Back
Social πολιτική

Με Posts στα social πολιτική δεν κάνεις

Διάρκεια ανάγνωσης: 3 λεπτά

Όσο πλησιάζουμε προς τις δημοτικές εκλογές θεωρώ πως το κλίμα, ειδικά στα smn* θα γίνεται όλο και πιο τοξικό.

Konstantinos Kalamidas

Άρθρο του Κωνσταντίνου Καλαμίδα. Διευθευντής της SHARE MEDIA GROUP – ethermaikos.gr

Σε ένα από τα προηγούμενα άρθρα μου ανέφερα τη σπουδαιότητα της συμμετοχής των νέων ανθρώπων και πως αυτοί οφείλουν να κάνουν τη διαφορά. Δυστυχώς τα μπαρουτακαπνισμένα κανόνια της τοπικής πολιτικής σκηνής δείχνουν να τους αρέσει να κάνουν στα social πολιτική.

Πριν λίγες μέρες μέσα από ανάρτηση του στα social media ο Γιώργος Χατζηβαλάσης προσπάθησε να αναδείξει την επικινδυνότητα στην οποία έχουν περιέλθει οι κατασκηνώσεις του Απόδημου Ελληνισμού στην παραλία της Επανομής.

Για το ίδιο θέμα ωστόσο είχε ήδη τοποθετηθεί σε προηγούμενο ΔΣ με ερώτησή του ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεόδωρος Τζέκος.

Ο Γιώργος Χατζηβαλάσης περιγράφει τους αρμόδιους για τον καθαρισμό του οικοπέδου των κατασκηνώσεων του Απόδημου Ελληνισμού, για να καταλήξει πως:  Οι περίοικοι προσέφυγαν στο Δήμο, ο οποίος δεν έπραξε τίποτα. Μετά από αυτό, αναγκάστηκαν να απευθυνθούν στη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, όπου ανήκουν οι κατασκηνώσεις, καλώντας την να αναλάβει τις ευθύνες της. Κι αυτή με τη σειρά της «πέταξε το μπαλάκι» στο Δήμο, προτρέποντας κάθε αρμόδιο να επέμβει στις εγκαταστάσεις και να καθαρίσει τον χώρο των από τα ξερά χόρτα!

Το σωστό θα ήταν ο Δήμος – από το τέλος κιόλας της Άνοιξης- να είχε καλέσει τη Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού να προβεί στον καθαρισμό του χώρου. Αν η Γενική Γραμματεία εμφανιζόταν αδρανής, τότε όφειλε να καθαρίσει το χώρο με συνεργεία του Δήμου και να ζητήσει την αποζημίωση του από το αρμόδιο Υπουργείο. Τίποτα, όμως, από όσα θα μπορούσε να κάνει ο Δήμος, δεν έγινε.

Τώρα, που φτάσαμε στο αμήν,  θα αναλάβουν επιτέλους κάποια πρωτοβουλία;

Ωχ αμάν… το βίντεο!

Μέχρι εδώ θα μου πεις Καλαμίδα δεν βλέπουμε κάτι «ωχ αμάν» ! Ίσως μόνο έναν έντεχνο τρόπο να αποδοθούν «ευθύνες» στη νυν διοίκηση του Δ. Θερμαϊκού. Το διαμαντάκι όμως κρύβεται στο link του YT που αφήνει στο τέλος ο αρθρογράφος θέλοντας να ισχυροποιήσει περισσότερο την ανάρτηση του.

Το βίντεο λοιπόν του ΥΤ δείχνει το ρεπορτάζ που έκανε η ATLAS TV Κεντρικής Μακεδονίας το Νοέμβριο του 2017. Ναι πίσω στο μακρινό 2017 με Δήμαρχο Θερμαϊκού τον Γιάννη Μαυρομάτη – σημερινό συνοδοιπόρο.

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Χαβιανίδης αναφέρει μεταξύ άλλων: Απόλυτη σιωπή και μια θλιβερή εικόνα εγκατάλειψης.. . Για μία περιοχή που είναι έρμαιο στις ορέξεις κάθε επιτήδειου.. . Μετά την περιγραφή του πλιάτσικου ο δημοσιογράφος πριν κλείσει το ρεπορτάζ του αναφέρει: Μπορεί οι κατασκηνώσεις να βρίσκονται στο δήμο Θερμαϊκού, ωστόσο η ευθύνη για την λειτουργία των κατασκηνώσεων ανήκει στη Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού και κατ΄ επέκταση στο Υπ. Εξωτερικών.

Λήγουν τα άλλοθι;

Το ρεπορτάζ του 2017 αποτελεί την καθολική ομολογία ενός εγκλήματος για τη σοκαριστική εγκαταλείψει του χώρου των παιδικών κατασκηνώσεων του Α.Ε. & ταυτόχρονα το απόλυτο άλλοθι για το Δήμο Θερμαϊκού, αφού αυτός δεν είχε και δεν έχει απολύτως καμία άμεση εμπλοκή με το  οικόπεδο αυτό. Τα άλλοθι με τα ελάχιστα νομικά που γνωρίζω δεν λήγουν. Αυτό που πρέπει να λήξει είναι η social πολιτική μέσα από posts, εξυπνάδες, ευχολόγια, φανταστικά έργα, memes και άλλα πολλά.

Προφανώς το οικόπεδο θα έπρεπε ήδη να έχει αποψιλωθεί από τους πραγματικά αρμόδιους και να μη φοβόμαστε για πυρκαγιές. Είτε είχαμε Μαυρομάτη, είτε έχουμε Τσαμασλή.

Μπορείς να διαβάσεις:

43% + 1ψήφο χρειάζεται ο νικητής για το Δήμο Θερμαϊκού

Post a Comment