Back
ηλεκτρικά ποδήλατα

Τέθηκαν στην διάθεση των πολιτών τα ηλεκτρικά ποδήλατα

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 3 λεπτά

Με επιτυχία διεξήχθησαν χθες τα εγκαίνια των σταθμών ηλεκτρικών ποδηλάτων από την Πλατεία Ελευθερίας στην Περαία – Μηνύματα αισιοδοξίας και ανακοινώσεις νέων έργων από τον Δήμαρχο.

Σε πλήθος κόσμου έγιναν χθες τα επίσημα εγκαίνια των κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων, στην Πλατεία Ελευθερίας . Εκτός από τον Δήμαρχο Θερμαϊκού, Γιώργο Τσαμασλή, και μέλη της Διοίκησης, στην παρουσίαση των ποδηλάτων παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, Πάρις Μπίλλιας, καθώς και ο Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Θερμαϊκού, Παναγιώτης Μαλές.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, Πάρις Μπίλλιας, είπε: «Το ποδήλατο είναι το πιο φιλικό μέσο προς το περιβάλλον. Βοηθάει και στην άσκηση αλλά και στην μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Ξέρετε ότι οι πόλεις μας έχουν μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα. Αν αλλάξουμε συνήθειες θα βελτιώσουμε και την ποιότητα ζωής μας αλλά θα βοηθήσουμε και το περιβάλλον».

Στην συνέχεια, μίλησε ο Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Θερμαϊκού, Παναγιώτης Μαλές, όπου και ανέφερε: «Για εμάς είναι μία πολύ σημαντική ημέρα σήμερα γιατί είναι ένα έργο το οποίο το σχεδιάσαμε με βάση το Open Mall που είναι σε φάση υλοποίησης.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι αυτό που χρειάζεται ο Δήμος Θερμαϊκού με βάση το παραλιακό μέτωπο. Νομίζω ότι θα έπρεπε να είναι το βασικό μέσο μετακίνησης όλων των δημοτών του Δ. Θερμαϊκού».

Τέλος, τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής, ο οποίος σχολίασε: «Σήμερα ο καθένας και η καθεμία από εμάς έχει την δυνατότητα να ανέβει σε ένα ποδήλατο που αφήνει περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Όταν λέμε ότι προστατεύουμε το περιβάλλον, βάζουμε το ποδήλατο στην καθημερινότητά μας. Αυτό κάνουμε σήμερα με 54 ποδήλατα. Το πρόγραμμα αυτό επεκτείνεται σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου μας».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσαμασλής ανακοίνωσε την έναρξη εργασιών για την υλοποίηση ποδηλατοδρόμου στην Δημ. Κοινότητα Επανομής, σχολιάζοντας πως η Επανομή είναι η μοναδική περιοχή του Δήμου που δεν έχει ποδηλατόδρομο.

Χρήση ηλεκτρικού ποδηλάτου

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η χρήση των ηλεκτρικών ποδηλάτων είναι εντελώς και εξολοκλήρου δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες και επισκέπτες του Δήμου μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάποιο από τα ποδήλατα, αφού πρώτα εγκαταστήσουν την εφαρμογή Thermaikos Bikes, στο smartphone τους ή μέσα από την ιστοσελίδα thermaikos.easybike.gr. Η εφαρμογή υποστηρίζει λογισμικό Android καθώς και iOS. Έτσι, για τα Android η εγκατάσταση μπορεί να γίνει μέσω του Google Play ενώ στα iOS μέσω App Store.

Έπειτα, δημιουργούν λογαριασμό δηλώνοντας κάποια στοιχεία, όπως όνομα, email και αριθμό κινητού. Στην συνέχεια, αφού επιλέξουν το ποδήλατο μέσω του χάρτη, σαρώνουν τον QR κωδικό της ηλεκτρονικής κλειδαριάς, στην πίσω ρόδα. Το κουμπί της σάρωσης υπάρχει στην επιλογή “Χρήση” εντός της εφαρμογής.

Επίσης, πλησίον του κάθε σταθμού ηλεκτρικών ποδηλάτων υπάρχει ένα περίπτερο πληροφοριών (info kiosk). Μέσα από αυτό μπορεί ο οποιοσδήποτε να λάβει οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με τα ποδήλατα.

 

Κατά την επιστροφή ο χρήστης θα πρέπει να παρκάρει το ποδήλατο σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης που δείχνει ο χάρτης της εφαρμογής. Στην συνέχεια, θα πρέπει να κλειδώσει χειροκίνητα την ηλεκτρονική κλειδαριά ώστε να φανεί στο σύστημα η λήξη χρήσης του ποδηλάτου.

Μπορείς να διαβάσεις:

«Αυτογκόλ» Δ. Καπλάνη – Άκυρη η πρόταση μομφής κατά του προέδρου του Δ.Σ.

Post a Comment