Back
πυρκαγιά

Κατασβέστηκαν τρεις πυρκαγιές σε: Περαία-Επανομή-Αγία Τριάδα

Διάρκεια ανάγνωσης: 3 λεπτά

Τρεις πυρκαγιές ξέσπασαν χθες Δευτέρα 7 Αυγούστου στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν άμεσα στα σημεία ανάγκης. Αποφεύχθηκε κάθε κίνδυνος – Φόβοι για παρουσία εμπρηστών στην Αγία Τριάδα.

Έντονη ήταν η δραστηριότητα των πυροσβεστικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού, χθες Δευτέρα 7 Αυγούστου. Ξέσπασαν συνολικά τρεις πυρκαγιές σε Περαία, Επανομή και Αγία Τριάδα ενώ μέχρι το τέλος της μέρας είχαν τεθεί όλες υπό έλεγχο.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Δευτέρας, ξέσπασε πυρκαγιά σε πολυκατοικία στην Περαία, η οποία προκλήθηκε από ηλεκτρική συσκευή που βρισκόταν έξω από τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματίες ενώ τα ακριβή αίτια παραμένουν άγνωστα. Στο σημείο επιχείρησαν δύο οχήματα με πέντε πυροσβέστες όπου και διενέργησαν πλήρη κατάσβεση της φωτιάς.
Λίγο αργότερα και λίγο πριν τις 17:00 ξέσπασε πυρκαγιά σε ξερόχορτα στον οικισμό Αμμούδες στην Επανομή. Μάλιστα, το περιστατικό ήταν εμφανές και από την Ηράκλεια Χαλκιδικής. Στο σημείο συνέδραμαν εφτά πυροσβεστικά οχήματα με 14 πυροσβέστες. Μετά από μία ώρα έντονων προσπαθειών, η φωτιά τέθηκε σε πλήρη έλεγχο χωρίς πλέον να υπάρχει κίνδυνος.

Μετά τις 17:30 σε περιοχή μεταξύ της VILLA KIZA και των ΚΑΑΥ στην Αγία Τριάδα σημειώθηκε και η τρίτη πυρκαγιά της ημέρας. Εκεί, επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ η φωτιά δεν απείλησε κατοικημένη περιοχή. Σύμφωνα με την αυτοψία του #ethermaikos, στο σημείο βρίσκονταν δύο πυροσβεστικά οχήματα μέχρι σήμερα το πρωί λίγο πριν τις 08:00.

Για τα συμβάντα μίλησε και ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής, στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 FM. «Δυστυχώς είχαμε τρία περιστατικά πυρκαγιών με διαφορά ώρας είκοσι λεπτά μεταξύ τους σε τρία πολύ διαφορετικά σημεία. Δηλαδή, η μία από την άλλη απείχαν περισσότερα από πέντε χιλιόμετρα. Όμως, η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής και στα τρία σημεία έδωσε σε λίγη ώρα λύση. Όμως, εκεί δουλεύουν και πέντε μηχανήματα έργου δημιουργώντας ζώνες πυροπροστασίας.

Έτσι, αυτή τη στιγμή μπορούμε να πούμε ότι η πυρκαγιά έχει σβήσει αλλά έχουμε το νου μας διότι περιμένουμε μποφόρ στην περιοχή. Γι’ αυτό κάνουμε τις ανάλογες ζώνες, για να έχουμε την ασφάλεια μην τυχόν προκύψει κάτι λόγω και των ανέμων που σε λίγη ώρα θα σηκωθούν».

Σε ερώτηση του ρεπόρτερ για το αν θεωρεί ότι τα τρία συμβάντα συνδέονται, ο Δήμαρχος απάντησε: «Και η ασφάλεια είναι εδώ, η αστυνομία δηλαδή, όπως είναι και το ειδικό τμήμα της πυροσβεστικής. Ελέγχεται η κατάσταση. Αυτό που τουλάχιστον ακούσαμε είναι ότι κινούταν ένα μηχανάκι με ένα μπετόνι βενζίνη στην περιοχή των κοιμητηρίων της Περαίας.

Δηλαδή δεν είναι ότι κυκλοφορούν απλά σαν φήμες, τον είδανε. Δεν μπορέσανε να τον συλλάβουν αλλά έχουν διάφορα στοιχεία στα χέρια τους η αστυνομία μαζί με την πυροσβεστική. Και βέβαια συνδέονται τα τρία διαφορετικά σημεία σε απόσταση ενός τετάρτου ή είκοσι λεπτών η μία φωτιά από την άλλη. Βέβαια συνδέονται, δεν χρειάζεται πολύ μυαλό αυτό.

Εγώ πάλι έχω να πω για την πυροσβεστική και την ετοιμότητά της ότι ήτανε τέτοια που περιόρισε τη φωτιά, σε σημείο που αυτή τουλάχιστον την έχουν σβήσει τελείως. Αλλά και τα μηχανήματα έργου λειτουργούν από την πολιτική προστασία και δημιούργησαν τις απαιτούμενες ζώνες πυροπροστασίας για να νιώθουμε όσο ασφαλείς γίνεται. και παρακαλώ όλο τον κόσμο να έχει το νου του.

Δεν είναι να παίζουμε, δεν είναι να είμαστε αμελείς. Πρέπει να προσέχουμε κάθε τι που κάνουμε αλλά όχι μόνο τις δικές μας ενέργειες. Πρέπει να παρακολουθούμε και όλους τους άλλους ή όπου δούμε το οτιδήποτε και έχουμε την οποιαδήποτε υποψία να ειδοποιούμε αμέσως τις αρχές».

Μπορείς να διαβάσεις:

BaiRBIE.me: Η πολιτική σκηνή του Δ. Θερμαϊκού…στον φανταστικό κόσμο της Barbie

Post a Comment