Back

Σ. Ζηφκοπούλου: «Οι εγγραφές για το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. έχουν ήδη ξεπεράσει τις 40»

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 3 λεπτά

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το πρώτο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. του Δ. Θερμαϊκού με τους ενδιαφερόμενους να δείχνουν έντονο ενδιαφέρον και να σπεύδουν να αιτηθούν τη συμμετοχή τους στη…δια βίου μάθηση.

Με την Α’ φάση εγγραφών να έχει ολοκληρωθεί, οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων έχουν ξεπεράσει τις 40, ενώ για όσους δεν πρόλαβαν θα ακολουθήσει και Β’ φάση, οπότε και θα έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν τις εγγραφές τους, στο 1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Επανομής, για το σχολικό έτος 2023-2024.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Σοφία Ζηφκοπούλου, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, οι αιτήσεις για το 1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Επανομής – η λειτουργία του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο-, έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Δείτε ολόκληρη τη δήλωση:

Ζηφκοπούλου: Στηρίζουμε με κάθε τρόπο το εγχείρημα του Εσπερινού ΕΠΑΛ στην περιοχή μας

Η κα. Ζηφκοπούλου μιλώντας αργότερα στο #ethermaikos, θα ενημερώσει για τη διαδικασία των προετοιμασιών ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς: «Σε ότι αφορά τη διοίκηση το σχολείο έχει στελεχωθεί, έχει ήδη τοποθετηθεί διευθυντής και βρίσκονται σε εξέλιξη οι διορισμοί των εκπαιδευτικών, ενώ τον Σεπτέμβριο θα καλυφθούν οι επιπλέον ανάγκες με βοηθητικό προσωπικό. Αλλά και σε ότι αφορά τις εγκαταστάσεις, έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες εργασίες και το σχολείο είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους καταρτιζόμενους».

Για τον μέχρι τώρα αριθμό των εγγραφών, θα σχολιάσει: «Υπάρχει μεγάλη συμμετοχή και επιθυμία για να εγγραφούν. Χαρακτηριστικά θα σας πω, ότι μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 40 εγγραφές. Είναι ένας αριθμός πολύ ικανοποιητικός για την Α’ φάση εγγραφών, γιατί ακολουθεί και μια δεύτερη φάση, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή ή μετεγγραφή τους – γιατί είναι πολλοί αυτοί που έχουν δηλώσει το ενδιαφέρον να μετεγγραφούν στο ΕΠΑ.Λ. της Επανομής- μέσω της πλατφόρμας e-εγγραφές του Υπουργείου Παιδείας».

Ενώ ολοκληρώνοντας, θα αναφερθεί στο έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.300.000, το οποίο αφορά την ολική «Αποκατάσταση των εγκαταστάσεων του ΕΠΑ.Λ. Επανομής» και το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο επόμενο διάστημα.

Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Επανομής: Ένα «παράθυρο» στη γνώση

Στο Δήμο Θερμαϊκού, το Πρότυπο 1ο ΕΠΑ.Λ. Επανομής είναι το μοναδικό Επαγγελματικό Λύκειο που λειτουργεί και επομένως η μοναδική επιλογή όσων ενηλίκων επιθυμούν να φοιτήσουν εκεί, είναι το ημερήσιο σχολείο. Υπάρχει, λοιπόν, ένα σημαντικό ποσοστό ενηλίκων σπουδαστών σε αυτό και ένα ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό που επιθυμεί να φοιτήσει, αλλά αδυνατεί λόγω άλλων υποχρεώσεων.

Με πρότασή της, η Διευθύντρια του ΕΠΑ.Λ., Ελένη Νικολαϊδου και σε άμεση συνεργασία με την Αντιδήμαρχο Παιδείας, Σοφία Ζηφκοπούλου και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, θα προτείνει την ίδρυση ενός εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου στην Επανομή. Έτσι για τους ενήλικες του δήμου, η νέα προσθήκη στο ΕΠΑ.Λ. της Επανομής θα αποτελέσει μια διέξοδο στη βαθιά επιθυμία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.

Οι τομείς που θα λειτουργήσουν είναι οι εξής:

– Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος

– Μηχανολογίας

– Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού

Μπορείς να διαβάσεις:

Νέα Στέγαστρα Δημόσιας Συγκοινωνίας στο Δ. Θερμαϊκού

Descriptive alt text

Post a Comment