Back
Μονόπρακτο

Γυμνάσιο Ν. Επιβατών: Το «Μονόπρακτο Τεσσάρων Πράξεων» στο 4ο Μαθηματικό Φεστιβάλ

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 2 λεπτά

Στο 4ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ έλαβαν μέρος μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Νέων Επιβατών παρουσιάζοντας το «Μονόπρακτο των Τεσσάρων Πράξεων» του Ντίνου Κορδώση.

Μία διασκευή του Ντίνου Κορδώση παρουσίασαν μαθητές και μαθήτριες της Α’ Τάξης του Γυμνασίου των Νέων Επιβατών υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Π. Κυρανίδου, με τίτλο «Μονόπρακτο Τεσσάρων Πράξεων» στο 4ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ, το οποίο διεξήχθη στις 17 και 18 Απριλίου.

Το πρόγραμμα αποτελεί μία διοργάνωση του Ελληνικού Κέντρου Επιστημών και Τεχνών (Ε.Κ.Ε.ΤΕ) και περιλάμβανε εργασίες, ομιλίες και συνεντεύξεις με πρόσωπα από τον χώρο των επιστημών και της κοινωνίας που αποτελούν πρότυπο. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν δράσεις ενώ οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στον διαγωνισμό των γρίφων.

Το σύνθημα του φεστιβάλ ήταν «Τα μαθηματικά είναι παντού», σύνθημα που υπογραμμίζει την παρουσία των μαθηματικών στην καθημερινότητά μας και προτρέπει τους μαθητές να τα ανακαλύπτουν από διάφορες οπτικές γωνίες.

Το Φεστιβάλ απευθυνόταν σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πραγματοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

Ντίνος Κορδώσης

Ο Ντίνος Κορδώσης γεννήθηκε στην Κλένια Κορινθίας. Σπούδασε μαθηματικός στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και πολιτικός μηχανικός στο Ε.Μ.Π. Δίδαξε Μαθηματικά στη Μέση Εκπαίδευση, όπου ασχολήθηκε και με το θέατρο, γράφοντας και παρουσιάζοντας θεατρικά έργα. Ειδικότερα, ασχολήθηκε με το Μαθηματικό Θέατρο.

Προσωποποίησε τις μαθηματικές οντότητες και τις ανέβασε στη θεατρική σκηνή, εισάγοντας παράλληλα θεατρικά μαθηματικά δρώμενα στην αίθουσα διδασκαλίας, συμβάλλοντας έτσι στη διαμόρφωση της σύγχρονης διδακτικής των Μαθηματικών.

Το 2001 εξέδωσε συλλογή πεζών με τίτλο “Το πορτραίτο της απουσίας”, του οποίου ένα μυθιστόρημα επανεκδόθηκε από τις εκδόσεις “Διόπτρα” το 2003 με τον τίτλο “Η αγάπη που δεν περίμενα”. Θεατρικά του έργα παρουσιάστηκαν σε πανελλήνια συνέδρια της Μαθηματικής Εταιρίας και σε σχολεία της χώρας.

Σε διαγωνισμό Μαθηματικού Θεάτρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2013) με παγκόσμια συμμετοχή, έργο του απέσπασε βραβείο κι ένα δεύτερο έλαβε τιμητική διάκριση. Ασχολήθηκε με διάφορες μορφές τέχνης (έχει πραγματοποιήσει και ατομική έκθεση ζωγραφικής).

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων, κατασκευάζοντας λειτουργικά ομοιώματα αρχαιοελληνικών μηχανών. Πραγματοποίησε σχετική έκθεση στο 59ο Γυμνάσιο-Λύκειο Αθηνών, από όπου μεταφέρθηκε και λειτουργεί στον Δήμο Κορινθίων.

Μπορείς να διαβάσεις:

ERASMUS+: Το Πρότυπο ΕΠΑΛ Επανομής στη…Βουδαπέστη (ΦΩΤΟ)

Post a Comment