Back
Μαυρομάτης

Μαυρομάτης από Περαία: «Για εμάς η φανέλα λέει Δ. Θερμαϊκού»

Διάρκεια ανάγνωσης: 4 λεπτά

Για μία διοίκηση της δημοκρατίας και της διαφάνειας δεσμεύτηκε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, από την πλατεία της Περαίας στην κεντρική προεκλογική ομιλία του, το απόγευμα του Σαββάτου.

«Στέλνετε το μήνυμα της νίκης για την Κυριακή στις 8 του Οκτώβρη», δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Όλοι Μαζί», Γ. Μαυρομάτης στην έναρξη της ομιλίας του, ευχαριστώντας όσους παραβρέθηκαν στην πλατεία της Περαίας το απόγευμα του Σαββάτου.

«Το παραμύθι κάπου εδώ τελειώνει»

Ευκαιρία για αλλαγή, επανεκκίνηση και αντιστροφή χαρακτήρισε την Κυριακή των εκλογών ο Γ. Μαυρομάτης, βάζοντας στο «στόχαστρο» τη Διοίκηση Τσαμασλή, στην οποία άσκησε δριμεία κριτική σε όλη τη διάρκεια του λόγου του. Μάλιστα, σχολίασε ότι «η ψήφος μας στις 8 του Οκτώβρη είναι αυτή που θα κρίνει αν αποδεχόμαστε σιωπηλά τα προβλήματα τις καθημερινότητας ή αν θα αντιδράσουμε σε ό, τι μας καταπιέζει και μας ταλαιπωρεί τέσσερα χρόνια τώρα».

Εξαπέλυσε κατηγορίες για «πολυδάπανες φιέστες», ανυποληψία και έργα και μελέτες που σύμφωνα με τον κ. Μαυρομάτη, η δική του διοίκηση είχε εξασφαλίσει αλλά δεν αξιοποιήθηκαν αυτήν τη «χαμένη τετραετία», όπως σχολίασε τη διοίκηση Τσαμασλή. «Ταγμένα μαγικά» θεωρεί ο Γ. Μαυρομάτης τις προεκλογικές εξαγγελίες το 2019 του Γ. Τσαμασλή ενώ σχολίασε ότι όλα τα «παραμύθια έχουν ένα δίδαγμα» καλώντας τους κατοίκους της Περαίας να τον τιμήσουν με τη ψήφο τους τον συνδυασμό του και κατ’ επέκταση τον ίδιο.

«Τα αυτονόητα» της επόμενης πενταετίας

«Πλατιά συμμαχία δυνάμεων με αδιαπραγμάτευτες αξίες» χαρακτήρισε τον συνδυασμό «Όλοι Μαζί» ενώ δήλωσε ότι είναι πλέον ανεξάρτητοι. Χαρακτηριστικά είπε: «Έχουμε αφήσει έξω από τον Δήμο τις κομματικές ταυτότητες γιατί για εμάς η φανέλα λέει Δήμος Θερμαϊκού».

Σχετικά με τα «αυτονόητα» σχέδια της επόμενης μέρας, όπως τα χαρακτήρισε ο κ. Μαυρομάτης, σε περίπτωση της εκλογής του έκανε λόγο για μία διοίκηση η οποία γειτονιά – γειτονιά θα ακούει τα προβλήματα των πολιτών ενώ επανέλαβε την ενίσχυση των τοπικών συμβουλίων.

Ως πρώτη προτεραιότητα έθεσε την διαπλάτυνση της Επαρχιακής Οδού που ενώνει την Περαία με τη Νέα Μηχανιώνα. Για την κλιματική κρίση, εξήγγειλε την αντιπλημμυρική θωράκιση, την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών και την εξασφάλιση καθαρού πόσιμου νερού με την σύνδεση του δικτύου ύδρευσης της ΕΥΑΘ. Την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και την αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού με λάμπες led περιλαμβάνει το πρόγραμμα του συνδυασμού.

Την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε όλα τα δημοτικά κτήρια ανακοίνωσε ο Γ. Μαυρομάτης, σε περίπτωση εκλογής του. Ακόμα ένας στόχος είναι η συντήρηση του οδικού δικτύου και των πεζοδρομήσεων και παράλληλα την αναβάθμιση της καθαριότητας και την δημιουργία ενός «ισχυρού πλέγματος κοινωνικών υπηρεσιών για να καλύπτει ολοκληρωμένα τις ανάγκες των ευπαθών ομάδων».

Για την Περαία δεσμεύτηκε για την αποπεράτωση του πολιτιστικού κέντρου, την ανάπλαση της Οδού Δημοκρατίας, τη βιοκλιματική αναβάθμιση του παραλιακού πεζοδρόμου, την αναβάθμιση και ανάπλαση των Οδών Αμπελοκήπων και Ρωμανού, την κατασκευή νέων κοιμητηρίων, την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων του ΚΑΠΠΑ 2000, την κατασκευή χώρων parking και κυκλικού κόμβου στις Οδούς Φιλίππου με Ανθέων, την αλλαγή χρήσης γης από αμιγή σε γενική κατοικία καθώς και την ανακατασκευή του γηπέδου του «Αχιλλέα».

Για τους Νέους Επιβάτες εξήγγειλε την ολοκλήρωση του αλιευτικού καταφυγίου, την επέκταση και ανάπλαση του παραλιακού πεζοδρόμου, την αντικατάσταση και επέκταση του δικτύου ύδρευσης, την ανάπλαση της πλατείας Τσιτσάνη, την ανέγερση σχολείου, την ολοκλήρωση των απαλλοτριωτικών πράξεων τακτοποίησης και αναλογισμού, την διάνοιξη των Οδών Ανθέων – Τέρης Ιωαννίδη και Βασίλη Τσιτσάνη και τέλος την τουριστική αξιοποίηση της «Παλίρροιας».

Στην Αγία Τριάδα το πρόγραμμα του συνδυασμού περιλαμβάνει την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης δυτικά του οικισμού, την κατεδάφιση του ΑΚΤΙΟΥ, την αξιοποίηση δεξαμενής και τη δημιουργία ταχυδιυλιστηρίου, την αντικατάσταση και επέκταση του δικτύου ύδρευσης, τη χωροθέτηση και μελέτη κατασκευής νεκροταφείων, τη δημιουργία οικολογικής ακτής και αξιοποίηση του camping προς όφελος του δήμου και των δημοτών.

Μπορείς να διαβάσεις:

Προεκλογική ομιλία Τζέκου στην Επανομή – Οι άξονες ανάπτυξης και τα ”καρφιά” σε μια εντυπωσιακή ομιλία

Post a Comment