επικεφαλής του «Θερμαϊκός – Νέα Πορεία», Γιάννης Μαυρομάτης. Ο ίδιος μιλάει για ορατό κίνδυνο έξωσης. «Η διοίκηση του Δήμου ταλαιπωρεί έναν μεγάλο αριθμό αθλητών και συνολικά έναν όμιλο που ταυτίζεται με μια ολόκληρη περιοχή», προσθέτει μιλώντας στο #ethermaikos. Εξηγεί ακόμη ότι οι εγκαταστάσεις και τα κτήρια που υπάρχουν στο συγκεκριμένο χώρο δεν είναι νόμιμα, ωστόσο συμφώνα με τον ίδιο «ο Δήμος έχει τη δυνατότητα να τα νομιμοποιήσει και να προχωρήσει στην ανανέωση παραχώρησης».

«Το πρόβλημα θα μπορούσε να είχε λυθεί από τον Ιούλιο του 2016, με απόφαση της τότε Διοίκηση μας. Συγκεκριμένα, προέβλεπε τη ρύθμιση αυθαίρετων κατασκευών και χρήσεων των κτιρίων του ΝΟΑΘ χωρίς να προκύπτει δαπάνη για το Δήμο. Κάτι που ήταν νόμιμο και εφικτό. Δεν το επέτρεψαν, και οι λόγοι για αυτή τη στάση τους προκαλούν πολλές απορίες», καταλήγει ο κ. Μαυρομάτης.

Χρ. Βογιατζής: «Κανένα ζήτημα από πλευράς Διοίκησης»

Από την άλλη κατηγορηματικός εμφανίστηκε, κατόπιν επικοινωνίας μας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Χρήστος Βογιατζής. «Καμία ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση δεν έχει γίνει από πλευράς μας. Ως Δημοτική Αρχή στηρίζουμε τον ΝΟΑΘ». Συμπληρώνει, μάλιστα, ότι «επί του παρόντος, αλλά ούτε και στα τρία χρόνια που διοικούμε εμείς, δεν τίθεται κανένα τέτοιο ζήτημα».

Μπορείς να διαβάσεις:

Συνέντευξη: Μοσχοβίτης – Οι διακρίσεις του Ν.Ο.Α.Θ., η διεκδίκηση του πανελληνίου SUP & η ανάγκη στήριξης

Post a Comment