Back
Παιδικές χαρές

«Ρήξη» στο Δημοτικό Συμβούλιο…για τις παιδικές χαρές

Διάρκεια ανάγνωσης: 5 λεπτά

Την «κωλυσιεργία» της δημοτικής αρχής στην πιστοποίηση των παιδικών χαρών καταγγέλλει η αντιπολίτευση | Διοίκηση: Η αντιπολίτευση μας μήνυσε γιατί παραλάβαμε 2 μέρες νωρίτερα από το προβλεπόμενο τις νέες παιδικές χαρές.

Αφορμή για τη νέα αντιπαράθεση που ξέσπασε εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της 19ης τακτικής συνεδρίασης, στάθηκε ένα ερώτημα της αντιπολίτευσης σχετικά με την ασφάλεια και τις πιστοποιήσεις των παιδικών χαρών του Δήμου.

Ενώπιον του ΔΣ τοποθετήθηκε για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και υποψήφιος Δήμαρχος του συνδυασμού ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, Γιάννης Μαυρομάτης, κάνοντας λόγο για «απουσία των απαραίτητων σημάνσεων ακαταλληλότητας των παιδικών χαρών» και «ανευθυνότητα» από την πλευρά της δημοτικής αρχής.

«Σήμερα κανένας γονιός, κανένας παππούς και γιαγιά δεν γνωρίζουν – και πως θα μπορούσαν άλλωστε- ότι οι παιδικές χαρές που πάνε τα παιδιά και τα εγγόνια τους δεν είναι πιστοποιημένες και ότι εισέρχονται σε αυτές με δική τους ευθύνη» και προειδοποίησε ότι εάν ο μη γένοιτο συμβεί κάποιο ατύχημα, η διοίκηση δεν είναι άμοιρη ευθυνών, διότι «όφειλε να τοποθετήσει τις σχετικές προειδοποιητικές ταμπέλες».

Δείτε ολόκληρη τη δήλωση του κ. Μαυρομάτη:

Τσαμασλής: Μέχρι το 2019 δεν υπήρχε καμία νόμιμη παιδική χαρά στο Δήμο

Οι κατηγορίες της αντιπολίτευσης, προκάλεσαν τη σθεναρή αντίδραση της δημοτικής αρχής, η οποία δεν άργησε να εκφραστεί δια στόματος Δημάρχου.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής, πήρε το λόγο και αφού ξεκαθάρισε πως όταν ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου το 2019 «δεν υπήρχε καμία νόμιμη παιδική χαρά», εξήγησε ότι «υπογράψαμε μια σύμβαση των 60.000 ευρώ για τη συντήρηση και την κατασκευή νέων παιδικών χαρών, ενώ παράλληλε κατήγγειλε ότι η παύση των εργασιών οφείλοντας στη μήνυση που άσκησε η αντιπολίτευση στην αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία, «γιατί ανακοινώσαμε την παραλαβή του έργου 2 μέρες νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία. Μπορείτε να το διανοηθείτε αυτό; Μας μήνυσαν γιατί παραλάβαμε το έργο νωρίτερα από το προβλεπόμενο».

Όσον αφορά τις πιστοποιήσεις, ο κ. Τσαμασλής επικαλούμενος τον αντίστοιχο νόμο, εξήγησε ότι: «Υπήρχε στη σύμβαση που κάναμε πρόβλεψη η οποία υποχρέωνε τον ανάδοχο να πιστοποιήσει τις 17 παιδικές χαρές που περιλάμβανε το έργο. Επομένως, οι παιδικές χαρές που συντηρήσαμε και κατασκευάσαμε έχουν την πιστοποίηση του αναδόχου, αυτό που δεν έχει η Υπηρεσία είναι η έγκριση από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια και σας είπα γιατί».

Ενώ και πάλι για το ζήτημα της μήνυσης, ο Δήμαρχος θύμισε στο Δημοτικό Συμβούλιο πως όταν -μετά τη μήνυση της αντιπολίτευσης- ο εισαγγελέας αποτάθηκε στον ίδιο για να μάθει το λόγο που δεν παρελήφθησαν οι παιδικές χαρές, τον διαβεβαίωσε πως οι υπεύθυνοι για τη μη παραλαβή των παιδικών χαρών τιμωρήθηκαν με αργία δυο μηνών.

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Τσαμασλής άδραξε την ευκαιρία και ανακοίνωσε την δημοπράτηση εντός των επόμενων ημερών τριών σύγχρονων παιδικών χαρών σε Ν. Επιβάτες, Επανομή και Ν. Μηχανιώνα, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι οι παιδικές χαρές της Περαίας αποτελούν «πρότυπο παιδικών χαρών για όλη τη Θεσσαλονίκη».

Δείτε ολόκληρη την τοποθέτηση του κ. Τσαμασλή:

Μαυρομάτης: «Κούνια μπέλα» οι ζωές των παιδιών μας, στις μικροπολιτικές σκοπιμότητες του Δημάρχου

Λίγες μέρες μετά τη συνεδρίαση, η αντιπολίτευση επανήλθε με μια ανάρτηση στα social media όπου με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, κάλεσε τη δημοτική αρχή να δώσει απαντήσεις σχετικά με την ασφάλεια των παιδικών χαρών και την απουσία πινακίδων για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την “ακαταλληλότητα” αυτών.

Δείτε ολόκληρη τη δημοσίευση της παράταξης ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ:

Τι κάνετε κύριε Δήμαρχε; Κούνια Μπέλα!

Για την επικινδυνότητα των παιδικών χαρών του Δήμου Θερμαϊκού, σας έχουμε ενημερώσει πολλές φορές. Σφραγίστηκαν με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 4 Μαίου 2022, για την αποφυγή ατυχημάτων.

Η απόφαση αυτή ισχύει μέχρι σήμερα, γιατί καμία εγκατεστημένη παιδική χαρά εντός των διοικητικών ορίων του ∆ήμου δεν είναι πιστοποιημένη για την καταλληλότητά της από την Επιτροπή Ελέγχου Παιδικών Χαρών και επειδή σε καμιά, δεν έχει χορηγηθεί το «Ειδικό Σήμα πιστοποιημένης παιδικής χαράς του Υπουργείου Εσωτερικών». Οι πολίτες, όμως, που δεν το γνωρίζουν ή δεν το θυμούνται, πηγαίνουν αμέριμνοι εκεί τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Ο Δήμαρχος όμως που το γνωρίζει, παρακολουθεί με εγκληματική απάθεια και αδιαφορία!

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο υποψήφιος Δήμαρχος του συνδυασμού «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ», Γ. Μαυρομάτης, τον κάλεσε να δώσει εξηγήσεις:

«Τι κάνατε από το Μάϊο του 2022 για τις παιδικές χαρές; Γιατί δεν καταφέρατε να πάρετε τα ειδικά σήματα πιστοποίησης καταλληλότητας; Και αφού δεν καταφέρατε να εξασφαλίσετε τις πιστοποιήσεις, γιατί δεν ενημερώνετε τους πολίτες με ειδικές σημάνσεις (πινακίδες), ότι οι παιδικές χαρές συνεχίζουν να είναι σφραγισμένες;» ήταν τα βασικά του ερωτήματα.

Η απάντηση του Δημάρχου ξεκίνησε με αοριστολογίες, και συνεχίστηκε με γενικόλογες εξαγγελίες ότι θα κάνει τις παιδικές χαρές καινούριες κτλ.

«Γιατί αδιαφορείτε για τα χιλιάδες παιδιά, τους γονείς, τους κηδεμόνες και τους παππούδες που είναι κάθε μέρα μέσα; Γιατί δεν ενημερώνετε με ειδικό σήμα σε κάθε παιδική χαρά ότι τις έχετε σφραγίσει; Τι περιμένετε;», επέμεινε ο κ. Μαυρομάτης. Παρόλα αυτά, συγκεκριμένη απάντηση δεν έλαβε.

Ο Δήμαρχος δεν θέλει να βάλει ενημερωτικές πινακίδες και απαγορευτικές κορδέλες στις παιδικές χαρές, γιατί πολύ απλά θα του χαλάσουν το προεκλογικό του αφήγημα. Κάνει τις τύχες και τις ζωές των παιδιών μας, «κούνια μπέλα» στις μικροπολιτικές του σκοπιμότητες.

Μπορείς να διαβάσεις:

Η πολιτική σκηνή του Δ. Θερμαϊκού…στον φανταστικό κόσμο της Barbie

Post a Comment