Back
Ματζάρης

Επενδύει στη ρητορική μίσους ο Ματζάρης – «Δεν μου αρμόζουν τέτοιοι χαρακτηρισμοί» απαντά εκείνος

Διάρκεια ανάγνωσης: 3 λεπτά

Σε μία πρωτοφανή επίθεση εναντίον όλων των μη Περαιωτών προχώρησε ο Υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος με την παράταξη «Όλοι Μαζί», Αντώνης Ματζάρης – Δίνει την δική του εκδοχή της ιστορίας αποκλειστικά στο #ethermaikos.

Το πρωί της Τετάρτης, ο Υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος Περαίας με την παράταξη «Όλοι Μαζί», Αντώνης Ματζάρης, προχώρησε σε μία προκλητική δημοσίευση, στην οποία στοχοποιεί την καταγωγή των μελών της νυν Διοίκησης του Δ. Θερμαϊκού.

Η εν λόγω δημοσίευση αφορά την αναβολή των εορτασμών της γενέθλιας ημέρας της Περαίας, την οποία ανακοίνωσε ο Δήμος στις 8 Σεπτεμβρίου. Όμως, ήδη σε πρώιμο σκέλος της δημοσίευσής του, γράφει ο κ. Ματζάρης: «Κανείς από την π.δ.α (σ.σ. εννοεί παρούσα δημοτική αρχή) που διαφεντεύουν την Περαία δεν είναι Περαιώτης. Ο δήμαρχος είναι από την Καλαμαριά (Μεσημέρι), ένας αντιδήμαρχος είναι από τη Μηχανιώνα, άλλος από τη Λιβύη, άλλος από την Επανομή, άλλος από το πουθενά».

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με το Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα: «Κάθε επίκληση εθνικού, φυλετικού ή θρησκευτικού μίσους, που αποτελεί υποκίνηση διακρίσεων, εχθρότητας ή βίας απαγορεύεται από το νόμο».

Η επιστροφή

Η δημοσίευση του κ. Ματζάρη προκάλεσε σάλο με μία σωρεία σχολίων να συσσωρεύεται κάτω από την ανάρτησή του. Εξάλλου, είναι γνωστό πως εν γένει ο Δήμος Θερμαϊκού αλλά και συγκεκριμένα η Περαία, είναι πόλος έλξης για αρκετούς ετεροδημότες όχι μόνο ως καλοκαιρινός προορισμός αλλά και ως τόπος μόνιμης κατοικίας.

Μετά το ξέσπασμα των αντιδράσεων, επανήλθε με μία νέα δημοσίευση στην οποία προσπάθησε να ερμηνεύσει διαφορετικά τα γεγραμμένα του, κάνοντας λόγο για «κάποιους που προσπάθησαν να μου προσάψουν ιδεολογίες που πάντα πολεμούσα. Ιδιαίτερα ότι ξεχωρίζω τους παλιούς από τους νέους Περαιώτες».

Μάλιστα, δεν άργησε να εξαπολύσει κατηγορίες κατά αυτών «που από ανοησία, επιπολαιότητα ή κόμπλεξ κυρίως κομματικό θέλουν να μας διαιρέσουν σε αμνούς και ερίφια και ας συμπορευτούμε με ειλικρίνεια και σωστό κριτικό πνεύμα για την ανάπτυξη αυτού του τόπου, που τόσο πολύ αξίζει κανείς να ζει».

Ο Α. Ματζάρης στο #ethermaikos

Το #ethermaikos ήρθε σε επικοινωνία με τον κ. Ματζάρη για την επίμαχη δημοσίευση. Σε ερώτηση αν θεωρεί ότι η τοποθέτηση αυτή προάγει την μισαλλοδοξία απάντησε ότι «οι κακοπροαίρετοι τα μεταφράζουν έτσι».

Θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι η ουσία της αρχικής του δημοσίευσης ήταν ότι κρίνει την παρούσα δημοτική αρχή για την επιλογή της να αναβάλει τους εορτασμούς της γενέθλιας ημέρας της Περαίας.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Πέρα από την ανικανότητα που τους διακρίνει, εκείνο που τους λείπει είναι να καταλάβουν την ψυχή αυτού του τόπου. Δεν μπορείς να μου φέρνεις την Παπαρίζου και να γίνει 50,000€ και να ακυρώνεις την γενέθλια ημέρα, που δεν είναι καν διασκέδαση.

Όπως έγραψα, είναι μνημόσυνο για τους προγόνους μας και όλους εκείνους που βοήθησαν να φτιαχτεί η Περαία. Όποιος λέει ότι είμαι προκατειλημμένος με τον Τσαμασλή ή τον Κούτουκα έχει πολιτικές σκοπιμότητες.

Ακόμα και για τον Μισαλέμη που είπαν. Τον σέβομαι σαν γιατρό αλλά μπορώ να μην τον σέβομαι σαν τοπικό άρχοντα.

Η ουσία του δημοσιεύματος δεν είναι ότι δεν είναι από την Περαια. Δεν έχουν την ικανότητα να αντιληφθούν τις ανάγκες του Δήμου και άρα της Περαίας.

Δεν μου αρμόζουν τέτοιου είδους χαρακτηρισμοί».

Μπορείς να διαβάσεις:

Θέση Εργασίας: SHARE sa, Social Media Marketing Manager

Post a Comment