Back
Γεύμα

Στις 31/05 το γεύμα Τζέκου και ΕΛ.ΑΣ με «θέα» το πρ. Αστυνομικό Τμήμα Επανομής

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 3 λεπτά

Με επίκεντρο την αξιοποίηση του κτηρίου του πρώην Αστυνομικού Τμήματος Επανομής θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Θερμαϊκού με εκπροσώπους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη – Το «παρασκήνιο» της Δημοτικής Επιτροπής.

Γεύμα φιλοξενίας πρόκειται να παραθέσει ο Δήμος Θερμαϊκού σε εκπροσώπους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την ερχόμενη Παρασκευή 31/05, με σκοπό να συζητηθούν φλέγοντα ζητήματα για την ενίσχυση της ασφάλειας του Δ. Θερμαϊκού αλλά και η αξιοποίηση του κτηρίου του πρώην Αστυνομικού Τμήματος Επανομής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων αναμένεται να παραβρεθούν στον Δ. Θερμαϊκού ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας Ταξίαρχος Σπυρίδωνας Διόγκαρης, ο επιθεωρητής της ΕΛ.ΑΣ Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Χρήστος Μπουλούμπασης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Γεώργιος Παπαδόπουλος, η διευθύντρια της Τροχαίας Θεσσαλονίκης Παρασκευή Παπαγεωργοπούλου καθώς και ο Διευθυντής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τζήμας ενώ τον κ. Τζέκο θα συνοδεύσουν μέλη της Διοίκησης.

Το «Λουκούλλειο» γεύμα

Πριν την Απόφαση Δημάρχου, η οποία εκδόθηκε σήμερα Πέμπτη (23/05), είχε εισηγηθεί επί του θέματος ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημήτρης Γρουσουζάκος, κατά τη διάρκεια της 21ης τακτικής συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής την Τρίτη 21/05.

Εκεί αφού παρουσίασε τους λόγους για τους οποίους θα επισκεφτούν τον Δ. Θερμαϊκού εκπρόσωποι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενημέρωσε το σώμα των μελών της Δημοτικής Επιτροπής πως το εν λόγω γεύμα φιλοξενίας θα κοστίσει 513,28€, τα οποία θα αντληθούν από το μέρος του Προϋπολογισμού του 2024 που αφορά τις δαπάνες δεξιώσεων και εθνικών ή τοπικών εορτών.

Ωστόσο, σύσσωμη η αντιπολίτευση, εκπροσωπούμενη από την Πάττη Πασχαλίδου και τον Κωνσταντίνο Κούτουκα, εξέφρασαν προβληματισμούς σχετικά με τα αλλεπάλληλα «γεύματα» που παραδίδει ο Δήμος, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρόσφατο γεύμα δημοσιογράφων, με σκοπό τη γνωριμία του Δημάρχου, Θεόδωρου Τζέκου, με δημοσιογράφους από διάφορα τοπικά και περιφερειακά μέσα ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης.

«Μέσα σε τέσσερις μήνες έχετε κάνει δύο. Εμείς τόσα δεν κάναμε σε πέντε χρόνια. Να τα προσέχουμε λίγο αυτά», σχολίασε εξαρχής ο Κ. Κούτουκας για να συνεχίσει λέγοντας ότι «καλό θα ήταν να περιοριστούμε. Να τα χρησιμοποιούμε με σύνεση. Είπαμε να τρώμε όχι και να ταΐζουμε», τονίζοντας μάλιστα πως ο αριθμός των 16 ατόμων που αναμένεται να καθίσουν στο τραπέζι είναι πολλά, με τον κύριο Γρουσουζάκο να σχολιάζει πως μόνο τα κλιμάκια του Υπουργείου που θα καταφτάσουν στον Δ. Θερμαϊκού είναι τρία οχήματα.

Με τις επισημάνσεις του κ. Κούτουκα συμφώνησε και η κα. Πασχαλίδου η οποία μάλιστα τόνισε ότι αυτά τα λεφτά θα μπορούσαν να μην βγουν από τα ταμεία του Δήμου, αλλά η Διοίκηση να επιδιώξει κάποια χορηγία.

Παρά τις αντιδράσεις των κ. Κούτουκα και κας. Πασχαλίδου, σύσσωμη η Δημοτική Επιτροπή συμφώνησε στην αναγκαιότητα ενεργητικής παρουσίας των σωμάτων ασφαλείας στον Δ. Θερμαϊκού, σχολιάζοντας μάλιστα την άμεση ανταπόκριση της ΟΠΚΕ και του Τμήματος Προστασίας Αθλητικής Βίας στο περιστατικό της επίθεσης στα δύο αδέρφια με οπαδικά κίνητρα στη Ν. Μηχανιώνα.

Μπορείς να διαβάσεις:

Η «Γιορτή Τελειόφοιτων» στην Πειραματική Σ.Α.Ε.Κ. Τουρισμού Μακεδονίας (ΦΩΤΟ)

Post a Comment