Back
Σφαγή

Η «Σφαγή» επέστρεψε στέλνοντας ηχηρά κοινωνικά μηνύματα

Διάρκεια ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ξεχωριστές ερμηνείες, πολύχρωμο σκηνικό, εναλλαγές φωτισμών συνέθεσαν την παράσταση της θεατρικής ομάδας «Φύρδην Μίγδην» με τίτλο «Σφαγή» – «Έχουμε περάσει πολλές στιγμές συγκίνησης και γέλιου» δήλωσε στο ethermaikos το μέλος της θεατρικής ομάδας  Ευ. Καμπούρη –  Για τις εντατικές πρόβες του τελευταίου διμήνου μίλησε ο  Μ. Κανταλάς.

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 16 Μαρτίου η δεύτερη παράσταση της «Σφαγής» στο Αμφιθέατρο ΚΑΠΠΑ 2000. Η πρώτη παράσταση πραγματοποιήθηκε στην τελετή έναρξης του 3ου Φεστιβάλ Θεάτρου τον περασμένο Οκτώβριο.

Υπό τον ήχο πολλών χειροκροτημάτων η θεατρική ομάδα «Φύρδην Μίγδην» παρουσίασε μία κωμικοτραγική παράσταση για τη βαρβαρότητα των «πολιτισμένων», βασισμένη στην ομώνυμη ταινία του Ρόμαν Πολάνσκι.

Σφαγή

Μίλησαν στο #ethermaikos οι Μάνος Κανταλάς και Ευαγγελία Καμπούρη.

Η θεατρική ομάδα «Φύρδην Μίγδην» σήμερα αποτελείται από 21 μέλη. Σκηνοθέτης της ομάδας είναι η καθηγήτρια Γιώτα Αλεξοπούλου.

«Το θέμα της βίας αγγίζει δυστυχώς ακόμα το σήμερα όσο ποτέ άλλοτε. H έλλειψη επικοινωνίας που υπάρχει μεταξύ των ζευγαριών, την ενδοοικογενειακή βία και το σχολικό και εργασιακό bulling…», ανέφερε μία εκ των συντελεστών η Ευαγγελία Καμπούρη.

«Κάναμε πολύ εντατικές πρόβες για ένα δίμηνο σχεδόν καθημερινά», δήλωσε στο #ethermaikos ένας εκ των τεσσάρων ηθοποιών της παράστασης ο Μάνος Κανταλάς. Περιγράφοντας το έργο ανέφερε: «Tο έργο στιγματίζει την εικόνα του πολιτισμού που προβάλλουμε αλλά από πίσω κρύβονται αρχέγονα ένστικτα».

Σφαγή

Γιατί να γραφτώ σε μία θεατρική ομάδα;

Mε τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας, πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει την όρεξή τους να κυνηγήσουν τα δικά τους χόμπι. Τα μέλη της θεατρικής ομάδας, έστειλαν το δικό τους μήνυμα και παρότρυναν οποιοδήποτε να “κυνηγήσει” το θέατρο.

«Είναι ωραίο όταν δένει μία ομάδα. Μπορούν πάνω στην πρόβα να βγουν πολλά συναισθήματα», σημείωσε η Ευ. Καμπούρη και συμπλήρωσε πως «η ομορφιά του θεάτρου είναι ότι κάτι συνδημιουργείς. Ο καθένας έχει τον ρόλο του και είναι όλοι εξίσου σημαντικοί».

Ο Μ. Κανταλάς πρόσθεσε πως «έχουμε περάσει πολλές όμορφες στιγμές, συγκίνησης και γέλιου».

Την παράσταση παρακολούθησε πλήθος κόσμου που παρά τις πολλές εορταστικές εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου της Αποκριάς έδωσε δυναμικό παρών.

Το «παρών» έδωσαν φίλοι, συγγενείς και πολλά μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο δήμαρχος Θερμαϊκού Θεόδωρος Τζέκος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Δημήτρης Γρουσουζάκος, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Πολεοδομίας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Φώτης Μπαξεβάνης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παιδείας και Ισότητας και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Δύο Φύλων Μορφούλα Καραγιάννη, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ Σίμος Γιαννακίδης και οι Τοπικοί Σύμβουλοι Περαίας Άγγελος Σαββίδης και Δέσποινα Τσούργιαννη.

Σφαγή

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος Θερμαϊκού έθεσε υπό την αιγίδα του την εκδήλωση και παραχώρησε το Αμφιθέατρο ΚΑΠΠΑ για την πραγματοποίησή της παράστασης.

Η «Σφαγή» θα επιστέψει με νέες παραστάσεις τους επόμενους μήνες, για όσους δεν την έχουν δει και για όσους θα ήθελαν να την ξαναδούν.

Μπορείς να διαβάσεις:

Η «Κυρά Σαρακοστή» στο Κέντρο Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αγ. Τριάδας

Post a Comment