Back

Ψηφοδέλτιο επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Η αριστεία και τα κρυφά μηνύματα

Διάρκεια ανάγνωσης: 3 λεπτά

Το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ παρουσίασε η δημοσιογράφος και εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου, μέσα από τα social media.

«Με χαρά σας παρουσιάζουμε το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ η σύνθεση του καθρεφτίζει τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική συμμαχία τις ρίζες του στην Ελληνική κοινωνία την ανανέωση του κόμματος τη δυναμική της πολιτικής αλλαγής, 50% γυναίκες για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της χώρας, επιστήμονες με διεθνή αναγνώριση νέοι και νέες άνθρωποι της παραγωγής και του πολιτισμού εκπρόσωποι όσων υφίστανται κοινωνικές διακρίσεις και αποκλεισμούς θα δώσουν τη μάχη μαζί με όλους τους υποψηφίους και όλο το κόμμα για την εκλογική νίκη και την πολιτική αλλαγή», είπε η Πόπη Τσαπανίδου στην αρχή της παρουσίασής της.

Όπως με την Ν. Δημοκρατία, έτσι και με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπάρχουν διαφωνίες και αντιρρήσεις. Με τουλάχιστον δύο υποψηφίους να είναι απόδημοι απόφοιτοι του Harvard ο Αλέξης Τσίπρας, αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία καθώς ο ίδιος στο παρελθόν έχει καταδικάσει την «αριστεία».

Από την άλλη ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ χαρακτήρισε ως «θετική έκπληξη» την σύνθεση της προοδευτικής κυβέρνησης.

Κάποιοι μιλούν για «κρυφά μηνύματα» στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, καθώς έδειξε ότι δεν εναντιώνεται ούτε στον απόδημο ελληνισμό αλλά και επειδή γινόταν μεγάλη συζήτηση τα τελευταία χρόνια για το Harvard και την ποιότητα των κυβερνητικών στελεχών, ο Αλ. Τσίπρας θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα, επιλέγοντας για επικεφαλής, ένα πρόσωπο με υψηλό κύρος που προέρχεται από την αποδημία και διδάσκει και στο γνωστό Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο.

Αναλυτικά η λίστα με τα πρόσωπα έχει ως εξής:

Όθωνας Ηλιόπουλος, γιατρός καθηγητής στην Ιατρική σχολή του Χάρβαρντ ερευνητής. Εργάζεται στην ανακάλυψη μοριακών στόχων για την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου
Έλενα Ακρίτα, δημοσιογράφος, συγγραφέας, σεναριογράφος.
Ευάγγελος Αποστολάκης, ο εν αποστρατεία ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πρώην υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας
Πόπη Τσαπανίδου, δημοσιογράφος, Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.
Μιχάλης Καλογήρου, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, γενικός γραμματέας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα και δικηγόρος
Τζένη Λειβαδάρου, πολιτικός μηχανικός, με μεταπτυχιακές σπουδές στις τεχνολογίες υδατικών πόρων αλλά και στα οικονομικά των υποδομών από το Cambridge. Ασχολείται με τις νέες τεχνολογίες και με τη χάραξη στρατηγικής σε επενδύσεις για την ενεργειακή μετάβαση και τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Θανάσης Τσακρής, καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντής του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής.
Ζωρζέττα Λάλη, υπήρξε στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα κοινωνικής και εργασιακής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Στέφανος Κασσελάκης, απόδημος Έλληνας, επιχειρηματίας στο χώρο της ναυτιλίας. Σπούδασε με υποτροφίες χρηματοοικονομικά και διεθνείς επιστήμες στο πανεπιστήμιο της Πενσιλβανία. Με ενεργή δράση σε θέματα ισότητας και κοινωνικών δικαιωμάτων
Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, η μοναδική γυναίκα αντιστράτηγος (ε.α.) της Ελληνικής Αστυνομίας. Με ειδίκευση αλλά και προϋπηρεσία στη διαχείριση προσφυγικού/μεταναστευτικού
-Κωνσταντίνος Βλαχάκης, πολιτικός μηχανικός, από τη νέα γενιά στελεχών του Σύριζα, ενεργός στο κίνημα των εργαζομένων μηχανικών. Γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
Νατάσσα Ρωμανού, ερευνήτρια στη Μοντελική Ωκεανογραφία και το Κλίμα της ΝΑΣΑ, συμβεβλημένη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης.
Όμηρος Πουλάκης, ηθοποιός με ξεχωριστή δράση στο χώρο του πολιτισμού, ενεργός στο κίνημα Support Art Workers
Δώρα Τζαμπάζη, δημοσιογράφος με μεταπτυχιακό στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας, Εκπαίδευσης και Πολιτισμού
Αλέκος Φραγουδάρης, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, βουλευτής και πρώην υπουργός Επικρατείας».

Μπορείς να διαβάσεις:

Το «non-celebrity» ψηφοδέλτιο της Ν. Δημοκρατίας

Post a Comment