Back
Barbie

Η πολιτική σκηνή του Δ. Θερμαϊκού…στον φανταστικό κόσμο της Barbie

Διάρκεια ανάγνωσης: 5 λεπτά

Πως θα έμοιαζαν Τσαμασλής, Μαυρομάτης, Τζέκος, Μώραλη, Στεφανίδης και πολλοί ακόμα πρωταγωνιστές της τοπικής πολιτικής σκηνής εάν ήταν «κούκλες» της Barbie; Η AI έχει την απάντηση.

Μετά τη «φρενίτιδα» που έχει προκαλέσει η καινούργια real action ταινίας της «Barbie», η επιστροφή της «θρυλικής» κούκλας στο προσκήνιο δίνει νέες ιδέες και δημιουργεί ιδανικούς κόσμους με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Έτσι, μια απορία που γεννάται θα μπορούσε να ήταν η εξής: Πώς θα έμοιαζαν άνθρωποι του πραγματικού κόσμου αν ήταν φιγούρες στη Barbieland; Η εφαρμογή στον ιστότοπο BaiRBIE.me έχει την απάντηση και με βάση μια φωτογραφία μας ”μεταμορφώνει” στην αντίστοιχη κούκλα.

Η ιδέα γεννήθηκε στα γραφεία της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail», όμως θα μπορούσε κάλλιστα να εφαρμοστεί και στην τοπική πολιτική πραγματικότητα, όπως δείχνουν οι παρακάτω φωτογραφίες:

Barbie

Ο Δήμαρχος Γιώργος Τσαμασλής

Barbie

Ο Γιάννης Μαυρομάτης

Barbie

Ο Θοδωρής Τζέκος

Barbie

Η Κωνσταντίνα Μώραλη

Barbie

Ο Κοσμάς Στεφανίδης

Barbie

Ο Κωνσταντίνος Κούτουκας

Barbie

Ο Χρήστος Βογιατζής

Barbie

Η Σοφία Ζηφκοπούλου

Barbie

Ο Ιωσήφ Μισαλέμης

Barbie

Ο Γιάννης Βογιατζής

Barbie

Ο Δημήτρης Πασχαλιάς

Barbie

Η Άννυ Βουλγαράκη

Barbie

Η Πάττυ Πασχαλίδου

Barbie

Ο υποψ. δημοτικός σύμβουλος Αστέρης Μπαλασάς

Barbie

Η υποψ. δημοτική σύμβουλος Νικολέτα Σιλβέστρου

Barbie

Ο υποψ. δημοτικός σύμβουλος Θοδωρής Γοστροφίδης

Barbie

Η υποψ. δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Μουτάφη

Barbie

Ο υποψ. δημοτικός σύμβουλος Φώτης Βασιλειάδης

Barbie

Η υποψ. δημοτική σύμβουλος Έλενα Κωνσταντάρα

Το ρεκόρ της «Barbie»

Η ταινία της Γκρέτα Γκέργουικ «σπάει» όλα τα ρεκόρ… Σύμφωνα με το Variety, πέντε μέρες μετά την έναρξη προβολής της «Barbie», οι εισπράξεις της ταινίας με πρωταγωνιστές τη Μάργκοτ Ρόμπι ως τη διάσημη κούκλα και τον Ράιαν Γκόσλινγκ στον ρόλο του Κεν ήταν πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια.

Το ποσό είναι το υψηλότερο για ταινία που κυκλοφορεί από τη Warner Bros. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε και διατήρησε για 15 χρόνια το σίκουελ του Batman, σε σκηνοθεσία Κρίστοφερ Νόλαν, «The Dark Knight», το οποίο είχε καταγράψει εισπράξεις 24,6 εκατομμύρια δολάρια.

Η Barbie έχει ήδη αποδειχθεί τεράστια οικονομική επιτυχία για τη Warner Bros. Πριν από την «Barbie», το καλύτερο άνοιγμα Σαββατοκύριακου στις ΗΠΑ είχε η ταινία «The Super Mario Bros. Movie», με 146,3 εκατομμύρια δολάρια.

Η υπόθεση της «Barbie»

Στην ταινία βλέπουμε τη Μάργκοτ Ρόμπι να πρωταγωνιστεί ως μια εκδοχή του χαρακτήρα του τίτλου που είναι γνωστός ως Stereotypical Barbie.

Η ταινία θα ακολουθεί τη στερεοτυπική Barbie, καθώς βιώνει μια πλήρη υπαρξιακή κρίση και ξεκινά ένα ταξίδι αυτο-ανακάλυψης. Μαζί της σε αυτήν τη «βόλτα» είναι ο αγαπημένος της Ken, τον οποίο υποδύεται ο Ράιαν Γκόσλινγκ.

Οι χαρακτήρες ζουν στην Barbieland, μια μητριαρχική ουτοπία. Όταν η πρωταγωνίστρια «χτυπιέται» από τις υπαρξιακές αναζητήσεις της και έχει σωματικές αλλαγές, συναντιέται με τη Weird Barbie, μια παρία στην Barbieland, η οποία της λέει ότι αυτή και όλοι όσοι ζουν στην Barbieland είναι στην πραγματικότητα ένα παιχνίδι και πως πρέπει να πάει στον πραγματικό κόσμο για να συνέλθει. Έτσι, η στερεοτυπική Barbie χρησιμοποιεί μια πύλη για να ταξιδέψει στο Λος Άντζελες. Μαζί της πηγαίνει και ο Κεν.

Αφού ανακαλύπτει το πατριαρχικό σύστημα της Αμερικής και μαθαίνει ότι «οι άνδρες κυβερνούν τον κόσμο», ο Ken ταξιδεύει πίσω στην Barbieland όπου πείθει τους άλλους Kens να ξεσηκωθούν και να δημιουργήσουν τη δική τους πατριαρχία.

*Φωτογραφίες: BaiRBIE.me

Μπορείς να διαβάσεις:

Aristotle Racing Team: Η 2η θέση στο FSN και το μονοθέσιο που εντυπωσίασε την Ευρώπη

Post a Comment