Back
Σ.Α.Ε.Κ.

Η «Γιορτή Τελειόφοιτων» στην Πειραματική Σ.Α.Ε.Κ. Τουρισμού Μακεδονίας (ΦΩΤΟ)

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 5 λεπτά

Με την ευκαιρία λήξης της εκπαιδευτικής χρονιάς, η Σχολή Ανώτερη Επαγγελματικής Κατάρτισης Τουρισμού (Σ.Α.Ε.Κ.) Μακεδονίας, διοργάνωσε μια εκδήλωση αφιερωμένη στους τελειόφοιτους σπουδαστές του, οι οποίοι θα ενισχύσουν με τις γνώσεις τους τη «βαριά» βιομηχανία του τόπου μας.

Σε κλίμα βαθιά συγκινησιακό και οικογενειακό, συγγενείς και φίλοι των σπουδαστών γέμισαν το πρωί της Πέμπτης 23 Μαΐου την αίθουσα «Μέγας Αλέξανδρος» της Πειραματικής Σ.Α.Ε.Κ.  Τουρισμού Μακεδονίας, για να συνοδεύσουν τους τελειόφοιτους στην «Τελετή Αποφοίτων».

Οι σπουδές αποτελούν σημείο ορόσημο για την ζωή του κάθε ανθρώπου και η δυνατή είσοδος στον επαγγελματικό στίβο καθορίζει την βαθμό και την πρόοδο της επαγγελματικής εξέλιξης. Υπερήφανα η σχολή μπορεί να δηλώνει ότι οι απόφοιτοι της Πειραματικής Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.) Τουρισμού Μακεδονίας, εδραιώνονται στην κορυφή των επιχειρήσεων από τον πρώτο χρόνο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Θεόδωρος Τζέκος, η Πρόεδρος του Σωματείου Επισιτιστικών Επαγγελμάτων Θερμαϊκού και εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ελένη Παπία, ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής Δ. Θερμαϊκού, Παναγιώτης Τροκάνας, καθώς και επιστημονικοί συνεργάτες της υφυπουργού Τουρισμού, Έλενας Ράπτη.

Η τελετή ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Διευθύντριας, Ξένης Γερνά, η οποία μέρους όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας της σχολής και βαθιά συγκινημένη, ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία κι επιτυχίες στους αποφοίτους, οι οποίοι όπως τόνισε «ήδη διαπρέπουν, ξεχωρίζουν και επηρεάζουν θετικά τις επιχειρήσεις και την κοινωνία του Θερμαϊκού».

Δείτε τις δηλώσεις της στο #ethermaikos:

Στη συνέχεια η κα. Γερνά στο βήμα τον Δήμαρχο Θερμαϊκού, Θεόδωρο Τζέκο.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Τζέκος αναφέρθηκε στην αναβάθμιση της Σ.Α.Ε.Κ. σε Πειραματική και συνεχάρη την Διευθύντρια, κα. Γερνά, για τη σκληρή δουλειά που είχε ως αποτέλεσμα την αναβάθμιση της Σχολής. Τέλος, ευχήθηκε καλή πρακτική και σταδιοδρομία στους τελειόφοιτους: «Εσείς είστε τα στελέχη που μέσα από τις γνώσεις σας θα στηρίξετε τη βαριά βιομηχανία αυτού του τόπου».

Δείτε τις δηλώσεις του στο #ethermaikos:

Αμέσως μετά, τον λόγο πήρε ο επιστημονικός συνεργάτης και εκπρόσωπος της υφυπουργού Τουρισμού, Έλενας Ράπτη, Καλαϊτζής Παναγιώτης.

«Σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να επιβραβεύσουμε τους κόπους όλων σας, των σπουδαστών και των εκπαιδευτικών σας, τους κόπους της Διευθύντριά σας που ακάματα συνεχίζει το έργο της. Εσείς είστε το μέλλον του τουρισμού, ενός Τουρισμού που κάθε χρόνο πηγαίνει και καλύτερα, τώρα βρίσκεται στα χέρια σας. Εσείς θα συνεχίσετε το έργο μας, εσείς είστε οι πρεσβευτές μας» τόνισε από το βήμα ο κ. Καλαϊτζάκης και ευχήθηκε εκ μέρους της κας Ράπτη «καλή πρακτική και καλή σταδιοδρομία σε ότι επιλέξει να κάνει ο κάθε ένας».

Δείτε τις δηλώσεις του εκπροσώπου της υφυπουργού Τουρισμού στο #ethermaikos:

Με τη σειρά της η εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ελένη Παπία, εξέφρασε από το βήμα τη συγκίνησή της αφού όπως χαρακτηριστικά είπε: «Ως εκπρόσωπος των ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη, γιατί δραστηριοποιούμαι πολλά χρόνια στην περιοχή, από τότε που η Σχολή λειτουργούσε ακόμα ως XENIA», ενώ απευθυνόμενη στους σπουδαστές, τόνισε: «Σήμερα αποφοιτάτε από μια Πειραματική πλέον Σχολή, ένας τίτλος ιδιαίτερα τιμητικός. Ένας τίτλος που δεν έχει επιλέγει τυχαία και οφείλεται σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό και στη Διευθύντρια που έχει καταθέσει την ψυχή της για να την φτάσει εδώ».

«Θέλω να πιστεύω ότι από δω και πέρα θα εξάγουμε τουρισμό και εκπαίδευση» υπογράμμισε η κα. Παπία, ενώ ολοκλήρωσε με μια έκκληση προς το υπουργείο, να «σκύψει» πάνω από τον Τουρισμό για να προσφέρει υποδομές και ότι χρειάζεται.

Δείτε τις δηλώσεις της στο #ethermaikos:

Με άρτια επαγγελματική εμφάνιση οι σπουδαστές του Ι.Ε.Κ., ανέλαβαν όλη την διοργάνωση και διεκπεραίωση της εκδήλωσης, με τους προσκεκλημένους να γεύονται τις γραστρονομικές δημιουργίες τους σε μπουφέ με πλούσια εδέσματα.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Μπορείς να διαβάσεις:

«Ιερή» επιχορήγηση 13.000€ ενέκρινε ο Δ. Θερμαϊκού προς τον Ι.Ν. Πέτρου και Παύλου

Post a Comment