Back
Market Pass

Market Pass: Η τελευταία πράξη – «Παγώνει» η επέκταση και μετατίθεται η καταβολή

Διάρκεια ανάγνωσης: 4 λεπτά

Στο «συρτάρι» μπαίνει το σχέδιο χρονικής επέκτασης του market pass μέχρι το τέλος του έτους, με την τελευταία περίοδο αιτήσεων να ανοίγει αύριο. Ποιοι οι δικαιούχοι και μέχρι πότε η καταβολή του επιδόματος.

Στην σκιά των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν τη Θεσσαλία το τελευταίο δεκαήμερο αλλά και την εξαγγελία των νέων μέτρων από τον Πρωθυπουργό στην καθιερωμένη ομιλία του στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, μπαίνει οριστικό «τέλος» στο market pass.

Παρότι υπήρξε το ενδεχόμενο της χρονικής επέκτασης του market pass μέχρι και το τελευταίο δίμηνο του έτους, τα σχέδια αυτά αλλάζουν οριστικά, κάτι που επιβεβαίωσε και στο τηλεοπτικό κοινό του ANT1 ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, όταν βρέθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Έτσι, από αύριο Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 ανοίγουν για τελευταία φορά οι αιτήσεις για το market pass. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν δυνατότητα καταβολής τους μέχρι και την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023. Επιπλέον, εξαίρεση από την συγκεκριμένη διαδικασία αποτελούν οι παλαιοί δικαιούχοι.

Γενικά, ισχύει ότι όσοι έχουν κάνει αίτηση στο παρελθόν και ήταν δικαιούχοι, δεν χρειάζεται εκ νέου υποβολή της αίτησης. Ωστόσο, οι παλαιοί δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν νέα αίτηση, μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου 2023. Αυτό, εάν επιθυμούν να τροποποιήσουν τον τρόπο χορήγησης της ενίσχυσης ή εάν έχει αλλάξει ο αριθμός IBAN του τραπεζικού λογαριασμού της επιλογής τους, σε σχέση με την πρώτη καταβολή.

Πώς κάνω αίτηση για Market Pass 2 στο gov.gr

Όσοι δικαιούχοι θα κάνουν τώρα αίτηση για το Market Pass 2, θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα https://vouchers.gov.gr/marketpass, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς σας κωδικούς για το TAXISNet.

Μετά την είσοδο στην εφαρμογή, ο δικαιούχος συμπληρώνει και επιβεβαιώνει τα στοιχεία επικοινωνίας του. Δηλαδή τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου και τη διεύθυνση e-mail.
Έπειτα, επιλέγει τον τρόπο πίστωσης. Δηλαδή, είτε την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας είτε την κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, καθώς και το πιστωτικό ίδρυμα με το οποίο επιθυμεί να συνεργαστεί.

Εάν επιλέξετε τα μετρητά στην τράπεζα, τότε θα πρέπει να έχετε διαθέσιμο το IBAN ενεργού τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο είστε τουλάχιστον συνδικαιούχος. Στη συνέχεια, η πλατφόρμα θα επιβεβαιώσει τα στοιχεία επικοινωνίας – στο κινητό τηλέφωνο θα λάβετε έναν κωδικό με SMS, ενώ στο e-mail θα λάβετε ένα μήνυμα με ενεργό link.

Πότε η καταβολή του Market Pass 2

Για τις αιτήσεις που θα γίνουν έως και την 25η Σεπτεμβρίου 2023 η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης θα γίνει έως την 29η Σεπτεμβρίου 2023. Αυτές αφορούν ενισχύσεις για τους μήνες Αύγουστο έως και Οκτώβριο 2023. Το ίδιο ισχύει και για όσους είχαν λάβει ήδη την ενίσχυση κατά την προηγούμενη περίοδο και είναι εκ νέου δικαιούχοι. Γι’ αυτούς απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεών τους να έχει γίνει έως την 25η Σεπτεμβρίου 2023.

Επιπλέον, το επιδοτούμενο ποσό των δικαιούχων που υπέβαλαν αιτήσεις μετά την 25η Σεπτεμβρίου, θα φανεί έως την 5η Νοεμβρίου 2023. Τέλος, για τις φορολογικές δηλώσεις, των οποίων η εκκαθάριση θα γίνει μετά την 25η Σεπτεμβρίου, η πίστωση των χρημάτων θα γίνει έως την 31η Οκτωβρίου 2023.

Επίσης, υπάρχει η περίπτωση, λόγω επεξεργασίας των στοιχείων από τις τράπεζες, οι δικαιούχοι να δουν τα ποσά πιστωμένα στους λογαριασμούς τους 1-2 ημέρες αργότερα από τις ανωτέρω αναφερθείσες ημερομηνίες.

Market Pass 2: Τα εισοδηματικά κριτήρια

Τα εισοδηματικά κριτήρια είναι τα ίδια που ίσχυαν στον πρώτο γύρο και ήταν τα εξής:

-Άγαμοι: Έως 16.000 ευρώ
-Έγγαμοι – Μονογονεϊκές οικογένειες: Έως 24.000 ευρώ
-Για κάθε παιδί ή επιπλέον μέλος: Συν 5.000 ευρώ

Σχετικά με την αντικειμενική αξία των ακινήτων, ισχύουν τα εξής:
-Άγαμοι: Έως 250.000 ευρώ
-Έγγαμοι – Μονογονεϊκές οικογένειες: Έως 400.000 ευρώ

Market Pass 2: Τα ποσά ανά δικαιούχο

Τα ποσά του Market Pass θα είναι και αυτά τα ίδια και θα είναι τα εξής:

-22 ευρώ για μονομελές νοικοκυριό
-32 ευρώ για ζευγάρι χωρίς τέκνα
-το ίδιο ποσό (32 ευρώ) δικαιούται και μια μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο
-42 ευρώ λαμβάνει μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα
-Ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο θα λάβει 42 ευρώ
-με δύο εξαρτώμενα τέκνα 52 ευρώ
-οικογένειες με τρία εξαρτώμενα τέκνα 62 ευρώ
-ενώ με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα θα λάβει 72 ευρώ

ΠΗΓΗ

Μπορείς να διαβάσεις:

Περαία: Χειροπέδες σε φυγόποινο χούλιγκαν για τα επεισόδια στον τελικό Κυπέλου στον Βόλο

Post a Comment