Back
Οδοποιία

Μαίνεται η «κόντρα» συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης για την οδοποιία

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 4 λεπτά

Σε μια έντονη αντιπαράθεση στο ΔΣ, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής, απέρριψε την κριτική της αντιπολίτευσης, δεσμευόμενος ότι ”εάν έχει υπάρξει μεγαλύτερο έργο για την οδοποιία εγώ θα παραιτηθώ” |Αντιπολίτευση: Τηρούμε επιφυλάξεις για την νομιμότητα των διαδικασιών.

Στο «κόκκινο» παραμένει η κόντρα που ξέσπασε κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, ανάμεσα στη διοίκηση και τη μείζονα αντιπολίτευση. Αφορμή για τη «μετωπική» σύγκρουση, στάθηκαν δυο θέματα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσαν την έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την εκτέλεση εργασιών ασφαλτόστρωσης σε Περαία, Ν. Επιβάτες και Ν. Μηχανιώνα.

Συγκεκριμένα, μετά την εισήγηση των δυο πρώτων θεμάτων από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Χρήστο Βογιατζή, για τις «Ασφαλτοστρώσεις – Κρασπεδώσεις – Πλακοστρώσεις Δήμου Θερμαϊκού 2021», ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πορεία», Γιάννης Μαυρομάτης, αφού πήρε το λόγο, καταψήφισε τα δυο θέματα και υπαινισσόμενος “αδιαφανείς διαδικασίες”, κατηγόρησε τη σημερινή δημοτική αρχή πως -παρά τα αλλεπάλληλα αιτήματά του-, έκανε τα πάντα για να «κρατήσει κρυφούς τους δρόμους που θα ασφαλτοστρωθούν και το συνολικό όγκο του έργου».

Ενώ παράλληλα, στηλίτευσε το γεγονός πως «ούτε οι σύμβουλοι που συμμετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή έχουν λάβει απαντήσεις, όταν αιτήθηκαν εγγράφως τη γνωστοποίηση των δρόμων που συμπεριλαμβάνονται στο έργο».

Βογιατζής: Ο κ. Μαυρομάτης προσπαθεί να παραβιάσει ανοιχτές πόρτες

Η απάντηση από την πλευρά της δημοτικής αρχής δεν άργησε να έρθει. Ο κ. Βογιατζής πήρε το λόγο και εξαπέλυσε σφοδρά «πυρά» εναντίον του κ. Μαυρομάτη, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι « προσπαθεί να παραβιάσει ανοιχτές πόρτες», ενώ εξήγησε ότι «το email που έλαβαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, είναι 33 σελίδες Τεχνική Έκθεση, όπου αναφέρονται ένας ένας όλοι οι δρόμοι, καθώς και ποιες αλλά και πόσες μέρες θα διαρκέσουν οι εργασίες».

Ενώ ολοκληρώνοντας την απάντησή του, ο κ. Βογιατζής κάλεσε τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης να ψηφίσει θετικά τα δυο θέματα, αφού όπως χαρακτηριστικά τόνισε «δεν τα διάβασε».

Τσαμασλής: 180 δρόμοι ασφαλτοστρώνονται μέχρι τέλος του έτους.

«Ιστορικό» για το δήμο χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, το έργο των Ασφαλτοστρώσεων – Κρασπεδώσεων, τονίζοντας ότι «παρόμοιο πρόγραμμα σε μια χρονιά δεν έγινε ποτέ στην ιστορία όλου του Δήμου» ενώ ξεκαθάρισε ότι «το έργο των ασφαλτοστρώσεων δεν πρόκειται για ένα προεκλογικό πυροτέχνημα».

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Το έργο των ασφαλτοστρώσεων ξεκίνησε από το 2021 για να φτάσει σήμερα να υλοποιείται. Δεν είναι προεκλογικό το έργο και δεν θα μπορούσε να έχει και καμία προεκλογική αξία, όταν γίνεται λίγους μήνες πριν τις εκλογές. Δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της διοίκησης κάτι τέτοιο».

Ωστόσο, εξήγησε ότι «ο Δήμος δεν σταματάει να δουλεύει επειδή έχει εκλογές», ενώ δεσμεύτηκε ότι «μέχρι και την τελευταία μέρα θα δουλεύουμε για το δημόσιο συμφέρον, για να παραδίδουμε έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών».

Τέλος, συμπλήρωσε ότι πρόκειται για το ”μεγαλύτερο έργο οδοποιίας που έχει δει ποτέ ο Δήμος Θερμαϊκού”, με 180 δρόμους, μικρούς και μεγάλους, να συμπεριλαμβάνονται σε αυτό, ενώ δεσμεύτηκε να δηλώσει την παραίτησή του ”εάν έχει υπάρξει μέσα σε μια τετραετία παρόμοιο έργο με αυτό που υλοποιείται σε ένα χρόνο”.

Μαυρομάτης: Συμπεριφορές πεζοδρομίου στο Δημοτικό Συμβούλιο

Αναζωπυρώνοντας τη «φλόγα» της πολιτικής αντιπαράθεσης, ο κ. Μαυρομάτης εξαπέλυσε αυτή τη φορά τα διαδικτυακά του «βέλη», ασκώντας έντονη κριτική εναντίον των πολιτικών τακτικών του κ. Τσαμασλή, μέσα από μια μακροσκελή ανάρτηση, όπου μεταξύ άλλων έκανε λόγο για ”συμπεριφορές πεζοδρομίου στο Δημοτικό Συμβούλιο”.

Παράλληλα, καταφέρθηκε προσωπικά εναντίον του κ. Βογιατζή, στηλιτεύοντας την αντίδρασή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τονίζοντας ότι «δεν έχει καμιά σχέση με την ποιότητα λόγου και έκφρασης που οφείλει να διαθέτει ένας πολιτικός και αυτοδιοίκητος παράγοντας», ενώ ολοκλήρωσε την ανάρτηση, ξεκαθαρίζοντας ότι «η λίστα των δρόμων που θα ασφαλτοστρωθούν έγινε γνωστή μόλις στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου».

Μπορείς να διαβάσεις:

Σ. Ζηφκοπούλου: «Οι εγγραφές για το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. έχουν ήδη ξεπεράσει τις 40»

Post a Comment