Back
ναυαγοσωστική κάλυψη

Στη φυλακή ο ανάδοχος για τη ναυαγοσωστική κάλυψη του Δ. Θερμαϊκού – Θα μείνουν «ακάλυπτες» οι παραλίες;

Διάρκεια ανάγνωσης: 3 λεπτά

Μετά τη μάχη της ξαπλώστρας, «πόλεμος» με μαφιόζικες, όπως καταγγέλλεται, μεθόδους έχει ξεσπάσει και για τις θέσεις των ναυαγοσωστών στις πολυσύχναστες παραλίες του Δ. Θερμαϊκού  – Κινδυνεύουν οι παραλίες του δήμου να μείνουν…χωρίς σωσίβιο; Η απάντηση του Θ. Τζέκου στο #ethermaikos.

Ο διαγωνισμός για την ναυαγοσωστική κάλυψη ύψους 292.000 ευρώ, οι εκβιασμοί, η ληστεία και ο εμπρησμός αυτοκινήτου για εκφοβισμό, αποκάλυψαν την αξιόποινη δράση του αναδόχου έργου και έγκλειστου πλέον στις φυλακές.

Πιο συγκεκριμένα, προφυλακιστέοι έχουν κριθεί από τα τέλη Φεβρουαρίου, οι τρεις κατηγορούμενοι (ηλικίας 40, 33 και 26 ετών) για εκβιασμούς σε βάρος επιχειρηματία, προκειμένου να μείνει εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας.

Μεταξύ των συλληφθέντων, με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας, βρίσκεται και ο 40χρονος Ν.Χ., ιδρυτής και ιδιοκτήτης της ναυαγοσωστικής εταιρίας που τον περασμένο Σεπτέμβριο ανέλαβε τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών του Δήμου Θερμαϊκού για το έτος 2024.

Εμπρησμοί και απειλές για το διαγωνισμό των 292.000€

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, προκειμένου να εκφοβίσουν τον καταγγέλλοντα Κ.Β. επιχειρηματία και νομικά υπεύθυνο Ναυαγοσωστικής Σχολής με έδρα τη Θεσσαλονίκη, οι δυο εκ των συλληφθέντων, οι οποίοι κατηγορούνται για εκβίαση, εμπρησμό σε αυτοκίνητο του καταγγέλλοντα επιχειρηματία και ένοπλη ληστεία σε βάρος του, τον είχαν απειλήσει να μην υποβάλλει ένσταση στο διαγωνισμό ύψους 292.000€ που είχε προκηρυχθεί, για τη ναυαγοσωστική κάλυψη παραλιών από το Δήμο Θερμαϊκού, μιας ακτογραμμής συνολικού μήκους 60χλμ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Ν.Χ. φέρεται να κατέθεσε προσφορά 280.000€ στον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε τον Σεπτέμβριο για το τρέχον έτος.

Στη συνέχεια, φέρεται μέσω των δύο συγκατηγορούμενών του, να απειλούσε τον καταγγέλλοντα, που «διεκδικούσε» τον ίδιο διαγωνισμό, να μην υποβάλλει ένσταση καθώς επίσης να μη συμμετάσχει με προσφορά σε δεύτερο διαγωνισμό, που επρόκειτο να προκηρυχθεί.

Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν το σύνολο των πράξεων που τους αποδίδονται με υπερασπιστικό ισχυρισμό ότι δεν σχετίζονται με τις καταγγελίες. Ο συνήγορος υπεράσπισης του προφυλακισμένου 40χρονου Ν.Χ., Θοδωρής Σιμόπουλος, ανέφερε για τον εντολέα του, ότι «αρνείται κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση. Η καταγγελία σε βάρος του και η σχηματισθείσα δικογραφία είναι απόρροια σκληρών ανταγωνιστικών συμφερόντων».

«Θα υπάρχουν κανονικά ναυαγοσώστες στις παραλίες» απαντά ο Δήμαρχος

Θεόδωρος Τζέκος, Δήμαρχος Δήμου Θερμαϊκού

Δυο μόλις μήνες πριν την επίσημη αυλαία της τουριστικής περιόδου, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Θεόδωρος Τζέκος, μιλά στο #ethermaikos και παρά τις τελευταίες εξελίξεις εμφανίζεται καθησυχαστικός ότι «δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με τη ναυαγοσωστική κάλυψη του δήμου».

«Τώρα εάν κρίθηκε προφυλακιστέος δεν είναι πρόβλημα αυτό για την εκτέλεση της σύμβασής του και ατομική επιχείρηση να ήταν, θα βρισκόταν κάποιος άλλος για λογαριασμό του για να το τρέξει» εξηγεί ο ίδιος. Σύμφωνα μάλιστα με όσα δήλωσε ο κ. Τζέκος, ο κατηγορούμενος Ν.Χ. φέρεται να έχει ήδη αιτηθεί την αποφυλάκισή του, επομένως «ενδέχεται μέχρι το καλοκαίρι να έχει αποφυλακιστεί».

Ερωτηθείς για το εάν είναι πιθανό να γίνει ανάκληση της άδειας του κατηγορούμενου επιχειρηματία από το Λιμενικό, ο ίδιος απαντά: «Δεν το ξέρω αυτό αν και δεν νομίζω. Σε τέτοιου είδους περιπτώσεις εάν δεν υπάρχουν καταδίκες, έστω σε πρώτο βαθμό δεν συμβαίνει συνήθως κάτι τέτοιο και επειδή το δικαστήριο θα αργήσει, για φέτος -τουλάχιστον- που έχει υπογραφεί η σύμβαση δεν πιστεύω να υπάρξει πρόβλημα. Τώρα δεν ξέρω τεχνικά, επειδή δηλαδή είναι έγκλειστος, εάν δεν μπορεί να τρέξει τη σύμβαση. Πιο πολύ αυτό μας φοβίζει παρά το νομικό κομμάτι. Αλλά από ότι μας διαβεβαίωσε η εκπρόσωπός του, η σύμβαση θα εκτελεστεί κανονικά».

Μπορείς να διαβάσεις:

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης που «γάζωσε» με καλάσνικοφ βενζινάδικο στην Περαία

Post a Comment