Back
Παραδέλη

GenZ-ers: Δήμητρα Παραδέλη

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 3 λεπτά

1. Ποιος/α είσαι;

Ονομάζομαι Δήμητρα Παραδέλη, είμαι 30 ετών και από μικρή το οικογενειακό μου πλαίσιο με φώναζε «Απιτούλι», εφεύρεση του θείου μου. Στο φιλικό πλαίσιο επικρατεί κυρίως το κλασσικό «Μήτσος-Μήτσα». Είμαι λάτρης της φύσης, της μουσικής και των ταξιδιών. Το μότο μου είναι «Να έχεις κατάφαση στη ζωή για να έχει και αυτή κατάφαση προς εσένα».

2. Τι είσαι;

Είμαι απόφοιτη του τμήματος Βιολογίας ΑΠΘ. Υπήρξα αθλήτρια και προπονήτρια (για 8 χρόνια) στο άθλημα του Τραμπολίνο με πανελλήνιες και διεθνείς διακρίσεις. Τα τελευταία 2 χρόνια εργάζομαι στον χώρο της υγείας, εκεί όπου οι περισσότεροι τρέμουν να έρθουν. Σφράγισμα, σας λέει κάτι; Οι περισσότεροι με αποκαλούν ως μία ευαίσθητη ψυχή αλλά και ως ανεξάντλητη πηγή δύναμης. Τα κύριο ελάττωμα μου είναι η ιδιοτροπία μου στο φαγητό. Λατρεύω τα ιταλικά και προσφάτως πήρα το Γ2. Εκφράζομαι μέσα από τη μουσική και είμαι μέλος της φιλαρμονικής του Δήμου Θερμαϊκού.

Επίσης, αγαπώ την ποίηση! Το 2023 κέρδισα Β’ Βραβείο σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης με θέμα την «Μαρία Κάλλας», Β’ Βραβείο ποίησης στο λογοτεχνικό διαγωνισμό της ΕΛΒΕ, καθώς και δυο επαίνους σε διεθνείς διαγωνισμούς.

3. Ο μικρότερός σου εαυτός θα ήταν περήφανος για αυτό που είσαι;

Σίγουρα θα ήταν περήφανος, όχι μόνο για αυτά που έχω καταφέρει αλλά και για τις συνθήκες μέσα στις οποίες τα κατάφερα! Μα πάνω απ’ όλα θα ήταν περήφανος για το ήθος μου και την αξιοπρέπεια μου, που δεν τα παρέσυραν τα κύματα των αντιξοοτήτων!

4. Που βρίσκεσαι;

Βρίσκομαι οπουδήποτε αισθάνομαι ο εαυτός μου! Σε δραστηριότητες που γεμίζουν την ψυχή μου και αναβαθμίζουν το πνεύμα μου και μεταξύ ανθρώπων με τους οποίους μοιραζόμαστε αγάπη, κατανόηση και αλληλεγγύη.

Κυριολεκτικά, βρίσκομαι στην Περαία με τα πανέμορφα ηλιοβασιλέματα. Εδώ μεγάλωσα και αγαπώ τον τόπο μου!

5. Που θα ήθελες να βρίσκεσαι;

Θα ήθελα να βρίσκομαι μέσα στο αεροπλάνο, καθούμενη στο παράθυρο με στόχο να γνωρίσω όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και διαφορετικές κουλτούρες. Ιδανικοί προορισμοί η Ιταλία εννοείται, οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα ή η Νέα Υόρκη. Φυσικά, πάντοτε με καλή παρέα!

6. Πες μου ένα τραγούδι που είσαι εσύ.

Είμαι το Song from the secret garden! Στο άκουσμα του γαληνεύω, αναθεωρώ, ονειρεύομαι, αγαπάω, χαμογελάω, μοιράζομαι, ηρεμώ, ταξιδεύω, απολαμβάνω…Κάτι σαν χάδι στην ψυχή μου!

7. Πες μου ένα μέρος που είσαι εσύ.

Είμαι ένα καλοκαιρινό πλακόστρωτο σοκάκι της Ιταλίας. Καθισμένη στο εστιατόριο με ριζότο θαλασσινών, λευκό γλυκό κρασί, μελωδίες Βelcanto και ιδανική συντροφιά…

8. Πες μου ένα όνειρο που σχεδιάζεις να πραγματοποιήσεις στα επόμενα 5 χρόνια.

Το μεγαλύτερο μου όνειρο για τα επόμενα 5 χρόνια είναι να είμαι ΥΓΙΗΣ και φυσικά να φτιάξω τη δική μου οικογένεια. Κατά τα άλλα, θέλω να συνεχίσω να είμαι παραγωγική και να προσφέρω προς όφελος του συλλογικού καλού.

9. Και ένα άμεσο σχέδιο;

Να εξελιχθώ στο πεδίο της δημιουργικής γραφής και να αναβαθμίσω τις γνώσεις μου στον επαγγελματικό μου κλάδο.

10. Περιέγραψε μου με μια φράση τη γενιά σου.

Γενιά μου αδικημένη
μα χιλιομορφωμένη,
ας είναι η ευστροφία σου
η νέα ιστορία σου…

Και ένα δίλημμα:

Σου δίνεται μια χρονομηχανή, σε ποια δεκαετία θα μεταφερόσουν 60’s ή 80’s και γιατί;

Θα επέλεγα την δεκαετία των 80’s, διότι ως γεννηθείσα της δεκαετίας του 90’μου είναι πιο οικεία τεχνολογικά και πολιτιστικά. Η Ελλάδα τότε είχε μία ικανοποιητική άνθιση σε όλους τους τομείς, ο κόσμος είχε περισσότερη αγνότητα σε σχέση με τώρα. Τι να πρωτοπώ για την αείμνηστη μουσική DISCO που παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο!

Μπορείς να διαβάσεις:

GenZ-ers: Δημήτρης Σταμίδης

Post a Comment