Back
Μαυρομάτης

Μαυρομάτης από Επανομή: «Η ώρα των αποφάσεων έφτασε»

Διάρκεια ανάγνωσης: 4 λεπτά

Στην πλατεία της Επανομής έδωσαν το «παρών» φίλοι και υποστηρικτές του συνδυασμού «Όλοι Μαζί» για την κεντρική προεκλογική ομιλία του Υποψήφιου Δημάρχου Θερμαϊκού, Γιάννη Μαυρομάτη.

Από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, Υποψήφιοι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, φίλοι και υποστηρικτές της παράταξης «Όλοι Μαζί» συγκεντρώθηκαν στο προεκλογικό κέντρο της Επανομής όπου απηύθυνε ομιλία ο Υποψήφιος Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης.

Ο Γ. Μαυρομάτης στην ομιλία του έθεσε εκ νέου το δίλημμα «που πάμε» και αν ο δρόμος που θα επιλέξει το εκλογικό σώμα του δήμου Θερμαϊκού θα είναι το στάσιμο μονοπάτι της «αδιαφορίας και της παρακμής», ή «είμαστε μπροστά, πάμε μπροστά όλοι μαζί, με αρχές και αξίες, με έργα που στηρίζουν τον τόπο μας, με δράσεις και παρεμβάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα μας».

Ο Γιάννης Μαυρομάτης χαιρετά τον Υποψήφιο Σύμβουλο, Αστέρη Μπαλασά.

Ωστόσο, θέλησε να επισημάνει ότι «δεν υπάρχει η πολυτέλεια για ανούσιες κόντρες και άγονες αντιπαραθέσεις» ενώ έκανε λόγο για τις εικόνες «εγκατάλειψης» που σύμφωνα με τον κ. Μαυρομάτη επικρατούν σήμερα στο Δ. Θερμαϊκού θέτοντας ως επιτακτική ανάγκη την «αλλαγή πορείας για να ξανά δώσουμε στους πολίτες την αξιοπρέπεια και τον σεβασμό που τους αξίζει και για να είναι περήφανοι για τον τόπο που ζουν».

«Σας διαβεβαιώ, η δημοκρατική έκφραση των πολιτών είναι δεδομένη μέσα από τοπικά δημοψηφίσματα για μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο, όπως και η δική μας τακτική λογοδοσία», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Άγγελος Σαμακοβλής, Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος.

Πενταετία έργων και… δεσμεύσεων

Στην συνέχεια, παρουσίασε το πρόγραμμα του συνδυασμού για τα επόμενα πέντε χρόνια επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον στις ελλείψεις της Επανομής. Έκανε λόγο για «μεταφορά επιπλέον αρμοδιοτήτων στα τοπικά συμβούλια» ώστε «να μπορούν να παρεμβαίνουν και να λύνουν προβλήματα χωρίς να περιμένουν το πράσινο φως από το Δημαρχείο».

Έκανε λόγο για την επόμενη πενταετία που, σύμφωνα με τον κ. Μαυρομάτη, «πρέπει να είναι πενταετία έργων, ανάπτυξης, προόδου και λύσεων για τα προβλήματα του τόπου». Έτσι, μίλησε για μία σειρά από έργα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του συνδυασμού.

Το πρώτο μέτρο που ανακοίνωσε για πρώτη φορά από την Επανομή είναι η κατά 70% μείωση των δημοτικών τελών για τα υπόγεια και τους βοηθητικούς χώρους. Άλλα μέτρα περιλαμβάνουν την διόρθωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, την επαναλειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών καθώς και την μεταφορά και άλλων υπηρεσιών στην Επανομή, την ανάπλαση της εισόδου της, την κατασκευή πεζοδρομίων, την αντικατάσταση του εσωτερικού ύδρευσης και την επέκταση του δικτύου αποχέτευσης, την βιοκλιματική αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου με την αξιοποίηση της ήδη υπάρχουσας μελέτης καθώς και την αποκατάσταση της λειτουργικότητας του αλιευτικού καταφυγίου, την αποκατάσταση των δρόμων μέσα στον οικισμό αλλά και την αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας.

Επίσης, ανακοίνωσε την ίδρυση ενεργειακής κοινότητας προκειμένου να μειωθεί το κόστος της ενέργειας για τον αγρότη, την αναβάθμιση των δημοτικών πλαζ, την δημιουργία ποδηλατοδρόμου στην παραλία της Επανομής καθώς και την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού.

Η Υποψήφια Σύμβουλος, Κική Ελευθεριάδου, συνοδευόμενη από την κόρη της.

Η αντιπλημμυρική θωράκιση της Επανομής είναι επίσης μέσα στο διοικητικό πρόγραμμα του Γ. Μαυρομάτη καθώς και η επαναλειτουργία των κατασκηνώσεων του Απόδημου Ελληνισμού, η ανέγερση του κλειστού γυμναστηρίου, την ανακατασκευή του γηπέδου της Αναγέννησης Επανομής.

Τέλος, δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση της διαπλάτυνσης της επαρχιακής οδού 28, την δημιουργία νέων παιδικών χαρών, τη συντήρηση των σχολικών συγκροτημάτων και των αύλειων χώρων τους, την ίδρυση νέων κοιμητηρίων και το γενικό πολεοδομικό σχέδιο της Επανομής και του Μεσημερίου.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στο σχέδιο επάνδρωσης πολυμελούς ομάδας αντιμετώπισης και καταστολής του εγκλήματος, σχολιάζοντας ότι «δεν θα αφήσουμε τους πολίτες να ζουν στον φόβο». Επίσης, πρότεινε και την ίδρυση αστυνομικού σταθμού στην Επανομή, παρόμοιο με το μοντέλο του Πανοράματος.

Μπορείς να διαβάσεις:

Επενδύει στη ρητορική μίσους ο Ματζάρης – «Δεν μου αρμόζουν τέτοιοι χαρακτηρισμοί» απαντά εκείνος

Post a Comment