Back

Προεκλογική ομιλία Τζέκου στην Επανομή – Οι άξονες ανάπτυξης και τα ”καρφιά” σε μια εντυπωσιακή ομιλία

Διάρκεια ανάγνωσης: 6 λεπτά

Με ένα λόγο που τα είχε όλα, προοπτική, ελπίδα και ατάκες με…φόρα, ο Θεόδωρος Τζέκος έδωσε εχθές την προεκλογική του ομιλία στην Επανομή, μια εβδομάδα πριν τις κάλπες του Οκτωβρίου.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Συμμετέχω Θερμαϊκός”, Θεόδωρος Τζέκος, βρισκόταν στο εκλογικό κέντρο από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου και μέχρι να φτάσει στην εξέδρα, χαιρετούσε και υποδεχόταν χαμογελαστός, στελέχη της παράταξής του, υποψήφιους συμβούλους, φίλους και απλό κόσμο που έφτανε στην πλατεία της Επανομής. Στην ομιλία του εκεί, ο κ. Τζέκος συγκινημένος μίλησε στις καρδιές των πολιτών, ζητώντας καθαρή εντολή για «να γίνει η Επανομή ξανά πρωταγωνίστρια».

Ειδικότερα, ζήτησε καθαρή εντολή στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές για να «βγάλει την Επανομή από την παραμέληση της σημερινής διοίκησης». Ο κ. Τζέκος μίλησε για τη δύναμη που λαμβάνει από τους δημότες Θερμαϊκού για να δώσει τις απαραίτητες μάχες για την περιοχή μας. «Η σημερινή βραδιά αποτελεί ορόσημο στην προοπτική και στη διαδρομή της περιοχής. Είναι μια βραδιά αποφάσεων», τόνισε και κάλεσε τους κατοίκους να «πάρουν σήμερα τις αποφάσεις για το αύριο του δήμου».

”Καρφιά”…με φόρα

Ανεβάζοντας τους τόνους της προεκλογικής αντιπαράθεσης ο κ. Τζέκος, στην εισαγωγή της ομιλίας του, έκανε λόγο για «μια δημοτική αρχή που υποβαθμίζει τον τόπο μας και μας υποβάλει σε κατώτερη ποιότητα ζωής», ενώ εξαπέλυσε κατηγορίες σε βάρος των διοικούντων για «ξεπερασμένες λογικές και πολιτικές διοίκησης».

Συνεχίζοντας την σκληρή του κριτική, ο κ. Τζέκος κατηγόρησε τους συνυποψηφίους του, ότι κυριεύονται από παλαιολιθικές αντιλήψεις. «Κυριαρχούν οι κομματισμοί, η αναξιοκρατία, οι προσωπικές εξυπηρετήσεις, οι προσωπικοί εγωισμοί. Ό,τι κάνει ο ένας, προσπαθεί να το γκρεμίσει ο άλλος», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, έκανε σύντομη αναφορά στα μεγαλύτερα προβλήματα που συνθέτουν το κάδρο της ”εγκατάλειψης” στο δήμο Θερμαϊκού: «Σοβαρότατα προβλήματα στην ύδρευση, στην αποχέτευση, στον φωτισμό, στην κατάσταση των δρόμων. Η περιουσία του δήμου ανεκμετάλλευτη, οι υποδομές παρατημένες υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής μας».

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο κ. Τζέκος έκανε εκτενέστερη αναφορά στο θέμα των παιδικών χαρών που «με απόφαση δημοτικού συμβουλίου είναι επισήμως κλειστές», σχολιάζοντας ότι πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία. Ενώ, ταυτόχρονα, έκανε λόγο για μια δημοτική αρχή «χωρίς σεβασμό στο δημόσιο χρήμα», αφού «οι διαγωνισμοί του ενός μειοδότη και της μηδενικής έκπτωσης έχουν γίνει πια καθεστώς στο δήμο μας».

Στην ομιλία του ο κ. Τζέκος εμφανίστηκε δυσαρεστημένος από την παρουσία της δημοτικής αρχής στη Δημοτική Κοινότητα της Επανομής, σχολιάζοντας: «Άνοιξαν 100 μέτρα δρόμο πριν λίγες ημέρες και ήρθε κουστωδία υπουργών και βουλευτών να κόψουν την κορδέλα και να κάνουν παιχνίδι. Αυτή είναι η τακτική, αυτό έχουν μάθει να κάνουν, αυτό κάνουν». Ενώ, ξεκαθάρισε ότι αυτές οι «ξεπερασμένες λογικές του ’60 και του ’70» δεν χαρακτηρίζουν τον ίδιο και την παράταξη «Συμμετέχω Θερμαϊκός», της οποίας είναι επικεφαλής.

«Δεν ήμουν ποτέ εραστής της καρέκλας, ούτε όμηρος της ματαιοδοξίας μου. Δεν είχα ποτέ τέτοια διλλήματα. Ως αντιπολίτευση στήριξα ότι θεωρούσα καλό για τον τόπο, αλλά και ως συμπολίτευση δεν δίστασα να συγκρουστώ όταν έπρεπε για τα συμφέροντα της περιοχής που εκπροσωπούσα. Δεν σκέφτηκα λεπτό να αρνηθώ και να απορρίψω θέσεις που μου προσφέρθηκαν εάν αυτό σήμαινε εκπτώσεις στις αξίες και τις πεποιθήσεις μου» τόνισε ο κ. Τζέκος, ενώ ταυτόχρονα δήλωσε υπερήφανος, καθώς όπως είπε το ίδιο έπραξε και η ομάδα του, «αρνούμενοι θέσεις που τους προσφέρθηκαν και παραμένοντας σταθεροί στη διαδρομή τους».

Αναφερόμενος στην ομάδα που συνθέτει το παζλ της ”νίκης” ο κ. Τζέκος είπε: «Αυτό που ονειρευτήκαμε πριν από πέντε χρόνια έγινε πραγματικότητα. Μπήκαμε μέσα στην κοινωνία, σκαλίσαμε να βγάλουμε υγιείς δυνάμεις, τις βρήκαμε και τις αναδείξαμε. Ανθρώπους με μακρά πετυχημένη διαδρομή στην επαγγελματική και κοινωνική ζωή» και κάλεσε τους παρευρισκόμενους, με φόντο τις εκλογές τις 8ης Οκτωβρίου, να ψάξουν και να συγκρίνουν τους υποψήφιους δημάρχους και συμβούλους, να συγκρίνουν τη διαδρομή και τις γνώσεις τους, αλλά κυρίως να εντοπίσουν «το πραγματικό τους κίνητρο».

 

Άξονες ανάπτυξης

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεόδωρος Τζέκος, παρουσίασε συνοπτικά τους βασικούς άξονες τους προγράμματος της δημοτικής κίνησης “Συμμετέχω Θερμαϊκός”. Εκεί, έκανε λόγο για ψηφιοποίηση και εκσυγχρονισμό της κεντρικής διοίκησης του δήμου με αξιολόγηση των υπηρεσιών και πλάνο ψηφιακής μετάβασης.

Εκτενής ήταν και η αναφορά του στην καθημερινότητα, την καθαριότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών όπου ο κ. Τζέκος πρότεινε «μια ισχυρή και συμπαγής Υπηρεσία καθαριότητας», υπογειοποίηση των κάδων, τον «οικογενειακό κάδο». Αναφέρθηκε επίσης και στην επαναλειτουργία της δημοτικής αστυνομίας, την οποία «όταν η σημερινή διοίκηση είχε τη δυνατότητα, δεν την επανάφερε».

Λόγο έκανε και για τις υποδομές ύδρευσης και συγκοινωνίας, όπου επίκεντρο αποτελεί η σύνδεση με την ΕΥΑΘ. Αναγνώρισε, ωστόσο, ότι αυτό αποτελεί ένα μακροπρόθεσμο στόχο και «μέχρι τότε θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε με το παλαιωμένο δίκτυο αμιαντοσωλήνων».

Για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, ο κ. Τζέκος τόνισε: «Αυξάνουμε την επιχορήγηση των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, δημιουργώντας μια διαπαραταξιακή επιτροπή για τη χρηματοδότησή τους, με κριτήριο το έργο και την προσφορά τους και όχι την προνομιακή σχέση που έχουν με τον δήμαρχο».

Η Επανομή ξανά πρωταγωνίστρια

Ο κ. Τζέκος έκανε τέλος αναφορά και στο σχέδιό του για την περιοχή της Επανομής, σημειώνοντας πως δεν είναι όραμα. Εκεί, αναφέρθηκε στην αντικατάσταση του δικτύου αμιάντου και στην ολοκλήρωση των συνδέσεων της αποχέτευσης, που έχει καταντήσει «γιοφύρι της Άρτας», στο ετήσιο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων, εξαπολύοντας ταυτόχρονα ”καρφιά” εναντίον της σημερινής διοίκησης, παρομοιάζοντάς τη με «περιοδεύοντα θαυματοποιό- ταχυδακτυλουργό», στην αξιοποίηση ακινήτων τουρισμού αναψυχής και των εγκαταλελειμμένων ακινήτων, στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, στην πεζοδρόμηση, στην ανακαίνιση της δημοτικής αγοράς, στην ανάπλαση της εισόδου της Επανομής κ.α.

«Στις εκλογές αυτές θα αναμετρηθούν οι μηχανισμοί του παρελθόντος με τη δυναμική του νέου, του νέου που θα αλλάξει τα πράγματα. Οι εκλογές στις 8 Οκτωβρίου είναι μια ευκαιρία. Μια ευκαιρία για την Επανομή και το δήμο Θερμαϊκού» τόνισε ο κ. Τζέκος και ολοκλήρωσε εν μέσω χειροκροτημάτων:

«Καλώ όλες τις δυνάμεις του δήμου σε μια συστράτευση ενότητας, για να βάλουμε ξανά το δήμο σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου. Δώστε μας τη δύναμη για να αλλάξουμε τα πράγματα, να προσπεράσουμε ότι μας κρατάει στάσιμους».

Μπορείς να διαβάσεις:

Η Μάχη της πλατείας

Post a Comment