Back

Κ. Καργιολάκη: Το νέο «πρόσωπο» της Νέας Μηχανιώνας

Διάρκεια ανάγνωσης: 4 λεπτά

Η Κάτια Καργιολάκη «Συμμετέχει» στη Διοίκηση του Θοδωρή Τζέκου, έναν άνθρωπο που της εμπνέει εμπιστοσύνη, όπως θα πει στο #ethermaikos, αφού αναλαμβάνει τα «ηνία» της Νέας Μηχανιώνας μετά την εκλογή της στη θέση της προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου.

Οι δημοσιογράφοι, Σοφία Πρώιου & Χριστίνα Στεφανίδου

Οι δημοσιογράφοι, Σοφία Πρώιου & Χριστίνα Στεφανίδου

Ως εκλεγμένη πλέον Πρόεδρος, ποιες θα είναι οι πρώτες «διεκδικήσεις» του νέου τοπικού συμβουλίου της Νέας Μηχανιώνας από τη μέλλουσα Δημοτική Αρχή προς όφελος της Κοινότητας;

Η παράταξή μας είναι ανοιχτή στο διάλογο με τον πολίτη. Όλα αυτά τα χρόνια έχει γίνει καταγραφή των αναγκών ανά δημοτική ενότητα πάνω στις οποίες έχει δομηθεί αντίστοιχα και το πρόγραμμά μας. Αν μου επιτρέπετε δεν μιλάμε για διεκδικήσεις. Με το νέο μοντέλο διοίκησης που καθιερώνει η νέα διοίκηση μιλάμε πια για αναβαθμισμένο ρόλο των κοινοτήτων και ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ τους. Παράλληλα ο θεσμός του τοπικού αντιδημάρχου στοχεύει στην βελτίωση της καθημερινότητας, εκεί δηλαδή που πονάει η τοπική αυτοδιοίκηση.

Δεδομένου ότι τα Τοπικά Συμβούλια είναι διαπαραταξιακά, τι προσδοκάτε από την συνεργασία σας με τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου της Νέας Μηχανιώνας;

Οι περισσότεροι επιστήμονες έχουν ισχυριστεί ότι η ικανότητα να επιλύουμε προβλήματα μαζί, σε ομάδες, φαίνεται να αποτέλεσε θεμελιώδες λόγο για την επιβίωση και την κυριαρχία του ανθρώπινου είδους στον πλανήτη μας. Με γνώμονα λοιπόν ότι όλες οι παρατάξεις είχαν τον ίδιο σκοπό, η συνεργασία δεν πρέπει να αποτελεί μονόδρομο αλλά επιλογή. Κατά το Σωκράτη ο υγιής λόγος και αντίλογος αποτελούν βασικά συστατικά του πολιτισμού και της δημοκρατίας. Μέσα λοιπόν από τη συνεργασία οφείλουμε να αντικρύζουμε κάθε γεγονός και ιδέα πολύπλευρα. Αυτό δεν είναι βέβαια πάντα εύκολο αλλά όταν υπάρχει θέληση και προσπάθεια για συνεργασία προς ένα κοινό όραμα τότε έρχεται η επιτυχία.

Προβλήματα και προτεραιότητες. Ποιες είναι για εσάς οι μεγαλύτερες «παθογένειες» της περιοχής και πως θα επιδιώξετε να τις λύσετε το επόμενο διάστημα;

Τα τελευταία χρόνια η κακή εικόνα του Δήμου μας είναι εύκολα ορατή όχι μόνο στους κατοίκους της αλλά και στους επισκέπτες της. Ως μητέρα και η ίδια δύο παιδιών ενδεικτικά θα αναφέρω την έλλειψη υποδομών που μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη παιδικών δραστηριοτήτων όπως οι παιδικές χαρές. Είναι επιτακτική ανάγκη να επενδύσουμε στο παιδί.

Είστε έτοιμη να αναλάβετε την «πρόκληση» αυτή;

Ήμασταν μια ομάδα ικανών ανθρώπων έτοιμη να διεκδικήσει το Δήμο και τώρα είμαστε έτοιμοι να τον διοικήσουμε με πρόγραμμα και στόχους υλοποιήσιμους. Πολλή σημαντική είναι αρχικά η ασφάλεια που εμπνέει ο επικεφαλής της παράταξης μας Τζέκος Θεόδωρος καθώς και τα πρόσωπα που την απαρτίζουν. Προσωπικά νιώθω έτοιμη από τη στιγμή που έθεσα την υποψηφιότητα μου με πάθος και ενέργεια να προσφέρω σε όποια θέση κι αν βρισκόμουν. Η αλλαγή έρχεται μέσα από την υπεύθυνη στάση και τη δράση. Θα είναι λοιπόν μεγάλη μου χαρά από αυτό το βήμα να γίνω μέρος της αλλαγής.

Με ποιους φορείς θα μπορούσατε να συνεργαστείτε με γνώμονα την ανάπτυξη της περιοχής;

Όλοι χρειάζονται. Κανείς δεν περισσεύει. Δεν είναι τυχαίο και το όνομα της παράταξης “Συμμετέχω Θερμαϊκός”. Οι πολίτες πίστεψαν σε μας και έδωσαν το σύνθημα για την αλλαγή σελίδας στο Δήμο μας. Ήρθε λοιπόν η ώρα να συν- μετέχουμε και τους θέλουμε όλους στο πλάι μας! Το κοινό όραμα αποτελεί την κινητήρια δύναμη και το φάρο που θα μας κατευθύνει προς τις σωστές κινήσεις για την επίτευξη των στόχων μας.

Σε μια ιδανική συνθήκη, περιγράψτε μας το νέο «πρόσωπο» της Νέας Μηχανιώνας του 2028;

Μέσα από μια όμορφη συνεργασία με όλους ανεξαιρέτως παράταξης ευελπιστώ να καταφέρουμε να συνεχίσουμε ό,τι υπάρχει, να εξελίξουμε και να δημιουργήσουμε ό,τι χρειάζεται! Ελπίζω τα επόμενα χρόνια η Νέα Μηχανιώνα να είναι ο τόπος που μας αξίζει. Ένας τόπος που θα μπορεί να προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής στους κατοίκους του. Ένα τουριστικό θέρετρο με τις κατάλληλες υποδομές.

Μπορείς να διαβάσεις:

Στράτος Τροκάνας: Το όραμα για το Δ. Θερμαϊκού του 2028

Comment(1)

  • Προδρομος Savaidis

    20 Δεκεμβρίου 2023

    Γενικόλογα.
    Η πρόταση μου είναι να προσλάβουν έναν πλουσιοπάροχα αμοιβόμενο Ιταλό ειδικό στον τουρισμό, με περγαμηνές, πιθανόν με μισθό + μπόνους αποδοτικότητας και να ξεκινήσουν με ένα τρίμηνο σεμινάριο για όλα τα στελέχη τους. Στην συνέχεια να προσλάβουν έναν Έλληνα ειδικό, πιθανώς με σπουδές στην Ιταλία σε αρχιτεκτονική ανοικτού χώρου.
    Να ανοίξουν όλες οι βιβλιοθήκες. Να γίνονται επιστημονικές ομιλίες και σεμινάρια (φιλοσοφίας, πληροφορικής) και θεατρικές παραστάσεις για όλους.

Post a Comment